کیهان نوشت: در حالی که در سال های اخیر نرخ ارز در آستانه سال جدید افزایش یافته است، دلار آزاد بار دیگر در آخرین روزهای پاییز به 49 هزار تومان رسید و پیش بینی ها حاکی از ادامه این روند نزولی است.
در سال های اخیر، نرخ ارز در بازار آزاد به طور سنتی در شب سال نو افزایش یافته است. بسیاری از شرکتها در پایان سال برای تسویه حسابهای خارجی خود به ارز بیشتری نیاز داشتند، تقاضا برای سفرهای خارجی در ماههای پایانی سال افزایش یافت و بازار دلالی نیز به بهانه نزدیک شدن به شب عید افزایش یافت. تقاضا برای ارز و قیمت افزایش یافت.
اما به نظر می رسد امسال با تغییر شرایط از جمله اثربخشی سیاست تثبیت پولی بانک مرکزی و ارائه لایحه بودجه انقباضی دولت برای سال آینده و تضعیف انتظارات تورمی، دلار آزاد سنت شکنی کرده و این بار شایعات بازاریان درباره کاهش نرخ دلار به جای پیش بینی نرخ های نجومی هر روز جدی تر می شود.
قیمت غیررسمی دلار در روزهای پایانی پاییز امسال حدود 49 هزار تومان بود، اما در 24 مهر 1402 که جنگ غزه آغاز شد، قیمت دلار حدود سه هزار تومان افزایش یافت.
البته در روزهای بعد از این اتفاق، دلار تا تقریباً یک هفته روند نزولی را آغاز کرد و تا 31 مهر به مرز 50 هزار تومان بازگشت. در هفته اول آبان ماه مجددا شاهد افزایش قیمت دلار آزاد تا سقف 52 هزار تومان بودیم و این روند تا هفته دوم آبان ادامه داشت اما در نهایت روند صعودی متوقف شد و پس از آن دلار ادامه یافت. تا پایان نوامبر کاهش یافت و خودش به آن رسیدگی کرد.
این در حالی است که آخرین ماه پاییز ماه نسبتا آرامی برای دلار بود و پس از عبور از قیمت 50 هزار دلاری به کانال 49 هزار تومان بازگشت.
همچنین در روزهای پایانی آذرماه قیمت دلار تلگرام در محدوده 49 هزار و 700 تومان باقی ماند، بنابراین همچنان می توان به ادامه روند نزولی امیدوار بود.
همچنین کارشناسان پیشبینی میکنند که روند نزولی ادامه داشته باشد و معتقدند با توجه به تمایل بانک مرکزی برای ادامه کاهش قیمتها، بهتر است در خرید ارز احتیاط شود.
عدم تمایل خریداران به معامله
در ادامه، به گزارش «نود اقتصادی»، بازار ارز در معاملات روز شنبه نتوانست محدوده 50 هزار و 150 تومانی را بازیابی کند، بنابراین کانال نزولی دلار دست نخورده باقی مانده است. رصد روند دلار در بازار آزاد نشان می دهد که حرکت نزولی ارز آمریکا پس از 70 روز ادامه دارد.
بر اساس پیش بینی های قبلی کارشناسان بازار ارز، نرخ غیررسمی دلار از ابتدای آذرماه در محدوده 49 هزار و 980 تا 50 هزار و 550 تومان در نوسان بود و در پایان آذرماه باید در این محدوده به تعهد خود عمل می کرد.
گفتند اگر دلار این محدوده را به سمت بالا بشکند، احتمال رشد قیمت تا محدوده 52 هزار و 500 تومان نیز وجود دارد و در صورت شکست این کانال حرکتی به سمت پایین، می توان از آن به عنوان کف کانال 49 هزار استفاده کرد. هدف. ابتدا دلار را شناسایی کرد.
از این رو فعالان سابق بازار ارز در روزهای پایانی آذر ماه دقت بیشتری داشتند و عجله ای برای معامله نداشتند.
اما پس از شکست نزولی دامنه حرکت در سه روز پایانی آذرماه، پیشنهاد فروش در بازار نیز افزایش یافت و تجار دیروز (یکشنبه) به مشتریانی که دلار بیشتری خریدند تخفیف دادند.
البته پیشکسوتان بازار معتقدند با توجه به تمایل بانک مرکزی برای کاهش بیشتر قیمت ها، بهتر است در خرید ارز احتیاط شود.
دلار غیررسمی برای دهمین ماه متوالی رکود داشت
تسنیم نیز در این باره گزارش داد: کاهش قیمت دلار در بازار آزاد و غیررسمی در هفته گذشته منجر به از دست رفتن حمایت مهم 50 هزار تومانی شد. این کاهش نتوانست معامله گران را به بازار بازگرداند، بنابراین بازار آزاد و غیررسمی ارز برای دهمین ماه متوالی با رکود شدید مواجه است.
کاهش قیمت دلار باعث شده تا برخی از تکنسین های بازار هرگونه افزایش قیمتی در بازار را موقتی بدانند. به گفته تحلیلگران فنی، دلار نتوانسته از کانال نزولی خود خارج شود و احتمالا به زودی به قعر 49 هزار تومان و حتی 47 هزار تومان بازخواهد گشت.
تحلیلگران بر این باورند که بر اساس اخبار منتشر شده از مازاد عرضه در نیما، بازارساز احتمالا برای قیمت های کمتر از 49 هزار تومان تلاش خواهد کرد.
این مشکل در بازار دیروز باعث شد فعالان بازار از ابتدای صبح عرضه کننده باشند. انتظار می رود با عرضه جدید و در شرایطی که تقاضای بازار همچنان ضعیف است، قیمت ها با سرعت بیشتری کاهش یابد.
منبع: خبرآنلاین