به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین روز از نخستین اجلاس رایزنان منطقهای ایران در کشورهای همسایه با حضور حجتالاسلام مرتضی آقا تهرانی، حجتالاسلام محمدمهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، غلامرضا منتظری و زهره لاجوردی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی امروز سه شنبه ۱۸ مهر برگزار شد.
نخستین اجلاس منطقهای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از ۱۵ تا ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲، توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
در ابتدای این نشت حجت الاسلام والمسلمین آقا تهرانی گفت: به امید اروپاییها و آمریکاییها نباید نشست. بهترین راه برای تحقق اهداف مهم کشورهای همسایه است. برخی چیزها مانند ولایت ریشهای هستند. اصول را باید جدی بگیرید. او که زیر چتر امام حسین (ع) است و کسی که مقابل اباعبدالله (ع) میایستد متفاوت از هم هستند. در ۷۰، ۸۰ سال اخیر اقدامی مانند عملیات طوفان الاقصی توسط فلسطینیان بیسابقه بود و این ساختمان پوشالی و تارهای شیطانی دریده شد. امید است مردم مقاومت کنند و بهتر خود را مقابل شیطان نشان دهند.
وی افزود: آن چیزی که بتواند حرف آخر را بزند اسلام است. هر جا هر مسألهای را نظام با اباعبدالله (ع) پیوند زد ماندگاری پیدا کرد. کار فرهنگی زودبازده نیست ولی میشود کار کرد که دولت سیزدهم نیز بر این مساله تاکید دارد. در مطالب فرهنگی هم اولویت بندی کنید که در فرصت کم امکان تحقق آنها باشد.
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس همیشه همراهی کرده و سازمان همچنان نیازمند این حمایتها است. نیازمند یک سری الزامات قانونی هستیم تا قرارگاه فرهنگی مد نظر رهبر معظم انقلاب را ایجاد کنیم. از ۷۰ دستگاه خارج از کشور که کار فرهنگی میکنند انتظار داریم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را حمایت کنند.
وی افزود: یک سال در میان، اجلاس منطقهای داریم که به دلیل اهمیتی که دارد این دوره به کشورهای منطقه اختصاص یافته است. اتفاقی که در فلسطین افتاد معجزه بود. امید است منجر به آزادی قدس شریف شود.
منتظری یکی دیگر از سخنرانان دیگر این نشست گفت: هویت ما در گرو فرهنگ است. به جهت نقش فرهنگ است که پیامبر اکرم (ص) معجزه جاودانش را کتاب ارائه کرد. اگر هر کشوری مزیت نسبی خود را بشناسد و آن را قدر بداند در صدر مینشیند. آنچه ما را از دیگران متمایز میسازد فرهنگ است و رایزنان فرهنگی افسران قرارگاه فرهنگی هستند. وزارت امور خارجه، جامعه المصطفی و هر نهادی که میخواهد فعالیت فرهنگی داشته باشد باید از مرجعیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی استفاده کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: خیلی از گرهها با دیپلماسی عمومی باز نمیشود اما این گرهها در دیپلماسی فرهنگی گشوده میشوند. رایزنیهای ما در ۱۰ سال پیش در تراز نبودند. گفت و گو های روزمره داشتند. باید قابلیت ارزیابی پیدا کنند. نقشآفرینی مؤثر رایزنی برای تحقق چشمانداز است. باید از این مدل اجلاسها استقبال کرد.
وی ادامه داد: اگر غذای روحی مخاطب در خارج از کشور کشش نداشته باشد تلاشهای ما جواب نمیدهد. خیلی از همکاران ما تصویر روشنی از جهد و تلاش شما ندارند. باید بتوان در حوزه کشورهای همسایه هفتههای فرهنگی را برگزار کرد. مدتی است این هفتهها کم فروغ شده است. باید پیوند فرهنگی با کشورها را توسعه دهیم.
در پایان این نشست لاجوردی گفت: ما امروز در شرایطی هستیم که نقش ایران در منطقه و جهان تأثیرگذار است و در امپراتوری رسانه که تبلیغات زیادی علیه ایران شروع کردهاند و امروز به اوج رسیده یکی از موارد اساسنامه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشان دادن چهره واقعی اسلام و انقلاب و جلوگیری از اسلام هراسی و ایران هراسی است.
وی افزود: شاهد اسلام هراسی و ایران هراسی در غالب بسیاری از کشورهای اروپایی هستیم لازم است در این زمینه تلاش خود را بکنیم و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید در تبلیغ مبانی فکری همت بگمارد. خیلی از مردم با این مفاهیم آشنا نیستند و یا به گونهای دیگر به گوششان رسیده است. باید از اقدامهای کلیشهای پرهیز کرد. سعی ما بر این باشد که با ارتباطهای بیشتری که با سازمان خواهیم داشت به کمک هم اقدامهای مؤثری را داشته باشیم. باید سعی ما بر این باشد که در این روزهای سرنوشت ساز که مردم غزه پای کار آمدند، این روشنگریها میتواند مؤثر باشد.