افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 4 December , 2024
1

پزشکان یا قالیبافان؛ چه کسی مسئول اطلاع رسانی برای اجرا خواهد بود؟

  • کد خبر : 453933
پزشکان یا قالیبافان؛ چه کسی مسئول اطلاع رسانی برای اجرا خواهد بود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تنها 10 روز تا پایان زمان باقی مانده است ابلاغ قانون عفاف و حجاب محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، آن را به دست دولت سپرده است. قانونی که در روزهای اخیر پس از انتشار متن نهایی خود انتقادات زیادی را به همراه داشته است. از همان روزهایی که مجلس یازدهم تصمیم گرفت […]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تنها 10 روز تا پایان زمان باقی مانده است ابلاغ قانون عفاف و حجاب محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، آن را به دست دولت سپرده است. قانونی که در روزهای اخیر پس از انتشار متن نهایی خود انتقادات زیادی را به همراه داشته است.

از همان روزهایی که مجلس یازدهم تصمیم گرفت از مسیری غیرشفاف برای تکمیل قانونی که مستقیماً با افکار عمومی و طیف وسیعی از مردم در ارتباط است استفاده کند، این اقدام بحث‌های زیادی در این باره ایجاد کرد. اما اکنون پس از انتشار متن نهایی قانون عفاف و حجاب، اظهارات و نظراتی که از سیاستمداران، حقوقدانان و حتی دولتمردان چهاردهم شنیده می شود حکایت از عدم اجرا این قانون دارد.

قانون عفاف و حجاب چه می گوید؟

چند روز پیش بود متن نهایی قانون حمایت از خانواده با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب معروف به قانون عفاف و حجاب که در رسانه ها منتشر شد. این قانون در 5 فصل و شامل 74 ماده تنظیم شده است. فصل اول این قانون کلیات و تعاریف و فصل دوم وظایف کلی دستگاه های اجرایی را تشریح می کند. فصل سوم به وظایف اختصاصی دستگاه های اجرایی و فصل چهارم به وظایف عمومی و مسئولیت های اجتماعی می پردازد. فصل پنجم و شاید مهم ترین فصل نیز به جرایم و تخلفات مورد تاکید در این قانون می پردازد. جایی که نوشته شده از عدم صدور گذرنامه تا جریمه های سنگین مالی و شلاق و حبس.

سیگنال منفی دولت به حامیان قانون عفاف و حجاب

یکی از مهمترین شعارها و وعده های مسعود مزیکیان در دوران انتخابات برگزاری تورهای با راهنما و وضعیت حجاب. آیا او به صراحت اعلام کرده بود که با هر نوع زورگویی و برخورد خشن با هر انسانی، چه رسد به زنان، مخالف است. از این رو پس از انتشار متن قانون عفاف و حجاب و اعلام ابلاغ آن در سوم آذرماه، همه نگاه ها به پاستور دوخته شد تا دولتمردان چه واکنشی نشان دهند.

اول مسعود بزیکیانوی در یکی از نشست ها با انتقاد از رویکرد سیلگایی به قانون، تاکید کرد: رویکردهای خودخواهانه و سلیقه ای ما باعث می شود مردم از دین و اعتقادات قبلی خود دلسرد شوند. انتقاداتی که حاکی از مخالفت تلویحی رئیس جمهور با قانون عفاف و حجاب است و پس از بازنشر این قسمت از سخنان پزشکان توسط فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در شبکه اجتماعی ایکس، مهر تاییدی بر آن وارد شد.

اما مخالفت پزشکان با قانون عفاف و حجاب به همین جا ختم نشد. او چند ساعت بعد در گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم درباره این قانون گفت: بحث های زیادی درباره آن داریم، وقتی رسیدیم می خواستند اجرا کنند، از نظر عملیاتی خیلی ابهام دارد، می خواهیم درست کنیم. باید گفت و گو کنیم که اصول و ارزش های خودمان را داشته باشیم و کاری نکنیم که اجماع و همدلی جامعه را به هم بزند می خواهم این کار را انجام دهم سیستم اجرایی کشور باید صحبت کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به جرایم پیش بینی شده در این قانون تاکید کرد:فرض کنید من راننده اسنپ هستم. و خانمی بدون حجاب کامل سوار ماشین می شود و ما چه کنیم؟ هم راننده و هم مسافر خوب! یا من رستوراندار هستم و خانمی بی حجاب وارد می شود و باید هم رستوران دار و هم خانم را جریمه کنیم؟ آیا با این روش امکان پذیر است؟ بیایید کسانی را که با آنها کاری ندارند ناراضی نکنیم. آیا سیستم آموزشی ما در این زمینه مشکلی داشته و ما مشکل را در آنجا حل نکرده ایم و می خواهیم به اینجا بیاییم و مشکل را از این طریق حل کنیم؟ آیا ممکن است؟”

آیا دولت لایحه اصلاحیه می دهد یا …؟

با مخالفت رئیس دولت چهاردهم. قانون عفاف و حجاب. این سؤال مطرح شده است که سرنوشت آنها چه خواهد شد؟ آیا دولت آن را اجرا می کند یا طرح اصلاحی را به مجلس می فرستد؟ اگرچه هنوز پاسخ روشنی برای این سوال از سوی دولت شنیده نشده است، اما اظهارات شب گذشته پزشکان حاکی از اجرایی نشدن قانون عفاف و حجاب بود.

پیش از این برخی از شخصیت های سیاسی و حتی روحانیون تاکید کرده بودند که دولت به سمتی نرود قانون عفاف و حجاب. رفتن به خصوص به دلیل آیت الله مسعودی خمینی، عضو جامعه علمیه قم وی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: اجرای قانون دو قسمت دارد؛ زمانی بود که نیروی انتظامی مردم را می گرفت، زندانی می کرد و شلاق می زد، من این را قبول ندارم، زنان نباید راهگشا باشند. باید به زبان لین صحبت کنند، استدلال را از هر نظر بفهمند، حجاب سخت است.

آیت الله ایازی عضو مجمع محققین و اساتید حوزه علمیه قم نیز در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: اخیراً یکی از مراجع عالیقدر قم به آقای . اگر عفاف و حجاب به زور انجام شودقطعا شکست خواهد خورد. چند تن از مراجع و برخی از علمای نجف نیز بر این امر تأکید کردند.

اما بخشی از اخباری که از گوشه و کنار فضای سیاسی و رسانه ای به گوش می رسد، از ارسال لایحه اصلاحی دولت به مجلس است. همچنین با توجه به اینکه رئیس جمهور صحبت های مربوط به قانون عفاف و حجاب را نقل کرده است، شاید بخواهد برای حل این موضوع با مراجع تقلید و مقامات ارشد مشورت کند.

نظر قالیباف و اجایی درباره قانون عفاف و حجاب

اما در کنار مخالفت پزشکان با اجرای قانون عفاف و حجاب، اظهارات صبح دیروز محمدباقر قالیباف و غلامحسین محسنی آژه ای حائز اهمیت است. زیرا روسای قوای مقننه و قضاییه بر خلاف رئیس جمهور گفتند از قانون عفاف و حجاب حمایت و اجرا می کنند.

قالیباف در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه گفت: اگر کسی در بحث حجاب دوقطبی های کاذب می کند او خیر سیاسی و مذهبی کشور را نمی خواهد. بحث حجاب نیاز به تدبیر و توجه دارد، بحث هویت است و هرگز نباید اجازه دهیم دشمن در این زمینه ها اختلاف ایجاد کند.

محسنی آژه ای رئیس قوه قضائیه وی همچنین تصریح کرد: در بحث عفاف و حجاب همه قوا و ارگان ها مسئول هستند، آنچه امروز در خیابان ها می بینیم همه مسئول حل آن هستیم و باید فکر کنیم، قانونی که در این زمینه وضع می شود باید باشد. تصویب و اجرا می شود و اگر نقصی دارد باید اصلاح شود.»

حال اگرچه سران دو قوه دیگر بر اجرای قانون عفاف و حجاب اصرار دارند اما باید دید در مسیر آشتی ملی رئیس جمهور را همراهی می کنند یا بر تصمیم خود پافشاری می کنند. چرا که طبق اظهارات قالیباف، این قانون سوم آذرماه ابلاغ می شود و در صورتی که رئیس جمهور آن را برای اجرا به نهادهای ذیربط ابلاغ نکند، همچنان رئیس مجلس خواهد بود که برای اجرای آن ابلاغ می کند. طبق قانون «رئیس جمهور باید ظرف مدت پنج روز آن را امضا و به مجریان ابلاغ و دستور انتشار آن را صادر کند و روزنامه رسمی نیز ظرف مدت 72 ساعت از ابلاغ آن را منتشر کند». اما در صورت استنکاف رئیس جمهور از امضای یا ابلاغ قانون در مهلت پنج روزه مذکور، روزنامه رسمی مکلف است به دستور سخنگوی شورای اسلامی، متن قانون را ظرف مدت 72 ساعت چاپ و منتشر کند.

به عبارت دیگر، اکنون که رئیس جمهور در اجرای این قانون تردید و سؤال دارد، اگر در مهلت قانونی برای رفع مشکلات و سؤالات، قانون را ابلاغ نکند، این رئیس مجلس است که باید آن را برای اجرای آن ابلاغ کند. . برخلاف نظر رئیس جمهور. بنابراین می توان گفت قالیباف با شرایط فعلی در شرایطی قرار دارد که به عنوان فرمانده اجرای قانون، اولین و آخرین نفر خواهد بود. سفارشی که احتمالا برای او در افکار عمومی هزینه زیادی خواهد داشت.

۲۷۲۱۵

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=453933

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.