افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
1

چرایی و دلایل شکست اجتناب ناپذیر حمله زمینی اسرائیل به غزه!

  • کد خبر : 121724

به گزارش برنا؛ «پل کربی» در بی بی سی بریتانیا نوشت: رهبران اسرائیل اعلام کرده اند که حماس از روی زمین محو خواهد شد و غزه هرگز مثل سابق نخواهد بود. پس از کشته شدن بیش از 1400 اسرائیلی در عملیات غافلگیرانه افراد مسلح حماس، بنیامین نتانیاهو گفت که “همه اعضای حماس باید از این […]

به گزارش برنا؛ «پل کربی» در بی بی سی بریتانیا نوشت: رهبران اسرائیل اعلام کرده اند که حماس از روی زمین محو خواهد شد و غزه هرگز مثل سابق نخواهد بود.

پس از کشته شدن بیش از 1400 اسرائیلی در عملیات غافلگیرانه افراد مسلح حماس، بنیامین نتانیاهو گفت که “همه اعضای حماس باید از این پس مرده تلقی شوند.” نخست وزیر اسرائیل متعاقباً قول داد که دستگاه تروریستی و ساختار سیاسی حماس برچیده شود.

اسرائیل گفته است که برای دستیابی به اهداف خود، عملیات زمینی خود را در غزه گسترش خواهد داد. هدف این است که ابتدا حماس را شکست دهیم و پس از پذیرش شکست حماس، به طور کامل از غزه جدا شویم. یوآو گالانت، وزیر دفاع، در مورد یک رژیم امنیتی جدید در آنجا صحبت می کند، جایی که اسرائیل هیچ مسئولیتی در قبال زندگی روزمره ندارد.

هدف عملیات شمشیرهای آهنین بسیار بسیار جاه طلبانه تر از هر چیزی است که ارتش اسرائیل تا همین چند ماه پیش در غزه برنامه ریزی کرده بود. نیروهای نظامی اسرائیل همچنین مسئولیت نجات 239 گروگانی را که در مکان های نامعلومی در سراسر غزه نگهداری می شوند، احساس می کنند.

اما آیا این اهداف واقع بینانه هستند؟ و البته علاوه بر این، فرماندهان ارتش اسرائیل چگونه می توانند به اهداف بلندپروازانه تعیین شده دست یابند؟

ورود به نوار غزه مستلزم نبردهای شهری خانه به خانه است و خطرات و خطرات زیادی را برای بیش از دو میلیون شهروند غیرنظامی این شهر به همراه دارد. مقامات در غزه تحت حاکمیت حماس می گویند بیش از 8000 نفر در این شهر کشته شده اند و صدها هزار نفر خانه های خود را ترک کرده اند.

امیر بار شالوم، تحلیلگر نظامی رادیو ارتش اسرائیل می گوید: من معتقد نیستم که اسرائیل بتواند همه اعضای حماس را از بین ببرد، زیرا این گروه بر اساس یک ایده یا دیدگاهی است که دائماً نیروهای جدید را وارد میدان می کند، اما می توان آن را تضعیف کرد. تا حد امکان و از توان عملیاتی خود محروم است.

از این نظر، تضعیف حماس ممکن است یک هدف واقعی و عملیاتی تر از نابودی کامل آن باشد.

اسرائیل چهار بار در جنگ با حماس شرکت داشته و در تمام تلاش‌ها برای توقف حملات موشکی حماس شکست خورده است. یکی از سخنگویان ارتش اسرائیل معتقد است که هدف اصلی جنگ کنونی این است که حماس دیگر ظرفیت نظامی لازم برای “تهدید یا کشتن اسرائیلی ها” را نداشته باشد.

مایکل میلشتاین، مدیر انجمن مطالعات فلسطین در دانشگاه تل آویو، با کسانی که معتقدند “نابودی حماس بسیار دشوار و پیچیده خواهد بود” موافق است. او می‌گوید: «این باور که اسرائیل می‌تواند دیدگاه و ایده‌ای را که ریشه در حماس دارد، شاخه‌ای از اخوان‌المسلمین که بر جنبش‌های اسلام‌گرا در سراسر جهان تأثیر گذاشته است، از بین ببرد، ساده‌لوحانه و البته ادعایی است».

او می گوید که جدا از بیش از 25000 سرباز شاخه نظامی حماس، این گروه بین 80 تا 90000 عضو دارد که بخشی از زیرساخت های رفاه اجتماعی یا الدعوه هستند.

در نهایت؛ وزیر دفاع اسرائیل همچنین می گوید که آینده اسرائیل در 75 سال آینده تا حد زیادی به نتیجه این جنگ بستگی دارد.

تهاجم زمینی پر از خطر است

عملیات نظامی تحت تأثیر عوامل بسیاری قرار می گیرد که هر کدام به راحتی می توانند عملیات را از مسیر خارج کنند.

جناح مسلح حماس یعنی گردان های عزالدین قسام از مدت ها قبل خود را برای حمله اسرائیل آماده کرده و قطعا با آمادگی کامل به مقابله با اسرائیل خواهند پرداخت. بدون شک سلاح و تجهیزات انفجاری و کمین نیز در مسیر حمله اسرائیل برنامه ریزی شده است. این گروه همچنین می تواند از شبکه گسترده و معروف تونل های خود برای حمله به نیروهای اسرائیلی استفاده کند.

در سال 2014، گردان های پیاده نظام اسرائیل متحمل خسارات سنگینی به مین های ضد تانک، تک تیراندازها و کمین های حماس شدند. البته صدها غیرنظامی در این درگیری ها در یکی از مناطق شمالی شهر غزه جان باختند. این یکی از دلایلی است که اسرائیل خواستار تخلیه نیمه شمالی نوار غزه شده است.

اسرائیل به شهروندان خود هشدار داده است که برای یک جنگ طولانی آماده شوند و ظاهراً با درخواست 360000 نیروی ذخیره رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است.

اما نکته اینجاست که در شرایطی که تلفات غیرنظامیان در حال افزایش است و آب، برق و سوخت قطع می‌شود و همزمان سازمان ملل متحد درباره یک فاجعه انسانی هشدار می‌دهد، شاهد افزایش فشار بین‌المللی برای آتش‌بس هستیم. اسرائیل تا کی می تواند به حملات خود علیه مردم غزه ادامه دهد؟

یوسی ملمان، یکی از خبرنگاران برجسته امنیتی و اطلاعاتی می گوید: «دولت و ارتش احساس می کنند که از حمایت جامعه جهانی، دست کم رهبران غربی برخوردارند. در چنین شرایطی، فلسفه آنها این است که حالا که داریم برای مدت طولانی، بهتر است بسیج نیروها را افزایش دهیم.

اما او معتقد است که پس از دیدن عکس های مردم گرسنه، متحدان اسرائیل دیر یا زود وارد عمل خواهند شد. به گفته وی، ادامه افزایش تلفات غیرنظامیان فشار بر اسرائیل را افزایش خواهد داد.

گروگان ها را نجات دهید

بسیاری از گروگان ها اسرائیلی هستند، اما در میان آنها افراد خارجی و دوتابعیتی نیز وجود دارند، به این معنی که چندین کشور دیگر – از جمله آمریکا، فرانسه و انگلیس – نیز در عملیات و آزادی آنها شرکت خواهند کرد.

سرهنگ میشل گویا، کارشناس فرانسوی مسائل استراتژیک، می‌گوید: «ارتش اسرائیل باید یک تصمیم ساده بگیرد: آیا می‌خواهد جان گروگان‌ها را نجات دهد یا تا آنجا که ممکن است به حماس ضربه بزند».

درخواست های ناامیدانه گروگان ها و خانواده های اسیر نیز فشار بر رهبران اسرائیل را افزایش می دهد.

در سال 2011، اسرائیل بیش از 1000 زندانی را در ازای آزادی گیلاد شلیت، سربازی که به مدت پنج سال در بازداشت حماس بود، مبادله کرد.

با این حال، این بار قبل از اینکه اسرائیل دستور آزادی گروه بزرگی از اسرا را صادر کند. باید بیشتر فکر کنم، زیرا در تبادل قبلی یکی از کسانی که آزاد شد یحیی سنوار بود که بعدها به عنوان رهبر سیاسی حماس در غزه شناخته شد.

همسایه ها نگاه می کنند

نوع واکنش همسایگان اسرائیل یکی از موضوعاتی است که ممکن است بر مدت و نتیجه حمله زمینی اسرائیل تأثیر بگذارد.

گذرگاه رفح، واقع در مرز مصر و غزه، تبدیل به یک نقطه کانونی بشردوستانه شده است، جایی که چندین خارجی و فلسطینی با پاسپورت خارجی منتظر خروج از غزه هستند.

اوفیر وینتر از موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل می گوید: هر چه مردم غزه بیشتر از عملیات نظامی اسرائیل رنج ببرند، مصر با فشار بیشتری روبرو خواهد شد تا نشان دهد که به فلسطینی ها پشت نکرده است. البته رئیس جمهور مصر در این زمینه می گوید که اخراج جمعیت از غزه و انتقال آنها به صحرای سینا تنها به مصر بستگی ندارد و حتی اگر این اتفاق بیفتد، این احتمال وجود دارد که میلیون ها مصری به این منطقه بروند. خیابان ها برای اعتراض به این موضوع و سردادن شعارهایی علیه تخلیه غزه.

یکی از افرادی که عبدالفتاح السیسی می گوید، ملک عبدالله اردن است که از “خط قرمز” کشورش در مورد هرگونه تلاش احتمالی برای بیرون راندن آوارگان فلسطینی از غزه صحبت کرده و هشدار داده است که “آوارگان فلسطینی آنها نه متعلق به اردن هستند و نه متعلق به اردن. مصر.” “.

مرز شمالی اسرائیل با لبنان نیز از نزدیک محافظت می شود.

اگرچه شاهد چندین حمله مرگبار از سوی شبه نظامیان حزب الله بوده ایم، اما این حملات هنوز جبهه جدیدی را علیه اسرائیل باز نکرده است.

آخرین بازی اسرائیل مقابل غزه

اگر اسرائیل تصمیم گرفته است حماس را به شدت تضعیف کند، این سوال مطرح می شود که چه چیزی جایگزین حماس خواهد شد؟

اسرائیل ارتش و هزاران شهرک نشین خود را در سال 2005 از نوار غزه خارج کرد و به نظر می رسد قصد بازگشت به عنوان یک نیروی اشغالگر را ندارد. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده نیز این را یک اشتباه بزرگ خواند.

خلاء قدرت می تواند خطرات بسیار جدی ایجاد کند و میلشتاین هشدار می دهد که خطر ظهور ده مشکل جدید در منطقه برای حل این مشکل وجود دارد.

اوفیر وینتر معتقد است که تغییر قدرت می تواند راه را برای بازگشت تدریجی تشکیلات خودگردان فلسطینی که در سال 2007 توسط حماس از غزه اخراج شد، هموار کند.

تشکیلات خودگردان فلسطین در حال حاضر بخش هایی از کرانه باختری را کنترل می کند، اما در آنجا ضعیف است و متقاعد کردن برای بازگشت به غزه دشوار خواهد بود.

در این میان، بعید نیست که جامعه بین‌المللی راه‌حلی موقت ارائه دهد و مثلاً همانطور که سازمان ملل تصمیم گرفت پس از خروج نیروهای صربستان در سال 1999 کوزوو را اداره کند، در غزه نیز چنین خواهد کرد. مشکل این است که سازمان ملل به اسرائیل بی اعتمادی زیادی دارد.

میلشتاین می گوید راه حل ممکن دیگر می تواند ایجاد دولتی به رهبری شهرداران، قبایل، قبایل و سازمان های غیردولتی غزه با مشارکت مصر، ایالات متحده، تشکیلات خودگردان فلسطین و سایر کشورهای عربی باشد.

رئیس جمهور مصر تاکنون هیچ علاقه ای به کنترل غزه نشان نداده است، اما در عین حال بارها خاطرنشان کرده است که “اگر مذاکرات گذشته منجر به تشکیل کشور فلسطینی می شد، اکنون جنگی وجود نداشت”.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=121724

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.