افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
3

پس از انقلاب بقایای زندانیان 57 مصدق / خاستگاه دوگانه مصدق کاشانی کجاست؟

  • کد خبر : 353601
پس از انقلاب بقایای زندانیان 57 مصدق / خاستگاه دوگانه مصدق کاشانی کجاست؟

فهیمه نظری: مصدق هنوز یک قهرمان ملی است؟ موضوع جلسه ای بود که در روز شنبه 6 مرداد 1403 در مقر خبرگزاری خبرآنلاین برگزار شد. خسرو معتضد پژوهشگر تاریخ، صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی، رضا مختاری اصفهانی پژوهشگر تاریخ، نویسنده کتاب «از مصدق تاریخی تا مصدق اسطوره ای» و نیما شجاعی جامعه شناس به عنوان […]

فهیمه نظری: مصدق هنوز یک قهرمان ملی است؟ موضوع جلسه ای بود که در روز شنبه 6 مرداد 1403 در مقر خبرگزاری خبرآنلاین برگزار شد. خسرو معتضد پژوهشگر تاریخ، صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی، رضا مختاری اصفهانی پژوهشگر تاریخ، نویسنده کتاب «از مصدق تاریخی تا مصدق اسطوره ای» و نیما شجاعی جامعه شناس به عنوان سخنران حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم گزارشی خیابانی از نسل Z پخش شد که در آن سه عکس هویدا، شریعتی و دکتر مصدق به حاضران نمایش داده شد که زیر هر عکس نام آنها نوشته شده بود و «مجتبی نواب صفوی» نوشته شده بود. زیر عکس مصدق نکته قابل تامل این است که اکثریت قریب به اتفاق این جوانان نه تنها دکتر مصدق، بلکه دو نفر دیگر را نیز نمی شناختند.

رضا مختاری اصفهانی دلیل گمنامی دکتر مصدق در بین نسل جوان امروز را تحرکات بقایچی ها یا طرفداران مظفر بگایی برای تحریف چهره دکتر مصدق در دوران پس از انقلاب دانست. در ادامه سخنان مختاری اصفهانی در این باره را می خوانیم:

چرا چهره و چهره قهرمان ملی که مصدق در سالهای سلطنت پهلوی، بعدها در اوایل انقلاب و حتی تا دهه 1980 دارد، در دهه های بعد کم رنگ می شود؟ پس از کودتا، مصدق به زندان افتاد. پس از انقلاب ۵۷ این محاصره دوباره توسط بقایچی ها یا طرفداران مظفر بگایی که حزب کارگران ملت ایران بودند آغاز شد. دوگانه ای مانند مصدق-کاشانی که در اصل دوگانگی مصدق-بقایی بود ایجاد کردند و در این دوگانگی سعی کردند مذهبی ها را با خود همراه کنند و مصدق را به زندان بیاندازند. مخصوصا بعد از مراسم. [بزرگداشت مصدق] احمدآباد در 23 اسفند 57، نیروهای طرفدار بقایی که در آن زمان پشت کاشانی پنهان شده بودند، احساس خطر کردند و مراسم سالگرد آیت الله کاشانی را در حرم حضرت عبدالعظیم برگزار کردند که با استقبال خوبی مواجه نشد، اما به هر حال. ، شرایط به کمک آنها آمد تا بتوانند این دوگانگی را برجسته کنند. اگرچه در نیروهای حزب جمهوری اسلامی افرادی مانند میرحسین موسوی و برخی از نیروهای چپ این حزب طرفدار مصدق بودند. اما تحت تأثیر اتفاقاتی که به ویژه پس از 23 اسفند 59 در دانشگاه تهران با سخنرانی رئیس جمهور ابوالحسن بنی صدر رخ داد، به تدریج مجبور به سکوت شدند و در این دوگانگی مصدق و کاشانی، افرادی مانند حسن آیت که کتابی مانند «چهره واقعی مصدق السلطنه» نوشته بود، این امتیاز را داشت، در این اقدام مضاعف بار دیگر مصدق را یافتند و سعی کردند مصدق را دستگیر کنند. محدودیت معنایی در این محدودیت معنایی، گفتمان رسمی تلاش کرد مصدق را فردی ترسناک و غرب گرا معرفی کند که در نهضت ملی شدن نفت نقش حاشیه ای داشت و عامل ملی شدن صنعت نفت و حتی خیانت به او آیت الله کاشانی بود. . بله، آیت الله کاشانی در حادثه ای مثل 30 تیر نقش اساسی داشت. اما آن نیرویی که هنوز در جامعه ایران امید ایجاد می کرد و در حالت بسیج بود، مصدق بود.

23259

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=353601

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.