افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
3

وقایع سال 2019 تکرار نمی شود اقدامات دولت سیزدهم برای تثبیت بازار سهام

  • کد خبر : 28532
وقایع سال 2019 تکرار نمی شود اقدامات دولت سیزدهم برای تثبیت بازار سهام

به گزارش بازار به نقل از ایبنا، «سید فرهنگ حسینی» به وضعیت این روزهای معاملات سهام اشاره کرد و افزود: تجربه سال ۱۳۹۸ برای فعالان و تازه واردان بازار سرمایه بد و بسیار پرهزینه بود. وی بیان کرد: از زمان اوج بازار قیمت دلار بیش از دو برابر شده و تورم سالانه 40 تا 50 […]

به گزارش بازار به نقل از ایبنا، «سید فرهنگ حسینی» به وضعیت این روزهای معاملات سهام اشاره کرد و افزود: تجربه سال ۱۳۹۸ برای فعالان و تازه واردان بازار سرمایه بد و بسیار پرهزینه بود.

وی بیان کرد: از زمان اوج بازار قیمت دلار بیش از دو برابر شده و تورم سالانه 40 تا 50 درصدی را نیز شاهد بوده ایم اما بیش از 30 ماه طول کشید تا بازار به اوج قبلی خود برسد.

حسینی با بیان اینکه این نشان می دهد که شاخص مردادماه 1398 با واقعیت های اقتصادی همخوانی نداشت، اعلام کرد: اکنون میانگین نسبت قیمت به درآمد شرکت ها که نسبت مناسبی برای شناسایی قیمت ارزان و گران شرکت ها است، اقدامات شرکت ها است. و بازار به طور کلی بین 5 تا 10 در نظر گرفته می شود. در حالی که این میزان در آگوست 2019 به 30 تا 40 رسید و این نشان می دهد که بازار در آن زمان 4 تا 6 برابر گرانتر از حالت عادی خود بوده است.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، امروز نسبت قیمت به سود بازار در محدوده هشت قرار دارد و این نشان می دهد که بازار در وضعیت سال 1398 قرار ندارد.

وی معتقد است با توجه به تجربیات سال های گذشته و تجربه مردم، انتظار نمی رود در چند سال آینده بازاری مشابه سال 2019 را تجربه کنیم.

عملکرد دولت سیزدهم در بورس
حسینی به عملکرد دولت در بورس اشاره کرد و افزود: این موضوع از زوایای مختلف قابل بررسی است، دولت سیزدهم برنامه تامین مالی از طریق فروش سهام یا اوراق با درآمد ثابت را از اولویت های خود حذف کرد که باعث ایجاد ثبات نسبی در بازار شده است. بوده

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر دولت 13 بر خلاف دولت گذشته که مردم را به سرمایه گذاری در بورس دعوت می کرد، احساسات سرمایه گذاران را برای حضور در بازار سرمایه مدیریت و کنترل کرد که به کنترل و کاهش آن کمک کرد. هیجان رفتار سرمایه گذاران برای ورود به بورس و سرمایه گذاری در این بازار موثر بود.

وی به اقدامات انجام شده توسط دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار اشاره کرد و گفت: دولت در 2 سال گذشته اقداماتی را برای ارتقای حقوق سهامداران انجام داده است که از جمله آن می توان به فرآیند افزایش الکترونیکی سرمایه، پرداخت سود نقدی اشاره کرد. و سودهای معوقه نقدی از طریق سامانه سجام تنوع وجوه اعم از صندوق ضمانت سرمایه و املاک و تضمین سود سهامداران خرد و در ساختارهای خرد بازار، افزایش دامنه نوسان و نشان دادن کلیه مشارکت ها به تمامی فعالان، می باشد. در دستور کار قرار می گیرد و اجرای این گونه تصمیمات می تواند به عنوان اقدامات انجام شده از سوی دولت در 2 سال گذشته معرفی شود.

به گفته حسینی در این مدت بازار شاهد ورود شرکت های دانش بنیان تحت تاثیر اقدامات و برنامه ریزی های مسئولان بوده است.

بازدهی 100 درصدی شاخص بورس در 6 ماه
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بهار امسال بازار سهام روزهای پرنوسانی را سپری کرد، افزود: در اوایل بهار، شاخص سهام در اوایل بهار رکورد تاریخی معاملات سهام در سال 1398 را شکست، بازار تا اواسط اردیبهشت در روند صعودی قرار داشت.

ادامه داد: شاخص بورس پس از بازگشت حدود 100 درصدی از آبان 1401 تا اردیبهشت 1402، توانست عملکردی متناسب و حتی فراتر از رشد دلار داشته باشد، اما پس از آن، شاخص بورس وارد مسیر اصلاحی شد. چرخه در نیمه دوم بهار و در روند فرسایش 15 درصد از ارزش خود را از دست داد.

افسار متورم کشیده شد
حسینی عملکرد بورس را بر اساس چشم انداز سودآوری شرکت ها دانست و گفت: اکنون در بازار ارز شاهد ثبات نسبی قیمت ها هستیم و تورم کاهش یافته است. همچنین در بازارهای بین المللی قیمت جهانی کالاهای تولیدی و صادراتی شرکت های بورسی اعم از فلزات، معدنی و فرآورده های پتروپالایشی با وضعیت ضعیفی همراه است و چشم انداز بسیار روشنی در ماه های آینده متصور نیست. بهبود بازارهای جهانی؛ بنابراین بر اساس پیش بینی های انجام شده، آینده بورس تحت تاثیر عوامل داخلی و خارجی ضعیف به نظر می رسد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از سوی دیگر افزایش قیمت نهاده های تولید باعث کاهش حاشیه سود و سودآوری شرکت های بورسی شده است. بنابراین به نظر می رسد که رکود نسبی در بازار سهام مانند سایر بازارها از جمله بازار ارز، طلا، مسکن و خودرو وجود دارد.

مشاوره به سهامداران
وی با ارائه مشاوره به سهامداران گفت: به سرمایه گذاران غیرحرفه ای توصیه می شود به صورت غیرمستقیم از طریق صندوق های سرمایه گذاری وارد بورس شده و در این بازار سرمایه گذاری کنند.

حسینی بیان کرد: سیاست های کنترل رشد نقدینگی، کنترل تورم و مدیریت قیمت ارزها در محدوده فعلی از برنامه های اصلی دولت در حوزه اقتصاد کلان است کاهش رشد سودآوری در شرکت های سهامی عام، که با این دو عامل همخوانی دارد، بنابراین نمی توان انتظار بازدهی بالایی برای بورس داشت.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان تاکید کرد: پیش بینی می شود بورس تا پایان سال بازدهی بین رشد دلار و درآمد بانکی را تجربه کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=28532

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.