به گزارش خبرنگار بازارعلیرضا واعظی روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک در استان رزبه زنجان، اهمیت و جایگاه خاک را به عنوان یکی از منابع حیاتی طبیعی برشمرد و اظهار داشت: خاک برخلاف آب یک منبع تجدید ناپذیر نیست. برای زندگی انسان و 100 تا 300 سال طول می کشد تا 25 میلی متر خاک تشکیل شود.
وی بر لزوم کنترل آلودگی خاک در استان تاکید کرد و گفت: مطالعات آلودگی خاک در استان در حد مطلوب نیست.
دبیر انجمن خاک شناسی ایران در استان زنجان با اشاره به ضرورت خاک ورزی حفاظتی گفت: ایجاد سدهای حفاظتی، تراس های رودخانه ای، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی، اصلاح جهت خاک ورزی و توسعه خاک ورزی حفاظتی، جلوگیری از خاک ورزی حفاظتی. تخریب جنگل از جمله اقدامات مورد نیاز می توان به اجرای طرح آبخیزداری، جلوگیری از توسعه چاه های غیرمجاز، مدیریت دفع زباله و صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد.
واعظی به موضوع فرسایش خاک اشاره کرد و گفت: ایران به دلیل پوشش گیاهی ضعیف یکی از کشورهای مستعد فرسایش است و این چالش نیز وضعیت نگران کننده ای در استان زنجان است.
وی افزود: تخریب و از بین رفتن حاصلخیزی خاک از جمله تهدیدات پیرامون این منبع مهم و حیاتی است و امروز در اقصی نقاط کشور به دلیل استفاده بی رویه از منابع آبی شاهد فرونشست زمین هستیم.
دبیر انجمن خاک شناسی ایران در استان زنجان با بیان اینکه صدای فرونشست زمین در استان زنجان نیز شنیده می شود، تاکید کرد: باید به این معضل توجه کرد و از آن جلوگیری کرد.
واعظی به وضعیت چمن سلطانیه اشاره کرد و گفت: امروز این منطقه به دلیل از بین رفتن پوشش گیاهی به کانون ریزگردها در استان تبدیل شده است.