بدیهی است که مدیریت صدا و سیما دوست داشت با سعید جلیلی یا حتی محمدباقر قالیباف به عنوان نهمین رئیس جمهوری ایران صحبت کند، اما کسی که در پاستور جلوی آنها نشسته بود و نه هر دو، مسعود بود. البدیشیان و البته یکی از آنها رئیس مجلس بود که تشکر کرد.
عصر ایران در واکنش به اولین مصاحبه تلویزیونی رئیس جمهور نوشت:
در مجموع، پزشکان با موفقیت از اولین مصاحبه تلویزیونی زنده بیرون آمدند و 50 دقیقه را کنترل کردند. اگرچه ظاهراً دو مجری اصرار داشتند که در مورد هر سؤالی تعهد خود را بگیرند، بنابراین او احتمالاً بعد از چند ماه به سراغ کار منتقدان می رفت، اما پزشکان پا روی پوست خربزه ها نمی گذاشتند!
درست است که صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران یک سازمان دولتی است، اما وقتی در خدمت دولت مستقر باشد و رئیس آن از نظر فکری جزو همان طیف رئیس و معاونت سیاسی این سازمان باشد. اگر چنین باشد، مانند بهار و تابستان 1400 تا 1403، نه تنها به عنوان یک بوق تبلیغاتی برای حکومت مورد استفاده قرار می گیرند، بلکه در غیر این صورت مورد انتقاد، هجمه یا چالش قرار می گیرند. از موسسات دیگر.
با این توصیف، مشخص است که مدیریت صدا و سیما دوست داشت دیشب با سعید جلیلی و یا حتی محمدباقر قالیباف به عنوان نهمین رئیس جمهوری ایران صحبت کند، اما آن که در پاستور مقابل آنها نشسته بود، نه دو نفر دیگر، مسعود مزیکیان بود و البته یکی از آنها در رئیس مجلس تشکر کرد.
وی یادآور شد: همین چند ماه پیش کمیته اجرایی که از سوی وزارت کشور دولت مرحوم رئیسی به نمایندگی تبریز در مجلس منصوب شد، صلاحیت آن را رد کرد و با دخالت رهبری و پیگیری شورای نگهبان و شورای نظارت. . او با هم توانست در انتخابات شرکت کند و اکنون رئیس جمهور ایران است.
اولین پوست خربزه این است که آیا قول می دهد نرخ تورم را در چند ماه به 30 درصد افزایش دهد؟ دوم اینکه آیا متعهد به دستیابی به نرخ رشد اقتصادی 8 درصد است و رئیس جمهور به جای بله یا خیر گفت: با شرایط و ضوابط.
وی سپس تصریح کرد: رسیدن به رشد 8 درصدی نیازمند جذب بین 200 تا 250 میلیارد دلار سرمایه است که تنها نیمی از آن به صورت داخلی است و مابقی باید با سرمایه گذاری خارجی جذب شود که این امر نیز نیازمند تعامل با دنیاست. این در حالی است که در حال حاضر امکان رشد 8 درصدی وجود ندارد.
زمانی که می خواستند به صورت کلیشه ای درباره عدالت جنسیتی، قومیتی و منطقه ای صحبت کنند، شرط معدل کنکور را در شرایط فعلی ناعادلانه خواند و گفت: بررسی می شود.
مجریان علاقه مند بودند از او بخواهند که سفرش به استان را ادامه دهد تا چند روز دیگر گزارش تهیه کند و از او بپرسند که پس از آن چه شد؟ اما تاکید کرد که بدون پول وعده نمی دهد و پس از سفرهای استانی رئیس جمهور سابق به این نکته اشاره کرد که یک میلیون تریلیون سرمایه را بلعیده و برای بهره برداری به یک میلیون تریلیون تومب دیگر نیاز دارد.
وی هدف کاهان از توصیف دولت قبل (اسب زین شده) را توضیح داد و گفت: می گویند ما یک چیز خوبی به ارث برده ایم، بله، اما پولی در آن نیست! یعنی دولت بدهکار تحویل داده شده و خبری از اسب زین شده نیست.
مجریان با اصرار بر صحبت درباره وضعیت فعلی گفتند که مردم خودشان می دانند که چیست و سپس برشمردند: گرانی، کمبود، تقاضای گندم کشاورزان، پرستاران، معلمان و بازنشستگان و عدم تعادل در برق، انرژی و … محیط زیست
البته این اوصاف شباهتی به شرح مرحوم رئیسی و کتابی که روزنامه ایران در تبلیغات این سه سال منتشر کرد و پی دی اف آن به صورت رایگان در کانال تلگرام قرار گرفت، نبود.
(سه تناقض: اول اینکه روزنامه ایران در دست دولت جدید است اما برای دولت قبل تبلیغ می کند، دوم اینکه از دیگران انتقاد می کنند که کتاب هایشان را در فضای مجازی منتشر می کنند و از ارشاد اجازه نمی گیرند و تلگرام را لو داده اند، اما آنها در آن بارگذاری می کنند!)
وقتی از رئیس جمهور در مورد سفرش به عراق سوال شد، احتمالاً انتظار داشتند که در مورد تعمیق روابط با همسایگان و ادامه راه دولت مرحوم رئیسی صحبت کند، اما وی هدف اصلی خود را بازدید از دربار ملاعلی دانست، هرچند که باید انجام دهد. آن را دیدارهای دیپلماتیک نیز برگزار خواهیم کرد. به سبک آقای جلیلی نگفتند که اگر سیب زمینی و پیاز را به عراق صادر کنیم ارز مورد نیاز کشور را تامین می کند (البته در مورد صادرات خربزه و هندوانه به روسیه صحبت کرد).
همچنین پاسخ پزشکان به سوالی در مورد سفر به نیویورک (مرکز سازمان ملل) جالب بود و وقتی ایشان گفتند که ابتدا با رهبران دیدار خواهم کرد، این تصور ایجاد شد که احتمالاً قصد دارد با او گفتوگو کند. رئیس جمهور ایالات متحده، جو بایدن. اما او به این موضوع نپرداخت و در عوض گفت که قصد دارد با ایرانیانی که تجربه و سرمایه دارند صحبت کند و از آنها دعوت کند که به کشور بازگردند اما در صورت آمدن آنها نباید تحت تعقیب قضایی و ممنوع الخروجی قرار گیرند.
یعنی سفر به عراق را زیارتی می دانست نه سیاسی یا به سبک احمدی نژاد تور و عکس یادگاری با گروهبان آمریکایی اما برای نیویورک برنامه دارد اما وقتی دعوتشان می کند. مطمئن است که در تهران مشکلی نخواهند داشت.
مجریان می خواستند از رئیس جمهور قول تورم 30 درصدی و رشد 8 درصدی و سفر به استان را بدهند اما ایشان بر پایبندی به گفته های خود در مناظره ها و از همه مهمتر جذب به جای حذف تاکید کردند.
پرتکرارترین کلماتی که وی به کار برد عدالت، هماهنگی و دیدگاه بود و چندین بار در مورد بودجه اشاره کرد که باید عادلانه تقسیم شود و طبق برنامه پیش می رود.
بنابراین می توان حدس زد که در نشست خبری از وی درباره «کمک» به نهادهای مذهبی و شبه مذهبی در بودجه سوال شود.
این در حالی است که در بودجه امسال 110 میلیارد تومان از بودجه «کمک» و تخصیص اعتبار تا یک سوم بودجه عمرانی تحت عنوان حمایت از نهادها و مردم در نظر گرفته شده است و نکته همین است. که پزشکان احتمالاً با برخی از آنها مخالفت خواهند کرد. در برخی جاها اصطکاک ایجاد خواهد شد، البته بعید است هیجان ناشی از آنها به سرنوشت لاهیجان دستگیر شده باشد که موضوع را «هیجان ناشی از اصطکاک» عنوان کرده است.
دکترین اصلی پزشکان به جای حذف، جذب است و این بدان معناست که هجمه های کائنات او را تضعیف نکرده، بلکه قوی تر شده است و به دنبال عدالت است و این با معاینه آغاز می شود.
شایان ذکر است که اگرچه مجریان از کلمه آقای دکتر برای روسای جمهور سابق استفاده می کردند، اما خواندن آقای دکتر به عنوان پزشک و جراح برای عموم قابل قبول تر است و دور از دسترس نیست. حیا برای پزشکان که هر از گاهی می گویند رتبه دو. او در جراحی قلب تسلط دارد و با علم بیگانه نیست.
هر چند به این بهانه می گفت اولین دیپلمش در رشته دیگری (نزدیک به کشاورزی) بوده و به همین دلیل دوران خدمت سربازی خود را قبل از انقلاب در سیستان و بلوچستان در سپاه توسعه و عمران گذرانده و تصمیم به اخذ دیپلم طبیعی در آنجا گرفته است. در معاینه پزشکی شرکت می کند و می کند، در حالی که طبق مصوبات فعلی این امکان وجود نداشت، گواهینامه می گرفت و سرنوشت زندگی اش تغییر می کرد.
رئیسجمهور با ذکر مثالهای متعدد و بیشتر تربیتی، ادعای جهتگیری عدالت در دولت قبل را در عمل زیر سؤال برد و مشخص است که دغدغه اصلی وی توزیع عادلانه منابع و جذب سرمایه با راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک است.
او نه تنها به دنبال جذب سرمایه، بلکه به دنبال جذب مردم است و پس از پایان برنامه در صفحه شخصی خود نوشت: «برای رفاه حال مردم، قوانین مربوط به فضای مجازی را در شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی کشور وضع خواهم کرد. شورای فضای مجازی.
او در خود برنامه گفت که از بین کاندیداهای مختلف فردی را انتخاب کرده که در این زمینه برنامه مدونی داشته باشد.
یادمان باشد رئیس جمهور هم رئیس این دو شورای عالی است و جالب اینجاست که مجری سوال کننده در فضای مجازی با اینکه به نمایندگی از مردم صحبت می کرد از حکومتداری می گفت در حالی که مردم در کوچه و خیابان. از صبح تا شب یک بار از این کلمه استفاده کردم. از آن استفاده نمی کنند و دغدغه آنها در فضای مجازی در وهله اول فیلترینگ است و اینکه نصب فیلترشکن نه تنها هزینه دارد، بلکه امکان استفاده از آن را نیز فراهم می کند. سایت های غیراخلاقی و تنها دستاورد جامعه فیلترینگ استفاده از سوئیچ فیلتر بوده است!
بهترین لحظه زمانی بود که به دوربین و همچنین مردم گفت: تا آخر با شما خواهم بود. (این «تا آخر» خیلی ها را به یاد گفت و گوی تاریخی او و علیرضا زاکانی انداخت: تا آخر می مانی؟!)