شهروندی آنلاین – آرش نهاوندی: محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1402 آمار نگران کننده ای از تعداد سرطان در ایران معرفی و بیان کرد: در کشور ما سالانه بیش از 135 هزار نفر به سرطان مبتلا می شوند و تا سال 1420 این تعداد بیش از 100 درصد افزایش می یابد و تعداد بیماران به بیش از 290 هزار نفر در سال می رسد. بر این اساس و با توجه به این آمارهای نگران کننده، سرطان یکی از بیماری های جدی است که باید به طور ویژه در کشور برای راه های پیشگیری یا کاهش احتمال ابتلا به آن کشت شود.
به گزارش تایمز آو ایندیا، در حالی که هیچ تغییری در شیوه زندگی نمی تواند به طور قطعی ایمنی در برابر سرطان را تضمین کند، چندین مطالعه نشان می دهد که ورزش منظم می تواند نقش مهمی در کاهش خطر داشته باشد. کارشناسان واضح هستند: حرکت دادن بدن می تواند به محافظت از شما در برابر سرطان به روش های غیرمنتظره ای کمک کند. در این مقاله رابطه ورزش و سرطان را توضیح داده ایم.
ورزش چگونه به پیشگیری از سرطان کمک می کند؟
بدن ما از سیستم های پیچیده ای تشکیل شده است که در آن فرآیندهای زیادی سلامت را حفظ می کنند یا خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهند. وقتی صحبت از سرطان می شود، رابطه بین سبک زندگی و رفتار سلولی اساسی است. ورزش به روش های عمیقی بر این رابطه تأثیر می گذارد.
تنظیم هورمونی: هورمون ها به عنوان انسولین و استروژن می تواند رشد سرطان را افزایش دهد اگر سطح آن خیلی بالا باشد. ورزش به تنظیم این هورمون ها کمک می کند و خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با هورمون مانند سرطان سینه و آندومتر را کاهش می دهد.
تقویت سیستم ایمنی: فعالیت بدنی منظم تولید سلول های کشنده طبیعی (NK) را افزایش می دهد. این سلولها سلولهای غیرطبیعی را شناسایی و از بین میبرند و به عنوان یک دفاع خط اول در برابر سرطان عمل میکنند.
کاهش التهاب مزمن: التهاب در ایجاد بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان نقش دارد. ورزش سطح نشانگرهای پیش التهابی را کاهش می دهد و از آسیب به سلول ها به دلیل التهاب مزمن جلوگیری می کند.
بهبود سلامت روده: فعالیت هایی که به هضم بهتر غذا کمک می کند، مانند پیاده روی و یوگابرای نگهداری یک میکروبیوم روده سالم آنها با کاهش خطر انقباض کمک می کنند سرطان کولورکتال مربوط است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده میگوید که بزرگسالانی که از نظر بدنی فعال هستند، خطر ابتلا به بسیاری از سرطانهای رایج کمتری دارند. نتایج تحقیقات نشان داده است که ورزش تا 20 درصد احتمال انقباض دارد سرطان پستانسرطان روده بزرگ سرطان کلیه، سرطان کیسه صفرا و روده کوچک و سرطان ریه کاهش می دهد
چقدر ورزش نیاز داریم؟
دستورالعملهای فعالیت بدنی وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده در سال 2018 موارد زیر را برای به دست آوردن مزایای مهم سلامتی و کاهش خطر بیماریهای مزمن از جمله سرطان توصیه میکند:
فعالیت هوازی: 150 تا 300 دقیقه ورزش با شدت متوسط، 75 تا 100 دقیقه فعالیت شدید یا ترکیبی از هر دو در طول هفته را هدف قرار دهید. اینها را می توان در جلسات با هر طولی انجام داد.
تمرینات قدرتی: تمرینات تقویت عضلات را حداقل دو بار در هفته انجام دهید.
تمرینات تعادلی: تمرینات تعادلی را به خصوص برای افراد مسن به همراه فعالیت های هوازی و قدرتی اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: