به گزارش خبرنگار پارلمانی رکنا، هفته گذشته لایحه یک فوریتی به تصویب رسیداصلاح قانون نحوه انتصاب افراد در مناصب حساس207 نماینده مجلس رد کردند. این لایحه بر اساس ادعای برخی نمایندگان – که نماینده سراب نصیرپور از آنها به عنوان نمایندگان مخالف دولت یاد می کند – مستقیماً وضعیت قانونی برای آنها ایجاد می کند. محمدجواد ظریف او معاون رئیس جمهور را نشانه رفت. اما این مخالفت ها به جایی رسید که با ادبیات «نفوذ» پیوند خورد. شاهد این بیان، بیان است. حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهرا است که مخالفت خود را اعلام کرد و گفت: برای نفوذ ضربه های زیادی خورده ایم، اکنون دولت لایحه ای را می گذراند که آقای ظریف را در سمت معاونت نظارت راهبردی ابقا کند اما اگر «مردان انتظار می رود رئیس جمهور به مشکلات اصلی مردم توجه کند!» »
و این تعبیر ادبی بارها در جریان بررسی یک فوریت لایحه در جلسه علنی مجلس به کار رفت و دهان به دهان منتشر شد.
مجید نصیرپور یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس این ادبیات را شعار مخالفان دولت دانست و افزود: جالب است که در روز بررسی لایحه برخی از آقایان گلایه داشتند که این مسائل در اولویت مردم نیست، اما همین مخالفان امروز (یکشنبه 13 آذر) اصرار داشتند که چرا گزارش کمیسیون امنیت ملی – که در همین راستا نیز تهیه شده بود – در روز سه شنبه گذشته خوانده نشد و چرا این سه شنبه نیز قرائت نشد و به تعویق افتاد. مثلا هفته آینده مخالفت دولت این را توجیه نمی کند.
اما داستان واقعی آن صدا امروز چه بود؟ حمید رسایی نماینده تهران را مطرح کردید؟
مهدی فدائیلی پس از رد فوریت این لایحه در توییتی به توئیت مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور افزود: «رهبران شخصا به دکتر مزیکیان گفتند که با اصلاح قانون تابعیت اجباری موافقم. ” نقل قول درستی از دو ماه پیش است. 2- در پی درخواست نظر در مورد تعدیل قانون تابعیت های غیر اجباری، معظم له مخالفت خود را اعلام کرده اند. »
این موضوع سطل آب سردی بود که بر سر مخالفان دولت افتاد که سعی در تکذیب آن داشتند، اما قالیباف در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس و در واکنش به اظهارات رسایی، اطاعت رهبری را برجسته کرد.
رسایی گفت: آقای فدائی گفته است که سخنگوی دفتر رهبری نیست و فقط اطلاعاتی دارد که منتشر می کند، اما چون شما آقای قالیباف این توئیت را تایید کردید برای ما درست است، اما آیا اشاره ای به آن شده است. موضوع اجبار در لایحه دولت اساساً ما تابعیت اجباری نداریم، لایحه دولت هم خلاف گفته آقای فدایی است».
اما پاسخ قالیشویی قاطعانه و صریح بود.
وی تصریح کرد: به هر حال آن بحث و آن توئیت تاییدیه است و مجلس حق دارد موضوع را بررسی کند. نظر حضرت آقا قطعا مهم است و این بیان برای ما سند است و بر همین اساس به لایحه نزدیک خواهیم شد.
این واکنش صدای برخی دیگر از نمایندگان را که تاکنون سکوت کرده بودند درآورد.
روح الله لک علی آبادی نماینده مردم درود و ازنا است که گفت: معلوم نیست نیروهای انقلاب باید با رهبری همسو شوند یا خدا نمی خواهد رهبر انقلاب با آنها باشد؛ شما هفته گذشته می روید. اصلاح قانون دوتابعیتی در کشور بسیار داغ بود و امروز نظر رهبری برای همه روشن است، من فکر میکردم که هیچ استثنایی وجود ندارد، زیرا رهبری گفتند که من با اصلاح قانون اجبار موافقم تابعیت؛ متاسفانه آقای رسایی باز هم اشتباه می کند و می گوید در دنیای واقعی چیزی به نام شهروندی اجباری وجود ندارد… امروز متأسفانه این شبهه واهی وجود دارد که برخی گروه ها از رهبر انقلاب چشم پوشی می کنند سرسختانه این سوء ظن کاذب را تشدید کنید».
نصیرپور اما به سوالی پاسخ داد که از هفته گذشته ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است. سوال این بود: چرا با توجه به اقلیت ثبات در مجلس، مخالفان شما معمولا بر مجلس سایه می اندازند؟
این نماینده اصلاح طلب مجلس دوازدهم گفت: به نظر من رای مجلس هفته گذشته یک رای احساسی بود که ناشی از فضاسازی برای امپراتوری رسانه ای مخالفان دولت بود.
وی افزود: این بحث اساساً در مورد دکتر ظریف نبود. اکنون در حوزه هایی مانند تولید دانش، افرادی را داریم که نه تنها فرزند آنها، بلکه شهروند سایر کشورها نیز هستند و اتفاقاً در مشاغل حساس نیز به کار گرفته می شوند. چه باید کرد؟ آیا باید این قابلیت ها را نادیده گرفت و نیروی انسانی خوب را از دست داد؟ صندوق هایی که حذف آنها هزینه های زیادی برای دولت و نظام دارد.
نصیرپور تاکید کرد: آقا فرمودند مجلس اقدام کند. مجلس علاوه بر قانون گذاری چه کاری می تواند انجام دهد؟ چرا نمی گذارند این مشکلات در کشور حل شود؟