اطلاع رسانی کند پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصادی. رصد فضای مجازی در روزهای اخیر پیام های فراوانی را مبنی بر شیوع بالای HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) به ویژه در تهران نشان می دهد. برخی می گویند از هر 10 آزمایشی که انجام می شود، نیمی از آنها مثبت می شوند و افراد به ویروس HPV آلوده می شوند. برخی دیگر نیاز به واکسیناسیون را برجسته می کنند. هر چه که هست، این اظهارنظرها نگرانی هایی را در مورد روند رو به رشد شیوع بیماری های ویروسی به ویژه در میان زنان ایجاد کرده است.
علیرضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت در پاسخ به همشهری آنلاین درباره ادعای شیوع بالای HPV یا زگیل تناسلی توضیح داد: گزارش هایی که همیشه پاتولوژیک یا آزمایشگاهی باشد، قابل تعمیم به کل جامعه نیست. ، زیرا کسانی که برای این آزمایش ها مراجعه می کنند یا گزارش داده اند یا مشکلی دارند که سعی در اثبات آن داشته اند. بنابراین برای همه افراد قابل اجرا نیست.
رئیسی با تاکید بر اینکه تحقیقات لازم را در این زمینه برای بررسی میزان شیوع واقعی آغاز کرده ایم، گفت: به هر حال هر بیماری نیاز به پیشگیری و درمان دارد و روش ها و دستورالعمل های پیشگیری خاصی برای HPV وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که برخی بر تزریق واکسن تاکید دارند اما به دلیل گرانی و کمبود موجودی دسترسی به آن برای همه سخت است، گفت: هر واکسنی که قرار است وارد سیستم شبکه شود باید از مراحل خودش بگذرد. . اولین سوال بررسی شیوع و بروز این بیماری است. در صورت جدی بودن وضعیت، سودآوری آن بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد. نکته دیگر در مورد واکسن HPV، مانند بسیاری از داروهای دیگر، اولاً بحث در دسترس بودن آن و ثانیاً بحث پوشش آن است.
رئیسی انتشار و انعکاس چنین اخباری را موجب تشویش اذهان عمومی دانست و گفت: در حال بررسی این وضعیت هستیم و در صورت شیوع بالا مداخلات لازم را انجام خواهیم داد. دستور بررسی دادهایم و احتمالاً یک تا دو ماه طول میکشد تا نتیجه نهایی و میزان شیوع اعلام شود.