به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیمیکی از مهمترین مصوبات مجلس یازدهم طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت بود که با هدف تعیین تکلیف و ساماندهی نیروهای شرکتی شاغل در دستگاه های اجرایی به تصویب رسید.
این طرح به دنبال امنیت شغلی کارکنان و حذف واسطه ها در استخدام کارمندان است. علیرغم اینکه این طرح در مجلس تصویب شد و بارها مسئولان قول اجرای آن را داده اند، اما این اتفاق نمی افتد.
به گزارش تسنیم، پس از چندین سال بررسی در مجلس، این طرح برای چند ماه در مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی ماند که واکنش نمایندگان را در پی داشت که در ادامه می خوانیم:
علی بابایی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در جلسه علنی هفتم شهریورماه سال جاری در یادداشتی با اشاره به تحولات مربوط به طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام خلاف است. آیین نامه داخلی مجلس و خود مجلس مقننه باید این قانون را تصویب کند، طبق اطلاعاتی که به دست ما رسیده، در بحث تشکیلات کارکنان دولت اتفاقاتی رخ داده است که این خود یک رفتار جدید است. و این روش قانونگذاری نیست و رئیس جمهور و نایب رئیس مجلس باید با رئیس مجمع تشخیص مصلحت و حفظ شأن مجلس و نمایندگان صحبت کنند.
وی بیان کرد: نمی شود نمایندگان مردم در مجلس تلاش کنند، کار کارشناسی انجام دهند و بر اساس خواسته مردم قوانین وضع کنند و مجلس گاهی این قوانین را رد و گاهی تصویب می کند. این نماینده گفت که مجلس به دنبال قوانین است. که از طریق نمایندگان ملت تصویب می شود.
نایب رئیس مجلس اضافه کرد: بسیاری از افرادی که امنیت شغلی نداشتند به این مصوبه مجلس امیدوار شدند، بنابراین قطعا پیگیری خواهد شد.
* یوسفی: مجمع باید با تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت همراه باشد
مجتبی یوسفی عضو هیأت رئیسه مجلس در گفت وگو با تسنیم، اظهار داشت: از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام می خواهیم در تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت به منظور تأمین امنیت شغلی و همچنین حقوق کارکنان، مجلس را حمایت کنند. حقوق.”
عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه با اجرای این طرح امنیت شغلی نیروهای شرکتی حفظ و حقوق افزایش می یابد، گفت: اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام سؤال یا ابهامی در این زمینه داشته باشد، اعضا مجلس حاضر است موضوع را به طور کامل و شفاف روشن کند.
بنابراین گزارش، پس از این اظهارنظرها، روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیانیه ای به مواضع این نمایندگان مبنی بر اصلاحات شورای اسلامی در طرح ساماندهی کارکنان دولت برای رفع مغایرت واکنش نشان داد. در دو مرحله در شورای عالی نظارت و اعضای این شورا به اتفاق آرا نه تنها مغایرت های مندرج در ماده واحده و تبصره های آن را کنار گذاشتند، بلکه تغییرات اعمال شده توسط شورای اسلامی را تشدید کننده مغایرت با سیاست کلی ارزیابی کردند. متن کامل این بیانیه را بخوانید اینجا خواندن
به گزارش تسنیم، پس از انتشار بیانیه مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی از وکلای ملت به این بیانیه واکنش نشان دادند.
*نایب رئیس کمیسیون اجتماعی: مجلس تشخیص نمی تواند قانون گذاری کند
رحمت الله نوروزی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت وگو با تسنیم، با اشاره به ابلاغیه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر تصویب تشکیلات کارکنان دولت، اظهار داشت: انتظار ما از مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که فقط اقدام کند. در محدوده وظایفی که قانون به آن محول می کند.
وی افزود: بر اساس قانون اساسی وظیفه قانون گذاری در کشور بر عهده شورای اسلامی است و سایر نهادها از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام حق قانون گذاری مستقیم و غیرمستقیم را ندارند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد مصوبه ساماندهی کارکنان دولت فقط در مورد یک تبصره اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان رای می داد، اما در کمال تعجب نمایندگان محترم مجلس شورا در جلسه اخیر خود، ماده اصلی تشکیلات کارکنان دولت را که قبلاً به تأیید شورای نگهبان رسیده بود، معیوب دانستند.
نوروزی تاکید کرد: با توجه به موافقت رئیس جمهور و معاون اول دولت با طرح ساماندهی کارکنان دولت، امیدواریم در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام که در این خصوص برگزار می شود، از طرح مجلس حمایت کنند.
وی افزود: البته در این راستا قرار شد کمیسیون اجتماعی مجلس با مسئولان دولتی در رابطه با موضوع ساماندهی کارمندان جلسه ای برگزار کند تا درباره این طرح تصمیم گیری شود و موانع اجرای این قانون برطرف شود در اسرع وقت
*دولت برای حل مشکل تشکل کارکنان لایحه ای به مجلس بفرستد.
بر اساس این گزارش، احمد فاطمی یکی دیگر از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به اهمیت طرح جذب نیروهای شرکتی در دستگاه های دولتی اظهار داشت: بدون شک نیروهای شرکتی و … سازماندهی کار با سازمان های دولتی ضروری است. و این موضوع یکی از خطوط قرمز مجلس است.
وی گفت: طرح مذکور بار مالی ندارد چرا که دولت قرار نیست پول اضافه ای به کارکنان شرکت بدهد و دقیقاً همان پولی را که شرکت های واسطه از دولت دریافت کرده و در قالب قرارداد به کارکنان داده اند. با اجرای این طرح به طور مستقیم به کارکنان پرداخت می شود. همچنین در این طرح اشاره کردهایم که در صورت نیاز دولت به این خدمت، میتواند کارمندان سابق یک شرکت را جذب کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس موافقت روسای مجلس و دولت با طرح ساماندهی کارکنان دولت را برشمرد و گفت: این در حالی است که رئیس سازمان استخدامی اداری موافقت خود را با طرح ساماندهی در جلسه اخیر این سازمان اعلام کرد. کمیسیون اجتماعی، به نظر می رسد اختلافاتی بین مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام به وجود آمده است که تنها راه حل این است که دولت لایحه ای در این زمینه به مجلس بفرستد.
*داداشی: توپ را در حیاط مجلس نریزید.
داداشی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در واکنش به بیانیه مجمع تشخیص گفت: درباره طرح ساماندهی کارمندان توپ را در حیاط مجلس نریزید. اینکه بیانیه بدهیم و بگوییم مجلس مقصر است درست نیست
بنابراین در پایان باید دید گزارش علی رغم واکنش نمایندگان به بلاتکلیفی مصوبه مجلس در مورد ساماندهی وضعیت استخدامی کارکنان دولت، در نهایت سرنوشت این مصوبه مجلس تا کجا پیش خواهد رفت. پارلمان
انتهای پیام/