افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 30 October , 2024
2

پاسخ وزارت بهداشت به انتقاد از نرخ خدمات پرستاری

  • کد خبر : 113379
پاسخ وزارت بهداشت به انتقاد از نرخ خدمات پرستاری

به گزارش رکنا، دکتر عباس عبادی درباره دستاوردهای وزارت بهداشت در حوزه پرستاری گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این دوره در حوزه پرستاری، اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری است. وی ادامه داد: پس از دستور مقام معظم رهبری در ساعت 14 روز پرستار، اولین تاکید وزیر بهداشت این بود که اجرای قانون تعرفه ها اکنون […]

به گزارش رکنا، دکتر عباس عبادی درباره دستاوردهای وزارت بهداشت در حوزه پرستاری گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این دوره در حوزه پرستاری، اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری است.

وی ادامه داد: پس از دستور مقام معظم رهبری در ساعت 14 روز پرستار، اولین تاکید وزیر بهداشت این بود که اجرای قانون تعرفه ها اکنون محک شرعی است و همه ارکان وزارت بهداشت را موظف کرده است. برای اجرای این قانون. به این ترتیب برای اولین بار در بودجه سالانه وزارت بهداشت ردیف اعتباری برای اجرای قانون حق الزحمه پرستاری در سال 1401 پیش بینی و ابلاغ شد.

معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: مهم ترین دستاورد این قانون ارتقای هویت حرفه ای و کمک به استقلال مالی پرستاران است. همچنین با اصلاح ساختار منابع انسانی و سازماندهی کارکنان بر اساس نیازهای واقعی مراکز درمانی به بهبود رفتار سازمانی مدیران ادامه خواهد داد.

وی ادامه داد: در ابتدای اجرای این قانون هستیم و بر اساس بازخوردهایی که از مراکز درمانی، گروه های فنی، انجمن ها و کارشناسان اقتصاد سلامت دریافت می کنیم، فرآیندها و دستورالعمل ها بهبود می یابد.

عبادی درباره اصلاحات قانون حق الزحمه پرستاری خاطرنشان کرد: مبنای پرداخت حق الزحمه، تولید خدمات و عملکرد است. بنابراین، دستمزد مؤثر برای پرستاران یکسان نخواهد بود و بر اساس تعداد بیماران دریافت کننده مراقبت از هر پرستار، سطح مراقبت و ارزش نسبی (k) خدمات پرستاری است.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش هایی که کار دشوارتر است بیشتر است. به عنوان مثال در سال جاری در خدمات جراحی عمومی و داخلی ارزش نسبی 8 کیلو و در خدمات مراقبت ویژه تا 33.4 کیلو افزایش می یابد. البته از آنجایی که تعداد بیماران در بخش های عمومی بیشتر از بخش های ویژه است، وجود دارد نوعی تعادل در پرداخت ها؛ همچنین در آیین نامه مقرر شده است که بین همکاران پرستار هم رتبه، بیش از 2.5 برابر اختلاف کارایی وجود نداشته باشد.

عبادی بیان کرد: با افزایش 35 درصدی ضریب ریالی و افزایش 30 درصدی ارزش نسبی مراقبت یا (ک)، اصلاحاتی در آیین نامه اجرایی تعرفه ایجاد شد. البته 5 درصد مولفه حرفه ای پزشکی همچنان در اختیار رئیس دانشگاه است. این امر دست رئیس دانشگاه را برای تعدیل پرداخت سود باز می کند و اگر سطح مزایای گروهی مانند همکاران OR یا هوش پایین باشد، اصلاح می شود.

وی افزود: در تدوین آیین نامه اجرایی قانون تعرفه ها پرستاری برخی ضرایب مانند ضریب شبانه، اتاق عمل، دیالیز و اورژانس به منظور افزایش تعدیل شده و پرداختی به کارکنان این گروه ها نسبت به سال 1401 بیشتر خواهد بود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در هفته های آینده جلسات فنی و کارشناسی در خصوص ارزش های موثر سال 1403 برگزار می شود و از همه همکاران می خواهیم در صورت داشتن نکاتی اعلام کنند تا بتوانند در حل مشکلات در نظر گرفته شود. این مسیر در حال اصلاح است.

وی افزود: در سال 1401 حدود 17 بسته خدماتی برای پرستاران داشتیم و در سال 1402 به 27 بسته رسیدیم و در سال 1403 می توان بسته های جدید اضافه کرد و به مرور زمان اجرای این قانون بهبود می یابد.

میزان هر پرستار بستگی به میزان خدمات ارائه شده دارد.

وی گفت: دستمزد هر پرستار بستگی به میزان خدمات ارائه شده دارد. بنابراین بستگی به ضریب اشغال تخت بیمارستان، تعداد بیماران دریافت کننده خدمات و تعداد ثبت نام خدمات دارد. اگر دستورالعمل ها به درستی اجرا شود، پرستاران به طور متوسط ​​ماهیانه 3.5 میلیون تومان حق پرستاری دریافت می کنند، اما ممکن است همکاران کمتر یا بیشتر از این مبلغ دریافت کنند، البته این تفاوت برای پرستاران نباید بیش از 2.5 برابر باشد. به علاوه.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره گروه هایی که در تدوین آیین نامه تعرفه خدمات پرستاری مشارکت داشتند، گفت: قبل از تشکیل دولت دوازدهم هیچ اقدام عملی برای اجرای این قانون انجام نشده بود، زیرا بودجه وجود نداشت. . برای این. پس از ایجاد تیم جدید در وزارت بهداشت و با دستور مقام معظم رهبری بلافاصله کارگروه های فنی تشکیل شد. همه اتحادیه ها در کارگروه های فنی حضور داشتند و بیشترین وزن مربوط به سازمان نظام پرستاری بود.

وی ادامه داد: آنچه به عنوان بخشنامه بازتوزیع منابع تعرفه خدمات پرستاری به دانشگاه های علوم پزشکی داده شد به بخشنامه سه امضایی معروف است. سازمان نظام پرستاری در هر بخشی از آن دخیل بود و صورتجلسات و امضای آنها موجود است، البته الان بی احترامی می کنند و می گویند این آیین نامه آنها نیست.

وی گفت: در سال 1401 برای اجرای این قانون عجله داشتیم اما پس از ابلاغ دستورالعمل متاسفانه تا آبان ماه هیچ اعتباری برای حق پرستاری به وزارت بهداشت و سازمان بیمه پرداخت نشده بود. سازمان مدیریت اولین رسید را در اواخر آبان ماه 1401 داشتیم.

عبادی افزود: در آن بازه زمانی به دلیل آماده نبودن سیستم ها مجبور شدیم از پرداخت علی الحساب استفاده کنیم. شاید بیشتر انتقادات به همین موضوع اشاره دارد. این انتقادات قابل قبول است اما در آن مدت گزینه دیگری وجود نداشت و اگر منتظر سامانه ها بودیم ممکن بود آن اعتبارات توزیع نشود و ارقام بعدی که وارد سیستم بیمه می شد دریافت نشود.

وی گفت: برای اینکه این اعتبارات از بین نرود، مجبور شدیم عوارض مرحله اول را پرداخت کنیم، اما در نسخه دوم آیین نامه که در اسفند 1401 ابلاغ شد و در نسخه سوم که در 31 شهریور ابلاغ شد. امسال، مشکلات زیادی وجود داشت، تمام شد.

عبادی با انتقاد از فرافکنی برخی مسئولان نظام پرستاری در پی شکایت پرستاران از اجرای قانون حق پرستاری، افزود: برخی گروه ها به جای کمک به دولت برای حل مشکلات پرستاران شعار می دهند که فراتر از ظرفیت های موجود عمل می کنند. که خودشان هم از آن مطلع هستند متاسفانه در تعرفه پرستاری هم این اتفاق افتاد و وقتی اولین پرداخت را داشتیم ناگهان رئیس سازمان نظام پرستاری اعلام کرد که هیچ پرستاری نباید کمتر از 3 میلیون تومان در ماه دریافت کند در حالی که این اظهارنظر مبنای کارشناسی ندارد و اگر پرستاری در بیمارستانی که حداقل تعداد بیمار را نداشته باشد، به دلیل اینکه خدماتی ارائه نمی دهد، نرخ کمتری دریافت می کند.

وی با بیان اینکه این حق الزحمه بر اساس سامانه خدمات بیمار است و مبلغ ثابتی نیست که به افراد داده شود، افزود: متاسفانه اخیرا شنیدم که این دوستان مصاحبه ای داشته اند که در سال 1402 چندین میلیون کای (K ) تولید کردیم. پرستاری و اگر این مبلغ بر تعداد پرستاران تقسیم شود، هیچ پرستاری نباید کمتر از 10 میلیون تومان دریافت کند. این صحبت ها هم مبنای کارشناسی ندارد و متأسفانه با این حرف ها توقعاتی در بین همکاران ما بر اساس یک مصاحبه غیرمستند ایجاد می شود، آن وقت گروهی که این قول را شنیده اند به آنها مراجعه می کنند و از آنها می پرسند که چه شده است؟آنها هم می گویند ما هستیم. در قوه مجریه نداریم و قرار است از وزارت بهداشت مطالبه کنیم.

عبادی با بیان اینکه باید انتظارات را بر اساس توانمندی های بالفعل تعریف کنیم و در عین حال توانمندی ها را افزایش دهیم، افزود: همچنین معتقدم تعداد موثر پرستار با توجه به مسائل اقتصادی کشور مناسب نیست. ما باید با کمک سایر نهادهای خارج از وزارت بهداشت به افزایش این ظرفیت کمک کنیم. اما این اصلاحات نیاز به زمان دارد. نباید کام همکاران پرستاری را با حرف ها و وعده های غیرحرفه ای ناامید کنیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: قطعاً هماهنگی و همکاری سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت، اصل مهمی برای اجرای صحیح قوانین و حفظ حقوق مردم است. اختلاف نظر میان جامعه پرستاری و مدیران نظام سلامت نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه مانع تعامل و تاخیر در حل مشکلات جامعه پرستاری می شود و امیدواریم منتخبان جدید مسئولان نظام پرستاری در دور ششم به این تغییر تمرکز توجه ویژه ای خواهند داشت.

جزییات اجرای طرح «نظارت پرستار».

وی ادامه داد: البته فعالیت های وزارت بهداشت در حوزه پرستاری به اجرای قانون تعرفه محدود نمی شود و طرح های دیگری مانند «پیگیری پرستاری» پس از ترخیص بیماران انجام می شود.

به گفته عبادی، در این طرح در 11 بیماری مزمن شایع، نظارت و آموزش بیماران پس از ترخیص به مدت یک ماه منجر به رضایت بیشتر، پایبندی بیشتر به درمان، کاهش بستری شدن مجدد و ویزیت های بدون برنامه می شود. محاسبات نشان می دهد که تاکنون حدود 1.4 میلیارد تومان برای اقتصاد سلامت صرفه جویی شده است.

ابلاغ دستورالعمل انکالی برای پرستاران، بهره گیری از مزایای تعطیلات غیرمترقبه اعلامی کشور، برگزاری آزمون استخدامی حدود 12 هزار نفر برای گروه پرستاری، تغییر وضعیت حدود 19 هزار نفر از محل قانون جامع جانبازان، سازماندهی آموزش دستیاران پرستاری، توسعه کمی مراکز مراقبت در منزل از 980 مرکز، در سال 2019، به 1410 مرکز در سال جاری، توسعه آزمون صلاحیت حرفه ای، کسب مجوز برای امضای الکترونیکی در ارائه الکترونیکی، توسعه نقش پرستاری در چندین مورد. عبادی از جمله اقداماتی است که عبادی به آن اشاره کرد، ایجاد چهار انجمن علمی جدید، توسعه مراقبت های تسکینی و تدوین قانون جامع پرستاری است.

به گزارش وبدا؛ وی گفت: تدوین بسته پرستاری و اصلاح مبلغ ریالی اضافه کار از برنامه های کمک پرستاری است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=113379

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.