“آرمان امروز” بررسی می کند;
ایده آل امروز – عرفان بویوک نژاد: امروز اولین نشست خبری رئیس جمهور برگزار می شود. جلسه ای که قرار است رسانه ها در آن شرکت کنند و به نوعی اولین برخورد خود را با دولت چهاردهم داشته باشند.
دولت چهاردهم باید با رسانه ها همکاری لازم را داشته باشد و رسانه های مخالف خود را حذف نکند. این چشم انداز باید در طول چهار سال عمر این دولت همیشه رعایت شود.
برای آینده اگر بسترهای افکار عمومی آماده نباشد، دولت نمی تواند اهداف خود را پیش ببرد، بنابراین رسانه ها نقش مهمی در پیشبرد اهداف و اجرای برنامه های دولت چهاردهم دارند. رسانه ها به عنوان پل ارتباطی بین دولت و مردم عمل می کنند. دولت ها از طریق رسانه ها می توانند سیاست ها، برنامه ها و تصمیمات خود را به اطلاع عموم برسانند. این اطلاعات باعث می شود مردم از فعالیت ها و اهداف دولت بیشتر آگاه شوند و به تصمیمات دولت اعتماد کنند.
علاوه بر این، انتقاد رسانهای میتواند ما را به اجماع رسانهای نزدیکتر کند. رسانه وفاق یعنی کمک رسانه های مختلف با رویکردهای متفاوت برای آبادانی کشور. رسانه ها به نظارت بر عملکرد دولت و نهادهای عمومی کمک می کنند. رسانه ها با پوشش دقیق موضوعات می توانند فساد، ناکارآمدی یا اشتباهات احتمالی در دولت را افشا کنند. این نظارت رسانه ای به شفافیت و پاسخگویی دولت کمک می کند و عملکرد دولت را بهبود می بخشد.
سیاست رسانه ای عاری از تبعیض موضوع مهمی است که دولت چهاردهم باید دنبال کند. در نشست های خبری دولت قبل از همه رسانه ها دعوت نشد و گاهی شاهد تبعیض در رسانه ها بودیم. بنابراین بحث عدالت رسانه ای نیز موضوعی است که دولت چهاردهم باید به آن توجه ویژه داشته باشد. عدالت برای همه رسانه ها باید رعایت شود و رسانه ها بر اساس دیدگاهشان از هم جدا نشوند.
نوید موسوی کارشناس رسانه به روزنامه آرمان امروز گفت: در دولت چهاردهم فضای انتقادی رسانه ها باید بالاتر از گذشته باشد. نقد واقعی منافاتی با وحدت و وحدت ملی ندارد، اما می تواند مفید باشد.
وی افزود: همه رسانه های ملی منافع ملی را دنبال می کنند و هیچ رسانه ای نباید به دلیل داشتن دیدی متفاوت از دولت کنار گذاشته شود. همه رسانه ها نباید نسبت به یکدیگر موقعیت یکسانی داشته باشند. همه رسانه ها باید برای موفقیت کشور رویکردهای متفاوتی را امتحان کنند و هیچ رسانه ای نباید از دیدگاه خود کنار گذاشته شود. این کارشناس رسانه ادامه داد: انجمن رسانه نباید تفکر انتقادی را حذف کند، اما در شرایط فعلی نگاه انتقادی در کشور نیاز است.
وی ادامه داد: رسانه ها در دولت چهاردهم باید به مطالبات خود ادامه دهند و اهداف خود را که مایه افتخار کشور است، بدون تخریب دنبال کنند.
موسوی در پایان خاطرنشان کرد: در گذشته رسانه های مستقل ضعیف شده بودند و در صورت حذف رسانه ها دموکراسی تهدید می شود. دولت چهاردهم باید نگاه منصفانه به همه رسانه ها داشته باشد و رسانه ها نیز نگاه ویژه ای به عملکرد دولت داشته باشند.