به گزارش گروه سیاسی زندگیهادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان درباره نحوه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: پرونده همه 80 نفر ثبت نام شده بررسی و تمام سوابق این افراد بررسی شد.
وی با بیان اینکه برخی از پرونده ها روشن است و می توان به سرعت تصمیم گیری کرد، گفت: از سوی دیگر برخی پرونده ها نیاز به زمان بیشتری برای رسیدگی دارد. بنابراین برخی از پرونده ها بیش از یک بار در جلسات بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اخیر مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: پس از بررسی موارد در نهایت رای گیری می شود، این رای طبق روال شورا کاملا مخفی است.
طحان نظیف در تشریح جزئیات این رای گفت: به اعضای شورا مدارک متحدالشکل با نام و عکس نامزد و اظهارات تایید یا عدم تایید ارائه می شود و فرد گزینه تایید یا عدم تایید را انتخاب می کند.
وی با اشاره به اینکه کاندیدایی که صلاحیت ریاست جمهوری را دارد باید حداقل 7 رای واجد شرایط کسب کند، گفت: اینکه فردی صلاحیت ریاست جمهوری را ندارد لزوماً به معنای وجود مشکل نیست، در انتخابات ریاست جمهوری با این مشکل مواجه نیستیم. موضوع رد صلاحیت ما با تأیید و عدم تأیید مواجه هستیم. دلیلش هم این است که شرایط برای ریاست جمهوری بسیار بالاست. ممکن است فردی برای تصدی مسئولیت در سایر بخش ها از جمله وزارت و نمایندگی مجلس گزینه خوبی باشد، اما برای ریاست جمهوری واجد شرایط نباشد.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه نتیجه احراز صلاحیت ها قابل پیش بینی نبود، گفت: پرونده همه کاندیداها به طور جدی مورد بررسی و بحث قرار گرفت. بالاخره رای صادر شد. بنابراین، این موضوع نشانه جدیت در تحقیقات است.
طحان نظیف با اشاره به اینکه تغییر برخی فرآیندها در انتخابات مستلزم قانون گذاری است، گفت: شورا محدود به چارچوب های قانونی است، در برخی مسائل نیازمند قانون گذاری هستیم و شورای نگهبان نمی تواند قانون گذاری کند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: وظیفه شورای سه نفره روسای قوا هماهنگی و تسهیل در انتخابات است. ساختارهای کشور در خصوص برگزاری و نظارت بر انتخابات اقدامات خود را انجام می دهند، به عنوان مثال زمان و نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری توسط وزارت کشور پیشنهاد و به تایید شورای نگهبان رسیده است. در این خصوص در جلسه سران قوا مصوبه ای وجود نداشت.