شهلا کاظمی پور جمعیت شناس با اشاره به کاهش باروری در ایران و شتاب گرفتن این حوزه گفت: مرگ و میرها به دلیل پیری جمعیت در حال افزایش است و به همین دلیل روز به روز از افزایش جمعیت کاسته می شود.
وی بر اساس پیش بینی ها گفت: پس از سال 1420 رشد جمعیت به صفر می رسد و میزان مرگ و میر برابر با نرخ زاد و ولد می شود و پس از آن رشد جمعیت منفی می شود. از این نظر نسبت جمعیت فعال کاهش و نسبت سالمندان افزایش می یابد. بنابراین باید سیاست های زیادی برای افزایش باروری وجود داشته باشد و این مهم نیازمند برنامه های زیادی است.
کاظمی پور با بیان اینکه با افزایش سن جمعیت تعداد سالمندان چند برابر می شود، گفت: از امروز باید به فکر نیاز این افراد باشیم که به مسائل بهداشتی، رفاهی و زیرساختی برمی گردد.
این جمعیت شناس خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی مشکلاتی دارد زیرا در کشور همیشه برای بسیاری از برنامه ها کمبود بودجه داریم.
وی در تحلیل محتوای قانون جوانان گفت: مشوق های وام ازدواج و تشویق به فرزندآوری بار مالی دارد و قانون با موانعی مواجه است.
کاظمی پور همچنین این قانون را روی کاغذ خوب توصیف کرد و افزود: اگر این قانون به خوبی اجرا شود، میانگین فرزندان اندکی افزایش می یابد و با برآورده شدن بار مالی قانون، تعداد فرزندان اندکی افزایش می یابد. بنابراین باید اقدامات فرهنگی و بلندمدت برای رفع دغدغه خانواده ها در زمینه فرزندآوری در نظر بگیریم.