به گزارش بازار، در جلسه کمیسیون انرژی خانه ایران موضوع «فرایند ارزیابی و شناسایی صلاحیت های ایمنی پیمانکاران» با حضور وحیدرضا زیدی فر، معاون مهندسی و تحقیقات و فناوری وزیر کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. رئیس جمهور و اعضای کمیسیون انرژی، نماینده شورای گفتگوی دولت و بخش دولتی و خصوصی، عوامل و فعالان این بخش مورد بررسی قرار گرفتند.
در این جلسه برای اولین بار پیشنهاد کمیسیون انرژی ارائه شد. بر این اساس پیشنهاد شد به جز 13 مصوبه هیات وزیران و با توجه به طرح ها و پروژه های نظام فنی – اجرایی متن با شرح «صنعت نفت، فرآیند ارزیابی و شناسایی صلاحیت ایمنی پیمانکاران». در چارچوب آیین نامه طبقه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران توسط سازمان برنامه و «بودجه باید تنظیم شود» جایگزین متن قبلی می شود.
انجمن نظام مهندسی و ساختمان در گام دوم پیشنهاد کرد: موانع متعددی را که برای شرکت در مناقصات برای پیمانکاران EPC و سایر ارائه دهندگان خدمات ایجاد شده و باعث تاخیر در اجرای پروژه ها و متحمل شدن زیان های ناشی از آن برای دریافت گواهینامه پیمانکار شده است، در نظر بگیرید. صلاحیت ایمنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد، تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران تا اطلاع ثانوی مسکوت خواهد ماند. همچنین مقرر شد در این مدت مجدداً وزارت نفت این موضوع را مطرح کند که نیازی به اخذ گواهینامه فوق توسط شرکت های دارای گواهینامه معتبر HSE از وزارت نفت و سایر مراجع قابل قبول بین المللی نیست. همچنین تاکید شد که باید از تجربیات وزارت نفت در زمینه صدور گواهینامه صلاحیت ایمنی برای پیمانکاران استفاده شود.
در ادامه محمد حلوای نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که اصلی ترین و مناسب ترین ساختار برای ممیزی صلاحیت پیمانکاران نفتی از نظر امنیتی کیست؟ وی گفت: با توجه به ضعف بسترهای لازم در وزارت نفت، ارزیابی صلاحیت پیمانکاران نباید به سازمان دیگری واگذار شود. وزارت نفت در حوزه ایمنی پیمانکاران سابقه طولانی دارد، اما در رویه ها و فرآیندها مشکل دارد و به جای اینکه ارزیابی پیمانکاران صنعت نفت به دست وزارتخانه یا سازمان های دیگر سپرده شود، باید موانع را اصلاح کرد.
نجفی در ادامه گفت: معتقدیم مناقصات باید با هدایت وزارت نفت انجام شود و در نهایت برنده مناقصه می تواند با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط باشد. برخی معتقد بودند که این موضوع باید دو سال مسکوت بماند و در این مدت زیرساخت های تغییر فراهم شود که با مخالفت سایر بازیگران مواجه شد.
در نهایت پس از بیان نقطه نظرات مختلف مقرر شد این موضوع بر اساس اولویت پیگیری در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مطرح و تصمیم گیری شود.