به گزارش بازار، در جلسه علنی بعدازظهر امروز (یکشنبه 7 آبان) شورای اسلامی شهر در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، بند 3 الحاقی ماده 31 این لایحه با 167 رای موافق به تصویب رسید. موافق، 9 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع، 213 نماینده حاضر در صحن با ارائه اقلام اساسی به مردم از طریق فهرست الکترونیکی موافقت کردند.
محمدحسین فرهانی در مخالفت با این بند الحاقی گفت: من این بند را اینطور می فهمم که عبارت «پنج دهم» مانع از عشرهای زیر می شود که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اخیراً اعلام کرده با همین نکات است. از افراد، بنابراین اگر یک کلمه «حداقل» قبل از کلمه «پنج اعشاری» بیاید، مشکل حل می شود، بنابراین بهتر است بگوییم «حداقل پنج اعشار» تا 6 اعشار نیز پشتیبانی شود و 7.
محمد واحدی با بیان اینکه موافق این بند الحاقی است، گفت: موضوع مهمی که در این بند الحاقی ذکر شده یکی از مواردی است که در زمان حذف ارز ترجیحی مورد توجه و رسیدگی مجلس قرار گرفت تا مردم این فرصت را داشته باشند که تغذیه سالم داشته باشند. مخصوصاً کودکان حفظ می شود.» در واقع باید با توزیع سبدهای غذایی بین پایین ترین دهک های جامعه از آنها حمایت کنیم، اما متاسفانه عدم توجه به این امر در آن زمان آسیب زیادی به تغذیه اقشار مختلف جامعه وارد کرد و حتی به تولید آسیب وارد کرد. بنابراین باید به این موضوع پرداخته و معیشت مردم را در نظر گرفت تا آسیبی به سلامتی آنها به ویژه کودکان و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی وارد نشود.
در ادامه نماینده دولت در رابطه با این بند الحاقی گفت: این بند الحاقی دو نکته مهم دارد. اولاً گفته شده که کالاها بین مردم توزیع می شود، اما سوال اینجاست که آیا این کالاها از طریق یارانه های موجود توزیع می شود یا از جاهای دیگر مانند افزایش قیمت حامل های انرژی؟ یا یارانه نقدی فعلی تبدیل به کالا می شود؟ ضمناً چنین حکمی را با همین مضمون در بند (پ) ماده 31 تأیید میکنیم، بنابراین باید نسبت این حکم با بند (پ) ماده 31 روشن و ارتباط آن با یارانه نقدی مشخص شود.
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس شورای اسلامی نیز گفت: از آنجایی که هر دو بند در اصل 31 گنجانده شده، مکمل هم هستند و باید مورد بازنگری قرار گیرند.
بر اساس بند 3 الحاقی ماده 31 این لایحه؛ دولت موظف است با حمایت و حفظ قدرت خرید خانوادههای کمدرآمد (پنج دهک اول) و بازنشستگان بر اساس آزمایشهای گسترده در سالهای اجرای برنامه، سبد معیشتی ماهانه شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ، پنیر، روغن مایع و ماکارونی تا حد معینی از طریق تحویل کاتالوگ الکترونیکی محصولات به گونه ای عمل شود که سهم خانوارهای ذکر شده طی سال های اجرای برنامه به میزان حداکثر حقوق افزایش یابد. افزایش در قانون بودجه سالانه