به گزارش بازار، حمید بهزادی معاون سازمان امور مالی در امر مردمی سازی مالیات ها در خصوص مهمترین دستاوردهای مالی دولت سیزدهم در سه سال گذشته گفت: مهمترین دستاورد دولت سیزدهم در حوزه مالی است. بخش وابستگی بودجه به نفت را کاهش می داد، یعنی دولت افزایش می داد و کمک می کرد. درآمدهای مالیاتی پایدار می تواند وابستگی بودجه به نفت را کاهش دهد.
وی ادامه داد: رشد درآمدهای مالیاتی بیشتر به سمت اشخاص حقوقی و شرکت های بزرگ عمدتا دولتی بوده است. یعنی 30 درصد از درآمدهای مالیاتی اصلی 800 شرکت دولتی و خصوصی پرداخت می شود و فشار کمتری به مردم وارد می شود و این دستاورد بزرگی بود.
وی در ادامه بیان کرد: دستاورد بعدی این سازمان در دولت فعلی تعامل سازمان امور مالیاتی با اتحادیه ها، اتحادیه ها و انجمن ها و جلسات متعدد با آنها است که همچنان ادامه دارد. ضمن اینکه میز خدمتی که قبلا وجود نداشت و در این دولت تاسیس شد باعث شد مردم و فعالان اقتصادی مشکلات خود را مستقیماً به مدیران این سازمان مطرح کنند تا حل شود.
بهزادی همچنین تصریح کرد: قبل از دولت سیزدهم سازمان امور مالی سازمانی خشن بود که همه آن را فقط برای پول درآوردن می دیدند اما در این دولت اولویت برقراری عدالت اجتماعی و مالی بود تا پرداخت مالیات فشار نیاورد. گروه خاصی و در عین حال بقیه افراد پردرآمد مالیات کم می پردازند و اصلا مالیات نمی پردازند.
این کارشناس اقتصادی در عین حال تصریح کرد: آنچه اکنون نظام مالیاتی باید به آن افتخار کند این است که سازمان امور مالیاتی با توجه به ابزارهایی مانند توانایی تبصره ماده 100 مالیات استان را برای بخش قابل توجهی از مردم تسهیل کرده است. برای دریافت مالیات مردم از بین نمی رود و هر اداره و سازمانی نباید وارد این موضوع شود، یعنی هر یک باید مالیات خود را بر اساس دستگاه POS یا حساب های موجود محاسبه و پرداخت کند و نکته قابل توجه این است که اکثریت، یعنی حدود 4 میلیون مالیات دهنده این انتصاب را پذیرفتند.
وی افزود: نکته مهم دیگر در بحث مالیات استانی در دولت سیزدهم این بود که اگر مؤدی مبلغ مالیات را قبول نکند می تواند به آن اعتراض کند و همین امر باعث دور شدن مالیات از حسابرس مرکزی و اعتماد مالیات دهندگان. آمارها، نظر مردم بر این اساس است و برای مودیان موضوع مالیات باید آسان و خارج از شرایط سخت باشد.
معاون سازمان امور مالی مردمی سازی بیان کرد: یکی دیگر از دستاوردهای دولت سیزدهم به ویژه اخیرا ارائه گزارش هزینه درآمدهای مالیاتی به مردم بود. این بدان معناست که مردم باید بدانند مالیات هایشان در کجا هزینه می شود که از سال گذشته در اولویت سازمان امور مالی قرار گرفته است.
بهزادی ادامه داد: در اداره مردمی سازی یک نهاد حلقه های میانی با مردم ایجاد می کند و این حلقه های میانی بین سازمان مالیاتی و مردم عموما اصناف و شرکت ها هستند.
بهزادی افزود: در سازمان امور مالی دولت سیزدهم ارتباط این سازمان با مردم بسیار خوب و مطلوب است و قبل از هر اقدامی جلسات کارشناسی و توضیحاتی برگزار می شود و نظرات اصناف ذکر و اعمال می شود. به طوری که حتی اصناف نیز با مالیات تعیین شده موافق هستند اما درخواست می کنند تا اقساط تا 10 قسط پرداخت شود که مورد قبول سازمان است و به نوعی تعامل دو طرفه بین اصناف و آن وجود دارد. سازماندهی و اعتماد ایجاد می کند و اعتراضات به موضوع مالیات و نهادینه شدن فرهنگ پرداخت را کاهش می دهد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از دستاوردهای قابل توجه این سازمان میز خدمت بود که در بازار انجام شد و نتایج بسیار خوبی داشت و باز هم این میزها همچنان پابرجا هستند و این امر در اتحادیه ها نیز انجام می شود تا مردم رفع کنند. مشکلات خود را با مراجعه به اتحادیه مربوطه و حل آن را از مشاور مالیاتی متولی هر اتحادیه بخواهید.