امید محمدی; بازار: شرکت خودروسازی ولوو شب گذشته اعلام کرد; برنامه برقی سازی این شرکت که تا سال 2030 به تولید 100 درصد خودروهای برقی وابسته بود، لغو شد. با انتشار این خبر از سوی مهم ترین شریک تجاری چینی ها در اروپا، به نظر می رسد خودروهای برقی در قاره سبز دچار مشکل شده اند; بنابراین باید منتظر تولید خودروهای هیبریدی ولوو باشیم.
خودروسازان مطرح جهان که بیشتر آنها در قاره اروپا حضور دارند، به دلیل نبود مدل های مقرون به صرفه و عدم دسترسی آسان به ایستگاه های شارژ، با کاهش تقاضا برای خودروهای برقی مواجه شدند. همزمان اتحادیه اروپا تعرفه واردات این محصولات را افزایش داد تا خودروهای برقی چینی در قاره سبز متوقف شود.
مدیریت ارشد شرکت خودروسازی ولوو در بیانیهای اعلام کرد که تا سال 2030 حدود 90 درصد از خودروهای فروخته شده توسط این شرکت کاملاً الکتریکی یا هیبریدی پلاگین خواهند بود.
مدیران ارشد شرکت خودروسازی ولوو در بیانیهای اعلام کردند که تا سال 2030 حدود 90 درصد از خودروهای فروخته شده توسط این شرکت کاملاً الکتریکی یا هیبریدی پلاگین خواهند بود. تنها 10 درصد از خودروهای ولوو به محصولات هیبریدی سطح متوسط اختصاص خواهد یافت.
شرکت خودروسازی ولوو در بیانیهای جداگانه اعلام کرد؛ وی ادامه داد: خودروهای پلاگین هیبریدی بخش اصلی رشد سود این شرکت در آینده هستند، بنابراین خودروی هیبریدی XC90 را بازسازی کرده و به خط تولید برمی گردانیم. طبق برنامه ریزی های انجام شده، اولین نمونه از این محصول به مقصد خواهد بود. بازار در پایان سال».
با در نظر گرفتن اینکه مالک اصلی شرکت خودروسازی ولوو گروه خودروسازی جیلی یا بهتر است بگوییم چینی ها است. ولوو در تلاش است تا از چینی ها دور بماند و ترکیبی از خودروهای الکتریکی و هیبریدی را در پنج سال آینده به بازار عرضه کند تا سهم بازار خود را حفظ کند. عدم پایبندی ولوو به طرح برق رسانی تا سال 2030، مانند سایر خودروسازان اروپایی، حاکی از کاهش سرعت برق رسانی در ولوو نسبت به رقبای خود است. خودروهای برقی پرچمدار ولوو، یعنی EX90 و EX30 که خودروهای SUV هستند، احتمالا تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
افزایش تقاضا برای خودروهای هیبریدی در بازار اروپا باعث تغییر نگرش این استراتژی نسبت به خودروهای برقی شده است. صاحبان وسایل نقلیه الکتریکی معتقدند که محصولات هیبریدی مقرون به صرفه و راحت تر برای استفاده هستند. او
نظر مدیران ولوو در مورد برق رسانی
اریک سورینسون، مدیر ارشد محصولات ولوو، درباره تغییر برنامه این خودروساز گفت: «این یک رویکرد عملگرایانه برای بازخورد مشتریان و تقاضای بازار است.
مدیران شرکت خودروسازی ولوو بر این باورند که تا سال 2025 حدود 50 درصد از ترکیب تولید این شرکت را خودروهای الکتریکی تشکیل میدهند، بنابراین 50 درصد دیگر محصولات ولوو هیبریدی خواهند بود.
جیم روآن، مدیرعامل بزرگترین شرکت خودروسازی سوئد، گفت: “ما مصمم هستیم تا برنامه اعلامی را تغییر دهیم، اما همچنین معتقدیم که آینده محصولات این شرکت توسط خودروهای برقی مشخص خواهد شد. با این حال، ما باید مراقب تقاضای بازار و بازار باشیم. درخواست مشتری برای برق رسانی، تسریع این موضوع یک چالش خواهد بود.”
همزمان با اعلام تغییر برنامه تولید ولوو، سهام این شرکت در بورس 7.5 درصد سقوط کرد.
هفته گذشته ولوو از سیاستمداران سوئدی خواست تا سیاست حرکت به سمت خودروهای الکتریکی را تقویت کرده و زیرساخت های لازم را برای این مهم فراهم کنند. تغییر خودروسازان اروپایی به سمت محصولات هیبریدی در حالی صورت می گیرد که سیاست گذاران اتحادیه اروپا سیاست و برنامه ریزی برای کاهش انتشار کربن را دنبال می کنند.
همزمان با اعلام تغییر برنامه تولید ولوو، سهام این شرکت در بورس 7.5 درصد سقوط کرد. به نظر می رسد کاهش ارزش سهام ولوو در بورس ادامه داشته باشد.