افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
1

وضعیت فعلی حکم بیست و هشتم رئیس دانشگاه – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 356490
وضعیت فعلی حکم بیست و هشتم رئیس دانشگاه – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

خبرگزاری مهر ، گروه دانشگاه: دانشگاه ها به عنوان نهادهای علمی شناخته می شوند و از بینش سیاسی دور هستند، اما عموماً در ایران پس از تغییر رئیس رئیس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه ها نیز دستخوش تغییراتی به ویژه در سطوح مدیریتی می شوند. طبق قانون، انتصاب سرها مسئولیت دانشگاه ها […]

خبرگزاری مهر ، گروه دانشگاه: دانشگاه ها به عنوان نهادهای علمی شناخته می شوند و از بینش سیاسی دور هستند، اما عموماً در ایران پس از تغییر رئیس رئیس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه ها نیز دستخوش تغییراتی به ویژه در سطوح مدیریتی می شوند.

طبق قانون، انتصاب سرها مسئولیت دانشگاه ها بر عهده وزیر علوم است اما فرد تعیین شده باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی و توسط این شورا معرفی شود. تایید باشد البته، در سال های دور تجربه انتخاب. سرها یک دانشگاه هم توسط اساتید هر دانشگاه وجود داشت.

قانون انتصاب سرها دانشگاه ها چه می گویند؟

حالا نحوه انتخاب سرها فعالیت دانشگاه ها به این صورت است که وزیر علوم فردی را به عنوان مدیر دانشگاه منصوب می کند و سوابق و پرونده افراد معرفی شده توسط کمیته شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می شود. اگر این کمیته توصیه کند که فرد تایید در صورت عدم موفقیت، تصمیم رئیس آن به اطلاع دانشگاه خواهد رسید.

تا اوت 1401، یک کمیته 5 هیچ کس از جمله رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئول بررسی صلاحیت ها سرها سرپرستی دانشگاه ها را بر عهده داشتند، اما در 22 مرداد 1401 مقاله واحد «هیئت گزینش» منتشر شد. سرها دانشگاه ها و موسسات «آموزش عالی برای کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی» اصلاح شد و بر این اساس «عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب شورای عالی» به این کمیته اضافه شد. به همین ترتیب، بر اساس اصلاح این قطعنامه؛ رئیس هیأت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی حق رای دادن ندارد و صرفا جهت ارائه گزارش در جلسه حضور خواهد داشت.

طبق قطعنامهاساسنامه مدیریت جامع دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، پژوهش و فناوری» در اردیبهشت 1395 اعلام شد؛ دوره ریاست دانشگاه چهار سال است. انتخاب مجدد افرادی که به عنوان رئیس آنها توسط دانشگاه و به طور متوالی برای یک دوره منصوب می شوند و در موارد استثنایی از انتخاب مجدد افراد برای دوره بعد جلوگیری نمی شود. تایید و امکان اخذ مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد.

زلفیگل در سه سال رئیس حداقل 6 دانشگاه دو بار تغییر دهید

در زمان وزارت محمدعلی ذوالفیگل; وزیر علوم سیزدهمین دولت تغییر سرها دانشگاه ها درست کمتر از یک ماه پس از آغاز به کار وزارت افتتاح شدند. زلفی گل 18 شهریور 1400 در گفتگو با خبرنگار مهر.اینجا را بخوانید) گفته بود که عجله برای تغییر وجود دارد سرها دانشگاه وجود ندارد و عجله برای تغییر را بی احترامی به افرادی دانست که سال ها از عمر خود را وقف آموزش عالی کرده اند. با این حال، 12 روز بعد، در 30 سپتامبر 1400، تغییری رخ داد. سرها وی با انتصاب سید محمد مقیمی به ریاست دانشگاه تهران، دانشگاه ها را راه اندازی کرد.

ذوالفیگل در مدت 3 سال وزارت از جمله سرها او همچنین دانشگاه هایی را که تعیین کرده بود تغییر داد. در بین 13 دانشگاه اصلی کشور، رئیس 6 دانشگاه بزرگ کشور دو بار تغییر کردند. دانشگاه‌های امیرکبیر، الزهرا، علم و صنعت، صنعتی شریف، خواجه نصیرالدین طوسی و فردوسی مشهد؛ در سه سال گذشته دانشگاه های بزرگی وجود داشت. دو بار طعم تغییر رئیس آنها تلاش کردند

دکتر علی شمسی پور سخنگوی سابق وزارت علوم در 11 دی 1402 در نشست خبری مصادف با تغییری دیگر. رئیس دانشگاه شریف در پاسخ به خبرنگاران درباره علت انتخاب مجدد برگزار شد سرها برخی از دانشگاه ها گفتند از 8 دانشگاه تهران که وزیر علوم برای آنها دستور داده، 4 جابجایی داشتیم. رئیس دانشگاه الزهرا (س) پس از حدود یک سال، دانشگاه خواجه نصیر طوسی پس از یک سال و نیم و رئیس دانشگاه صنعتی شریف اخیراً پس از دو سال و رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر کمتر از دو سال آنها تغییر کردند هیچ تضمینی وجود ندارد که تا آخر در این مسئولیت بمانم، باید یک شرط برای این مسئولیت حفظ کنم. گاهی اوقات برخی رئیس ها استعفا می دهند. بنابراین برخی تغییرات به دلیل استعفای خود شخص یا عدم رضایت وی از نظر مدیریتی است. به به طور کلی ثبات خوبی در مدیریت وجود دارد و رئیس ها آنها می دانند که اگر چارچوب های مدیریتی رعایت نشود، تغییراتی رخ خواهد داد. (اینجا را بخوانید)

سیمای صراف چه مسیری را طی می کند؟

حسین سیمای صراف در اولین روزهای ورود به وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار مهر درباره انتصاب روسای دانشگاه ها و معاونان وزارت علوم.اینجا را بخوانید) گفته بود: در مورد انتصابات هم همیشه گفته ام صرف اینکه شخصی در گذشته توسط شخص دیگری منصوب شده دلیلی بر تغییر او نیست، اما قطعاً از نظر عملکرد و سابقه عملکرد تغییراتی وجود دارد. بر اساس اقدام خواهیم کرد.

صورت تغییر دهنده سرها دانشگاه ها سه روز پس از روی کار آمدن وزارت علوم در ۱۵ شهریور با تغییر رئیس دانشگاه کاشان روشن شد و در شب 22 شهریور نیز خبر تغییرات بود. رئیس دانشگاه خوارزمی منتشر شد.

آخرین وضعیت حکم. سرها دانشگاه های فعلی

خبرنگار مهر، وضعیت فعلی احکام انتصابات سرها وی دانشگاه های مطرح کشور را مورد بررسی قرار داده است. بررسی های انجام شده در 28 دانشگاه بزرگ نشان می دهد که تاکنون تنها دوره دکتر بابک کریمی که از سال 1394 ریاست دانشگاه علوم پایه زنجان را برعهده داشت، به پایان رسیده است.

از آنجایی که دولت سیزدهم پایان زودهنگام داشت و وزیر سابق علوم در دوران مسئولیتش هم همینطور سرها برخی از دانشگاه ها دو بار تا امروز حکم ۲۷ تغییر کرد رئیس دانشگاه تعیین شده توسط Zolfigol تمام نشده است.

بررسی‌های ما نشان می‌دهد که تا پایان قدیمی‌ترین حکم انتصاب دوران زلفیگل که متعلق به رئیس دانشگاه تهران یک سال و سه ماه مانده است. آخرین انتصاب نیز متعلق به داوود یونسیان است. رئیس دانشگاه علم و صنعت چهارم تیرماه امسال است. تایید و بدین ترتیب سه سال و نه ماه از محکومیت چهار ساله او باقی مانده است.

پایان جمله سرها دانشگاه های تهران

در بین 15 دانشگاه بزرگ این شهر نیز این نظم وجود دارد سرها دانشگاه های شیراز، اصفهان و صنعتی اصفهان در یک سال و هفت ماه تکمیل می شود رئیس دانشگاه گیلان که اخیرا اعلام شده است، طی سه سال و نه ماه آینده تکمیل می شود.

پایان جمله سرها سایر دانشگاه های مهم کشور

آخرین وضعیت دستور 28 ریاست دانشگاه.

وزیر جدید علوم تاکنون روسای 2 دانشگاه را تغییر داده است. دکتر فرهاد داژه; رئیس دانشگاه تربیت مدرس نیز در ماه گذشته 2 بار استعفا داد که اولین بار ذوالفیگل با استعفای خود موافقت نکرد و استعفای دوم در چند روز اخیر خطاب به سیمای صراف منتشر شد. بنابراین به نظر می رسد با وجود اینکه یک سال و هفت ماه از حکم رئیس جمهور فرهاد دره باقی مانده است، اما از تغییرات احتمالی استقبال می کند.

اگر طبق روال دفعات قبل، حسین سیمای صراف قصد تغییر دارد سرها داشتن دانشگاه، سرها تمام دانشگاه ها قبل از پایان دوره چهار ساله تغییر شرایط می دهند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=356490

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.