هادی بهرامی بازار: صنایع شیمیایی مواد شیمیایی مورد نیاز سایر صنایع برای تولید بیش از 70 هزار محصول را با تبدیل مواد اولیه به مواد ضروری تامین می کنند. سودآوری محصولات پتروشیمی بسیار بیشتر از فروش نفت خام است و یکی از بخش هایی که در زمان تحریم ها سود خوبی برای ایران به همراه داشت، فروش محصولات مجتمع های پتروشیمی بود. در زیر به تحلیل سهام بنیادی و فنی شرکت پتروشیمی ارومیه با نماد شارم و ارزیابی کامل جایگاه آن در صنعت بزرگ پتروشیمی برای سرمایه گذاری می پردازیم.
پتروشیمی ارومیه در جنوب غربی شهر ارومیه در کیلومتر 30 بزرگراه ارومیه – مهاباد در زمینی به مساحت 110 هکتار با 50 هکتار زمین صنعتی و 60 هکتار فضای سبز و استخرهای فاضلاب واقع شده است. این مجتمع دارای 4 واحد فرآیند تولید شیشه ملامینه، سولفات آمونیوم، اسید سولفوریک، سولفات پتاسیم و اسید کلریدریک و خدمات جانبی تامین آب، بخار، هوا، نیتروژن، توزیع برق و مخازن می باشد. شاروم با قیمت 945 تومان، ارزش بازار 1872 میلیارد تومان و ارزش معاملاتی 1.2 میلیارد تومان با سرمایه 200 میلیارد تومان و تقسیم سود 59 درصد فعالیت می کند.
شرکت پتروشیمی ارومیه در نظر دارد تا پایان سال 1403 محصول جدیدی به نام پلی آلومینیوم کلراید (PAC) با ظرفیت سالانه 23 هزار تن را به سبد محصولات خود اضافه کند.تصفیه سولفات پتاسیم از دیگر طرح های در دست اجرا است که می تواند به افزایش کیفیت و افزایش کیفیت کمک کند. ظرفیت برآورد هزینه تکمیل این دو پروژه 362 میلیارد تومان است و با فرض نسبت قیمت به درآمد 8، پیش بینی می شود تولید این پروژه ها در سال 1404، 45 میلیارد تومان سود خالص باشد. ظرفیت عملی این شرکت 4000 تن کریستال ملامین، 40000 تن سولفات آمونیوم، 50000 تن اسید سولفوریک و 32000 تن سولفات پتاسیم است و بررسی ها نشان می دهد که سولفات آمونیوم و به ویژه پتاسیم هنوز جای افزایش تولید دارد.
بزرگترین سهامدار پتروشیمی ارومیه پترول است. سایر دارایی های سبد پترول ارزشمند هستند و به نظر می رسد شاروم نیز از نظر ارزش بازار به ارزش واقعی خود خواهد رسید. کمیت و سرعت فروش محصولات شاروم در هفت سال و به خصوص در سه سال اخیر در سطح خوبی قرار دارد. در صورتی که حجم فروش سولفات پتاسیم که محصول اصلی شاروم است از 28 هزار تن فراتر رود و روند افزایشی ادامه یابد، شاهد سود خوبی خواهیم بود. با توجه به شرایط اقتصادی، فضای تحلیل و وضعیت مالی شرکت ها، نرخ تورم را 50 درصد و حقوق را 30 درصد در نظر گرفته ایم تا پیش بینی ها منطقی باشد.
نرخ رشد سود خالص این شرکت در سال های متوالی مثبت بوده و حتی از نرخ تورم نیز فراتر رفته است. پیش بینی می شود در آینده نیز روند صعودی خود را ادامه دهد. نسبت های جاری نقدینگی، گردش مالی، ROA و به ویژه ROE پتروشیمی ارومیه در وضعیت خوبی قرار دارد. از سوی دیگر، گردش مطالبات و نقدینگی آنی شرکت نسبت به گذشته ضعیف شده است و تحریم ها یکی از دلایل اصلی آن است. حاشیه سود ناخالص شرکت برخلاف حاشیه سود خالص رشد خوبی داشته است.
بهره وری و نرخ دستمزد نیروی انسانی تقریباً با میزان فروش رشد خوبی را تجربه می کند و این نشان دهنده وضعیت خوب منابع انسانی است. در پی افت شدید و فرسایش بورس، قیمت سهام شاروم با افت 33 درصدی مواجه شد. بهترین قیمت های پشتیبانی برای سرمایه گذاری بهینه حدود 960 و سپس 780 تومان است. قوی ترین مقاومت در برابر واکنش منفی قیمت 1750 تومان و هدف اصلی روند صعودی 3200 تومان است که حداقل 200 درصد بازدهی دارد.
برای مشاهده کامل تحلیل نمادها بر روی کلمات زیر کلیک کنید.
فایل اسکن کامل را دریافت کنید