به گزارش بازار، فرهاد پاک نیا در کارگاه آموزشی «استقرار مدیریت مشارکتی آب در طرح های توسعه منابع آب با محوریت جذب سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی» در نوزدهمین نمایشگاه صنعت آب کشور افزود: اگر برنامه ریزی کافی برای برون رفت از این وضعیت صورت نگیرد. شرایط، امکان بقا و ادامه زندگی فراهم نمی شود.
وی توجه و مشارکت مردم را رمز برنامه ریزی و مدیریت مصرف آب دانست و گفت: بدون نقش مردم، بازیگران و علاقمندان نمی توان مدیریت مصرف آب را بهینه کرد.
این مسئول ادامه داد: لازمه مدیریت منابع آب توجه به اصول مشارکتی آن است و یکی از کلیدهای اساسی برنامه ریزی و مدیریت مصرف آب، توجه و مشارکت بخش های مختلف دولتی و خصوصی است.
پاک نیا خاطرنشان کرد: تا سال 1342 شاهد سیستم های کمکی سنتی بودیم که محصول آن کسب فناوری قنات بود. پس از آن، ایالات متحده به تدریج سیستم های سنتی جامعه ما را حذف کرد. سیستم های انفرادی و ایمن مانند کانال های روباز و حفر چاه جایگزین آن شد که به دلیل تفاوت آب و هوای کشورمان با اقلیم اروپا باعث کاهش ذخایر منابع آبی و ورود به دره خشکسالی شد.
دبیر کارگروه سرمایه گذاری و تسهیلات اجتماعی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه مشکل اصلی کشور در حوزه مدیریت و بهره برداری آب، محرومیت مردم است، افزود: مشکلات مدیریت و استفاده از آب از زمانی آغاز شد که دولت شروع به کار کرد. مدیریت را به جای مردم برعهده گرفت و همین امر باعث شد تا شاهد اوج تخلیه شهر های فاقد منابع آبی در سال 1350 باشیم. بنابراین، مدیریت بهینه مصرف آب بدون نقش مردم، بازیگران و علاقمندان امکان پذیر نیست.
پاک نیا حفظ سرمایه برای نسل های آینده را یکی از دستاوردهای مدیریت سنتی و مشارکت مردمی دانست و افزود: از جمله دلایلی که مدیریت مشارکتی مردمی را با مشکل مواجه می کند، نبود برنامه و نقشه راه متمرکز و یکپارچه برای کمک به مدیریت جوامع محلی است. .