افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
4

پیش بینی قیمت دلار 9 دسامبر 1402 / آیا امید به روند نزولی دلار از بین رفته است؟

  • کد خبر : 165709
پیش بینی قیمت دلار 9 دسامبر 1402 / آیا امید به روند نزولی دلار از بین رفته است؟

قیمت دلار در هفته اول آذرماه بدون عملکرد نسبت به هفته آخر پاییز به کار خود پایان داد. اگرچه هفته گذشته اسکناس یک دلاری به کریدور 40 هزار تومانی بازگشت، اما معامله گران مدعی هستند که فشار تقاضا مانع از ماندن دلار در کریدور پایین می شود. دلار در آخرین معامله هفته گذشته با قیمت […]

قیمت دلار در هفته اول آذرماه بدون عملکرد نسبت به هفته آخر پاییز به کار خود پایان داد. اگرچه هفته گذشته اسکناس یک دلاری به کریدور 40 هزار تومانی بازگشت، اما معامله گران مدعی هستند که فشار تقاضا مانع از ماندن دلار در کریدور پایین می شود. دلار در آخرین معامله هفته گذشته با قیمت 50 هزار تومان بسته شد.

تحلیلگران بازار ارز 49 هزار تومان را حداقل قیمت دلار می دانند و با در نظر گرفتن مفروضات فعلی، محدوده قیمتی 51 هزار و 800 تا 52 هزار تومان، حداکثر قیمت است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند اگرچه بدنه سیاسی در تلاش است تا قیمت دلار را به آخرین پله های کریدور 40 هزار تومانی بازگرداند، اما تمایلی به بازگشت به کریدور مذکور ندارد.

آیا برجام از افق ایران محو شده است؟

در روزهای اخیر وال استریت ژورنال گزارش جدیدی از آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران منتشر کرد. این گزارش با اشاره به تلاش‌های دیپلماتیک در ماه‌های اخیر برای کاهش تنش‌ها بین ایران و آمریکا، اعلام می‌کند که ایران تولید اورانیوم خود را نزدیک به سطح تسلیحات سه برابر کرده است که نشان‌دهنده ناکارآمدی تلاش‌های دیپلماتیک آرام میان ایران و آمریکا است. واشنگتن و تهران برای کاهش تنش.

وال استریت ژورنال اقدامات اخیر نیروهای مقاومت در منطقه را به ایران مرتبط دانست و نوشت: این تحول در پی گسترش تنش‌ها بین آمریکا و ایران است که این نیروها از زمان جنگ خونین اسرائیل و حماس بارها آن را تکرار کرده‌اند. 7 اکتبر، با تبادل آتش نیروهای آمریکایی در منطقه.

کارشناسان اقتصادی دور شدن از توافق برجام را در زنجیره ای کاذب و طاقت فرسا از مبادلات اقتصادی می دانند. آنها می گویند وقتی ما از برجام دور باشیم به راحتی نفت نمی خرند. حتی اگر نفت خریداری شود، به راحتی پرداخت نمی شود و کسری بودجه کشور که مشکل آفرین ترین مشکل دولت است، بیش از پیش نمایان می شود و این در نهایت منجر به رشد پایه پولی می شود.

به نظر می‌رسد در صورت جدی شدن موضوع دخالت ایران در جنگ اخیر، با تنگ‌تر شدن دایره تحریم‌ها، این سد شکسته شده و تورم بیش از گذشته رخ خواهد داد و در دام موضوعی از این دست گرفتار می‌شویم. می تواند به کریدور 6 و 7 منتهی شود.

تاثیر تورم بر بازار ارز چیست؟

گفتنی است روز گذشته مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه خانوارها در کشور را 44.4 درصد اعلام کرد.

در آذرماه 1402، شاخص بهای مصرف کننده خانوار کشور به عدد 217 رسید که نسبت به ماه قبل 2.9 درصد، نسبت به ماه مشابه سال قبل 40.2 درصد و در دوازده ماه منتهی به این ماه نسبت به ماه مشابه 40.2 درصد افزایش نشان می دهد. دوره زمانی. سال گذشته 44.4 درصد افزایش یافت.

از این نظر، کارشناسان اقتصادی به تأثیر دومینویی که قیمت گذاری تحمیلی دولت بر اقتصاد می گذارد اشاره می کنند: آنها معتقدند قیمت گذاری تحمیلی دولت منجر به کاهش تولید می شود که متعاقباً باعث رشد نقدینگی و افزایش تورم می شود. کالاها و خدمات گران می شوند و دلار و ارز نیز رشد می کنند. رشد دلار همچنین پرده دیگری از تورم را بر کالاها و خدمات می گذارد که به آن اثر نرخ ارز می گویند. بنابراین در ریشه یابی شرایط کنونی به قیمت های تعیین شده توسط دولت ها برمی گردیم و در نهایت نوک پیکان به انجماد قیمت دلار و دستکاری پولی توسط سیاست گذاران بازمی گردد.

بر اساس مفروضات فعلی برای پیش‌بینی قیمت در هفته‌های آینده، باید به توانایی سیاست‌گذار برای مهار قیمت دلار با سوزاندن ذخایر ارزی کشور اشاره کرد.

۲۱۷

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=165709

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.