افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
2

وزیر ورزش جلوی خصوصی سازی را بگیرد

  • کد خبر : 165415
وزیر ورزش جلوی خصوصی سازی را بگیرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ شانزدهمین جلسه اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با حضور دو مدیرکل سابق تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس برگزار شد. در ابتدای این جلسه که با موضوع واگذاری سرخابی ها، موانع و مشکلات احتمالی این واگذاری برگزار شد، محمدرضا تهرانی، رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه با اشاره به فضای کنونی […]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ شانزدهمین جلسه اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با حضور دو مدیرکل سابق تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس برگزار شد. در ابتدای این جلسه که با موضوع واگذاری سرخابی ها، موانع و مشکلات احتمالی این واگذاری برگزار شد، محمدرضا تهرانی، رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه با اشاره به فضای کنونی کشور ورزش کشور گفت: جامعه ورزش همچنان منتظر برنامه ریزی و نقشه راه مناسب از سوی مسئولان مربوطه برای موفقیت کاروان ورزشی است. کشورمان در بازی های المپیک پاریس حضور دارد.

وی درباره موضوع خصوصی سازی دو باشگاه پرطرفدار پرسپولیس و استقلال نیز گفت: این کار به دلایلی در سال های اخیر انجام نشده است و حالا که بحث واگذاری دوباره داغ شده مسئولان ورزش باید همه احتمالات را در نظر بگیرند. جنبه ها و الزامات آن تا در آینده متحمل ضرر نشود.

در ادامه این جلسه هر یک از اعضای کارگروه ورزش فراخور را در خصوص مشکلات و نیازهای دو باشگاه فوتبال از جمله لزوم توجه به مبانی فرهنگی، نقاط قوت و ضعف از انتقال به بخش خصوصی در خصوص مدیریت و مدیریت تیم های باشگاهی فوتبال، در مورد نحوه کسب درآمد، در مورد تبلیغات و فرهنگ، نحوه خارج شدن از بازیبازی و موضوعات دیگر.

در ادامه جلسه کاظم علیایی مدیرعامل سابق تیم استقلال و عضو هیات موسس اتحادیه باشگاه های فوتبال با تاکید بر واگذاری تیم های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی گفت: واگذاری با شرایط موجود. و فرمول کار نمی کند. مگر اینکه تغییرات مهمی در آن ایجاد شود.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد مسئولیت این باشگاه ها را به نهادهایی که در اداره امور خود مشکل دارند واگذار کنیم به جایی نمی رسیم. اگر می‌توانستیم این انتقال را طبق فرمول مدیریت قرارداد، یعنی 20 درصد از وزارت ورزش، 10 درصد قبلاً، پنج درصد به پیشکسوتان، 15 درصد به تعاونی هواداران و 50 درصد الف را تحویل دهیم. بخش خصوصی، پس کار به درستی انجام شده است، در غیر این صورت واگذاری مثمر ثمر خواهد بود. ما باید بینش سودگرایانه ورزش را حذف کنیم. ما 23 سال است که باشگاه های حرفه ای فوتبال داریم اما برنامه حرفه ای نداریم. دوستان ذکر کردند که بحث فرهنگی، فرهنگ سازی و بازی جوانمردانه جوهره ورزش است به شرطی که به این مسائل توجه شود و برنامه ریزی مناسبی در این زمینه داشته باشیم.

اولیایی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: در بحث خصوصی سازی افرادی که تجربه ای در عرصه ورزش نداشتند به فوتبال خیانت کردند. حتی برخلاف سند تحول دولت عمل کردند. ببینید برخی از باشگاه های درجه یک ما صدها میلیارد بدهی دارند، چه کسی این بدهی ها را ایجاد کرده است؟ وقتی هزینه های باشگاه 200 و درآمدش 1 است، چگونه در کار خود باقی می ماند؟ باید ببینیم دنیا در این زمینه چه کرده و الگو بگیریم. بیایید همین کشور همسایه یعنی ترکیه را در نظر بگیریم که چطور توانست باشگاه های خودش را خصوصی کند. برای خصوصی سازی فوتبال، دولت باید در مرحله اول بسته حمایتی تعریف کند، نه اینکه هدفش درآمدزایی از فروش باشگاه هایی باشد که به شدت بدهکار هستند و به دلیل سوء مدیریت منتخبان خودشان دچار مشکل و بدهی های انباشته شده اند.

علیایی بیان کرد: امروز فوتبال فقط یک ورزش نیست، بلکه یک صنعت نوظهور است که قدرت ایجاد تحول در جامعه را دارد، می تواند فرهنگ سازی کند و البته در یک حد به مسائل سیاسی اشاره دارد، بنابراین باید از مزایای آن بهره مند شویم. برای این پدیده چند وجهی، ما باید اتاق فکر داشته باشیم. از نیروهای خلاق به ویژه جوانان صاحب ایده دعوت می کنیم تا در کنار مجربین راه را برای موفقیت ورزش هموار کنند. متأسفانه برخی تداخلات خارج از حوزه ورزش باعث شده حرکت شما با مشکل مواجه شود که امیدوارم و امیدوارم این بزرگواران اجازه دهند که سرنوشت ورزش توسط خود ورزش رقم بخورد.

رسول پناه مدیرعامل اسبق تیم پرسپولیس آخرین سخنران این جلسه بود که با تایید نقطه نظرات برخی از اعضای کارگروه درباره فعالیت تک بعدی باشگاه ها گفت: ما هم قبول داریم که برخی باشگاه ها آنها فقط تیم دارند در حالی که وظیفه آنها سرمایه گذاری در یک زمینه واحد نیست. وقتی صحبت از یک باشگاه فرهنگی ورزشی می شود باید ارتباط فرهنگی آن هم وجود داشته باشد و رعایت شود. نقش ورزش در فرهنگ جامعه را نمی توان انکار کرد. باشگاهی را تحویل گرفتم که در آن زمان 700 میلیون بدهی داشت. من به وزیر ورزش وقت قول دادم که اوضاع را درست کنم. اقدامات و فعالیت های ما در پرسپولیس به گونه ای بود که توانستیم به سودی معادل 14 میلیارد تومان برسیم. یکی از تلاش های دیگرم بازگرداندن مجموعه ورزشی درفشیفر بود که با آزمایش و اثبات صحت آن موفق شدیم به پرسپولیس برگردیم. این مجموعه ابتدا متعلق به شهرک و سپس تخت جمشید است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: مدیریت باشگاه ها کار سختی نیست، اما باید ساز و کاری برای این موضوع فراهم شود و دخالت دست و پا گیر نشود. وقتی قبول می کنیم که فوتبال یک صنعت جهانی است، باید بدانیم چگونه وارد این صنعت شویم و از آن کسب درآمد کنیم. ببینید سعودی ها چگونه از فوتبال و تبلیغات آن سوء استفاده می کنند در حالی که وجود فوتبال ما به مراتب برتر از آنهاست. گفتند قرارداد رسول پناه در ترکمنچا بسته شد در حالی که در پایان فصل 109 میلیارد از اسپانسر گرفتم.

رسول پناه درباره خصوصی سازی باشگاه پرسپولیس گفت: از وزیر وقت خواستم جلوی این خصوصی سازی را بگیرد. در آن زمان قربان زاده عنوان کرد که کار انتقال شش ماه دیگر انجام می شود، آیا این اتفاق افتاد؟ ما می‌دانستیم که خصوصی‌سازی، در آن شکل و شمایل، راه به جایی نخواهد برد. چه کسی می تواند بدهی باشگاه را که در حال حاضر 800 میلیارد برآورد می شود، پرداخت کند؟ بسیاری از مسائل دیگر وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. بنابراین در بحث خصوصی سازی باید همه نکات مورد علاقه در نظر گرفته شود و با این اطمینان که بخش خصوصی می تواند از باشگاه حمایت کند. البته همانطور که گفته شد، دخالت بخش خصوصی در این معامله مشخص است و نمی توان باشگاه را به طور کامل به بخش خصوصی واگذار کرد.

257 251

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=165415

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.