هند قصد دارد برای اولین بار در سال 2026 فضانوردان را به فضا پرتاب کند. این تاریخ تقریباً یک سال از برنامه اعلام شده قبلی عقب است و پس از انجام یک سری آزمایشات پرواز بدون سرنشین در دسامبر آغاز خواهد شد.
به گزارش اسپیس، سریدهارا سومانات، رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) در سخنرانی در دهلی نو، این تاخیر را ناشی از احتیاط شدید در تضمین ایمنی خدمه و همچنین چالشهایی در توسعه فناوری داخلی دانست.
سومانات گفت: “سیستم های پیچیده ای در برنامه گاگانیان وجود دارد و ما در حال توسعه آنها از طریق یک فرآیند سیستماتیک هستیم.” من نمی خواهم اتفاقی که برای کپسول استارلاینر بوئینگ افتاد برای ما بیفتد. بنابراین، ما باید بسیار مراقب باشیم.
پرواز سرنشین دار به نام “H1” یک یا دو فضانورد را به مدار پایین زمین در حدود 400 کیلومتری سیاره ما می برد. در صورت موفقیت آمیز بودن این ماموریت، هند پس از آمریکا، روسیه و چین، چهارمین کشوری خواهد بود که به طور مستقل انسان را به فضا می فرستد.
سازمان تحقیقات فضایی هند در سالهای اخیر آزمایشهای قابل توجهی از جمله اعتبارسنجی سیستمهای فرار اضطراری بدون سرنشین و روشهای بازیابی انجام داده است. در ماههای اخیر، آژانس فضایی برای اولین پرواز آزمایشی بدون سرنشین خود آماده میشود که هدف آن اعتبارسنجی فناوری قبل از مأموریتهای خدمه است.
Somanath گفت، ماژول های سرنشین دار و خدماتی از مراکز تحقیقاتی سازمان تحقیقات فضایی هند در کرالا و کارناتاکا به فرودگاه فضایی آن در سریهاریکوتا پرواز خواهند کرد.
پرواز آزمایشی برنامه ریزی شده چهار سال از برنامه اولیه خود عقب تر است که بخشی از آن به دلیل چالش های ناشی از همه گیری کووید-19 است. در آن زمان، سازمان تحقیقات فضایی هند برخی از منابع خود از جمله مخازن اکسیژن مایع و تجهیزات پزشکی را برای کمک به سیستم مراقبتهای بهداشتی تحت فشار این کشور منحرف کرد.
پرواز بدون سرنشین بعدی که G1 نام دارد، ماژول های سرنشین دار و خدماتی، ورود مجدد، استقرار چتر نجات و فرود ایمن در خلیج بنگال را آزمایش خواهد کرد. اگرچه G1 بدون سرنشین است، اما یک ربات انسان نما به نام Vyomitra (دوست فضایی در سانسکریت) را برای تأیید این فناوری حمل خواهد کرد.