افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 19 November , 2024
4

وضعیت شیوع سرطان در ایران: 60 درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

  • کد خبر : 236318
وضعیت شیوع سرطان در ایران: 60 درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالیدر جلسه انعقاد تفاهم نامه همکاری با موسسه خیریه مبارزه با سرطان ایرانحداکثربه منظور توسعه غربالگری، تشخیص، درمان، مراقبت شخصی و تولید دانش در حوزه سرطان از حسن اعتماد این نهاد و تلاش های مبتنی بر تداوم و تحقق تفاهم نامه قدردانی کرد. وی بیان کرد: حضور شورای عالی این […]

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالیدر جلسه انعقاد تفاهم نامه همکاری با موسسه خیریه مبارزه با سرطان ایرانحداکثربه منظور توسعه غربالگری، تشخیص، درمان، مراقبت شخصی و تولید دانش در حوزه سرطان از حسن اعتماد این نهاد و تلاش های مبتنی بر تداوم و تحقق تفاهم نامه قدردانی کرد.

وی بیان کرد: حضور شورای عالی این نهاد در جلسه هیات رئیسه دانشگاه، تشریح مفاد تفاهم نامه و در نهایت تصویب آن در جلسه هیات مدیره دانشگاه، پشتوانه بزرگ حقوقی محسوب می شود. تا بتوانیم اهداف این همکاری را پیش ببریم. امیدواریم در سال 1403 با برنامه ریزی فشرده و نظارت مستمر، ابعاد مهم و موثر این تفاهم نامه محقق شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ماموریت گرا هستند، گفت: بر اساس برنامه ماموریت ملی وزارت بهداشت، علاوه بر تمامی ماموریت های ذاتی، ماموریت کنترل و پیشگیری از سرطان در سطح کشور نیز به دانشگاه علوم پزشکی شهید واگذار شده است. بهشتی واگذار شد و این مسئولیت جایگاه ممتازی را برای دانشگاه به ارمغان آورد.

زالی با گفتن اینکه شیوع بیماری ها غیر قابل انتقال وی افزود: به ویژه سرطان در جامعه ایران نیازمند توجه جدی است جمعیت شناسی و اپیدمیولوژیکسرطان را معضل کشور کرده است و در این مسیر تشخیص، تغییر الگوی بیماری ها، تغییر اقتصاد سلامت، تغییر نحوه ارجاع درمان ها و تغییر الگوی خدمات اولیه و پیشگیرانه نیازمند توجه فراوان است.

به گفته وی، به طور کلی تغییرات شگرف در حوزه سرطان در ایران به جز تغییرات با توجه به شرایط محلی، تفاوت چندانی با سایر کشورهای جهان ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: شیوع سرطان روده بزرگمری و معده در شمال غرب و شمال شرق ایران به دلیل طعم غذاهای این مناطق است.

زالی وی ادامه داد: از سوی دیگر سرطان پوست به دلیل عدم حفاظت فردی کشاورزان در برابر آفتاب یکی از شایع ترین سرطان های کشور محسوب می شود.

وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمینه ثبت و ثبت بیماری ها اقدامات ویژه ای انجام داده است. همچنین وجود مرکز تحقیقات سرطان پیشرو که خدمات تسکینی ارائه می‌کند و خدمات مراقبت از سرطان را در بیمارستان‌های شهدا و کودکان تجریش در سراسر کشور ارائه می‌کند، ظرفیت مطلوبی را در دانشگاه ایجاد می‌کند.

زالی وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به جایگاهی که در حوزه تشخیص، تشخیص و درمان سرطان دارد از هرگونه برنامه علمی، پژوهشی، عمرانی و عمومی استقبال می کند.

وی 60 درصد سرطان ها را قابل پیشگیری اعلام کرد و اظهار داشت: تمرکز مفاد این تفاهم نامه بر پیشگیری اقدام درستی است. از سوی دیگر، مراقبت شخصی در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و در برنامه های وزارت بهداشت به شدت مورد توجه قرار گرفته است. یافتن الگو در همه بیماری ها از جمله سرطان مراقبت شخصی با توانمندسازی مردم و بالا بردن سطح سواد، سلامت جامعه بسیار مهم است. به ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمینه سفیران و رابطین سلامت دارای تجربیات درخشانی است و این ویرایش ظرفیت خوبی در زمینه آگاهی از سرطان ایجاد می کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تولید علم، حکمت، پیشگیری و درمان مبتنی بر شواهد مورد تایید مجتمع علوم پزشکی شهید بهشتی را تایید کرد و گفت: دانشگاه در همین راستا حرکت می کند و همه پزشکان پژوهشی و خدماتی را هدایت می کند. بر اساس شواهد .

زالی وی افزود: تلاش ما برای اجرای مفاد تفاهم نامه این است که از برنامه های در نظر گرفته شده در حوزه مراقبت های اولیه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که سامانه ای شناخته شده، فعال و چابک است بهره ببریم.

وی در ادامه گفت: سال گذشته نسل هشتم سیستم مدیریت اطلاعات بیمارستان HIM در دانشگاه معرفی شد و نسل جدید آن سال آینده رونمایی می شود. انعطاف پذیری این سیستم و گسترش از مجتمع درمانی تا مجتمع بهداشتی، آموزشی و پژوهشی، نرم افزار و ظرفیت مدیریتی مورد نظر را در اختیار مفاد این تفاهم نامه قرار می دهد. در این ظرفیت می توان برنامه های مرجع الکترونیکی را نیز اجرا کرد.

زالی وی گفت: انعقاد این تفاهم نامه در آخرین روز کاری سال نشان از عزم جدی موسسه دارد. حداکثر و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پس از این توافق می توان در آینده نزدیک کنسرسیومی سه جانبه بین دانشگاه، موسسه و دانشگاه علوم پزشکی قم تعریف کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: پیشنهاد من برگزاری جلسه مشترک با حوزه سلامت، سپس درمان و در نهایت همکاران فنی بهره وری و سامانه HIM برای شروع فعالیت است.

وی ادامه داد: رفع درد ناشی از سرطان می تواند در اقتصاد خانواده موثر باشد. گاهی اوقات اثرات اقتصادی جبران ناپذیر داروهای گران قیمت، درمان و هزینه های ثانویه این بیماری به نسل های بعدی منتقل می شود. از طرفی سرطان یک بیماری چندوجهی است و آسیب های روانی و اجتماعی قابل توجهی را به همراه دارد. نیاز به حمایت مثبت، ترویج و برنامه هایی است که نقش مهمی در رفع درد این بیماری در خانواده داشته باشد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=236318

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.