به گزارش بازار، نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه 24 آبان) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه با بند (ت) ماده 38 اصلاح این طرح قانون با 155 رای در موافق، 10 رای مخالف و 15 رای. در مجموع 216 نماینده حاضر در اتاق موافقت کردند.
به استناد بند (ت) ماده 38 لایحه مذکور؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) موظف است در طول سالهای اجرای این قانون، به منظور تقویت و حفظ منابع آبی کشور، سالانه نیم درصد (0.5%) از منابع آبی کشور را وصول کند. ارزش محصولات کشاورزی و غذایی پرآب بر صادراتی که الگوی کشت را نقض می کند و هر سال نیم درصد (0.5%) به این مالیات اضافه می شود به طوری که در پایان سال پنجم این میزان به دو و نیم می رسد. درصد (2.5%) و درآمد حاصل از مالیات های فوق به ردیف درآمد مربوطه در خزانه واریز خواهد شد. شما باید کل کشور را واریز کنید. 70 درصد (70%) درآمد حاصل از اجرای این مولفه به احیای قنوات، افزایش بهرهوری آب و محصولات کشاورزی، اجرای طرحهای آبخیزداری و نحوه کشت در اختیار وزارت کشور خواهد بود. جهاد کشاورزی و سی درصد مابقی (30%) جهت نصب کنتور کنتورهای هوشمند چاه های آب کشاورزی تحویل وزارت نیرو می شود. فهرست محصولات کشاورزی و غذایی مشمول این جزء هر ساله در ابتدای هر سال توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه و ابلاغ می شود.
علی اصغر عنابستانی در مخالفت با این بند از لایحه برنامه هفتم توسعه، با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید برای اصلاح الگوی کشت اقداماتی انجام دهد، تاکید کرد: صادرات برای کشور ما بسیار مهم است و نباید باعث تخریب بخش دیگری شود. . بخش بسازید و مانعی برای صادرات ایجاد کنید، اما الگوی کشت باید اجرا شود و جلوی کشت آبزیان گرفته شود.
در ادامه عباس گودرزی نیز با این بند موافقت کرد و گفت: این نوع سیاست ها منجر به مدیریت منابع و مصرف آب می شود، وقتی فرآورده های آبی صادر می شود انگار آب کشور صادر می شود، بنابراین باید از طریق مالیات مدیریت شود. مالیات و درآمد آن باید صرف احیای کانال ها شود که با سرمایه های اندک فعلی امکان پذیر نیست.