افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
4

پدال شیفت برای چیست؟

  • کد خبر : 168569
پدال شیفت برای چیست؟

به گزارش رکنا، چند خودرو گیربکس اتومات ها پدال شیفت دارند و در آخرین مقاله در قسمت آموزش پدال آن را ارائه خواهیم داد. در کشورهای توسعه یافته، دوران گیربکس های دستی با الگوی H سنتی به پایان رسیده است. اگرچه طرفداران واقعی ماشین آنها از این مشکل ناراحت هستند، اما نمی توان مزایای گیربکس […]

به گزارش رکنا، چند خودرو گیربکس اتومات ها پدال شیفت دارند و در آخرین مقاله در قسمت آموزش پدال آن را ارائه خواهیم داد.

در کشورهای توسعه یافته، دوران گیربکس های دستی با الگوی H سنتی به پایان رسیده است. اگرچه طرفداران واقعی ماشین آنها از این مشکل ناراحت هستند، اما نمی توان مزایای گیربکس های اتوماتیک را نادیده گرفت.

خودروسازان گیربکس های بهتری را ارائه می دهند، گیربکس هایی با تعویض دنده های روان و سریع. در گیربکس های اتوماتیک، ویژگی جالبی به نام پدال شیفتر وجود دارد.

بعد از آن پدال ها را تغییر دهید. ماشین ماشین های مسابقه ای محبوبیت بیشتری پیدا کردند و کم کم شاهد نصب آن ها در ماشین های معمولی بودیم. مهندسان پتانسیل زیادی را در این فناوری برای افزایش سرعت خودروها در پیست و کاهش فشار روی گیربکس دیدند و اندکی پس از عرضه ابرخودروهایی با چنین فناوری، شاهد تولید خودروهای میان رده و ارزان قیمت بودیم. خودروهایی با تعویض پدال.

پدال اهرم تعویض دنده مکانیزمی است که در پشت فرمان یا ستون فرمان برای تعویض دنده بدون استفاده از اهرم تعویض دنده استفاده می شود. از اهرم ها یا دکمه های سمت چپ برای سبک کردن دنده ها و پدال های سمت چپ برای عقب رفتن یا سنگین تر کردن دنده ها استفاده می شود. در برخی از خودروها، هر دو پدال چپ و راست به گونه ای طراحی شده اند که دنده ها را برای حداکثر انعطاف پذیری، سبک یا بلند می کنند.

بسته به نوع گیربکس مورد استفاده در خودروها، پدل های تعویض دنده به راننده این امکان را می دهد که از طریق هر پدال یا دکمه ای دنده ها را کنترل کند. در اکثر موارد همانطور که گفته شد از پدال های سمت راست برای دنده های سبک تر و از پدال های سمت چپ برای دنده های معکوس استفاده می شود.

البته در برخی خودروها مانند سوپراسپرت مک لارن، می توان با بالا بردن پدال دنده را بالا برد و با کاهش دنده معکوس کرد. به طور کلی، سه نوع گیربکس وجود دارد که از تعویض پدال استفاده می کنند و ما می خواهیم آنها را بیشتر تجزیه و تحلیل کنیم:

گیربکس های دستی خودکار یا AMT

گیربکس های AMT در واقع نیمه اتوماتیک هستند و در برخی خودروها از تعویض پدال استفاده می شود. به عنوان مثال، لامبورگینی آونتادور دارای گیربکس AMT است که توسط ECU کنترل می شود و دارای اهرم تعویض دنده است. به طور معمول، این سیستم به دلیل ناراحتی طرفداران کمتری دارد.

گیربکس های دستی

بطور کلی پدال شیفت گیربکس دستی در خودروهای مسابقه ای دیده می شود. این خودروها دارای پدال کلاچ هستند، اما به جای الگوی H دستی یا اهرم ثانویه، از پدال شیفترهای تعبیه شده در فرمان استفاده می کنند. در این خودروها کافی است پدال کلاچ را فشار دهید تا از طریق دسته دنده تعویض دنده شود.

گیربکس های اتوماتیک

گیربکس های اتوماتیک و CVT سنتی می توانند از پدال تعویض دنده برای راحتی بیشتر راننده و لذت بیشتر رانندگی استفاده کنند. علاوه بر این، راننده با این ویژگی کنترل بیشتری بر روی خودرو خواهد داشت. خودروهای مجهز به شیفترهای پدال معمولاً از برنامه‌ریزی ویژه ECU بهره می‌برند تا اطمینان حاصل شود که راننده در صورت اشتباه به گیربکس آسیب نرساند.

در واقع این مکانیسم از خطا مصون است و مثلاً با سرعت 70 کیلومتر در ساعت نمی توانید از دنده 5 به 1 بروید. اگر راننده اشتباه کند، ECU آن را تصحیح می کند.

مزایای پدال تعویض دنده

از آنجایی که پدال شیفترها به غیر از خطای راننده هیچ ضرری ندارند، ویژگی بسیار خوبی در خودروها به حساب می آیند. با این ویژگی کنترل بیشتری بر روی خودرو خواهید داشت و در موقعیت های غیرمنتظره به سرعت واکنش نشان می دهید. وقتی به چپ یا راست می‌پیچید و از پدال اهرم دنده برای معکوس کردن استفاده می‌کنید، سرعت و گشتاور با هم تنظیم می‌شوند و فشار کمتری به موتور و گیربکس وارد می‌شود.

هنگام سرازیری، معکوس کردن با پدال دنده نیاز به استفاده از ترمز را کاهش می دهد. در سربالایی می توانید به راحتی دنده ها را با دور موتور هماهنگ کنید تا با قدرت کافی ادامه دهید. سناریوهای مشابه در هنگام بارش برف و باران نیز اعمال می شود و به طور کلی به راننده کنترل بیشتری بر روی خودرو می دهد. علاوه بر این، اگر خودروی شما قدرت بیشتری دارد، استفاده از فناوری مورد بحث لذت رانندگی بیشتری را برای شما به ارمغان می آورد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=168569

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.