محمد هاشمی درباره برخی اظهارات مبنی بر تحریم یا انصراف از انتخابات گفت: تحریم یا انصراف یا هر نامی که بر آن گذاشته می شود رویکردی مغایر با مبانی جمهوری اسلامی ایران و به ضرر کشور است.
گفتن فردا | محمد هاشمی درباره برخی اظهارات مبنی بر تحریم یا انصراف از انتخابات گفت: تحریم یا انصراف یا هر نامی که بر آن گذاشته می شود رویکردی مغایر با مبانی جمهوری اسلامی ایران و به ضرر کشور است.
محمد هاشمی درباره اهمیت انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در اسفندماه امسال با بیان اینکه رهبر انقلاب بازکردن عرصه رقابت بین جناح ها را ضروری دانستند، گفت: در بررسی انتخابات مجلس آینده دو وظیفه است. باید این نهاد را یکی از ارکان مهم نظام جمهوری دانست که اسلام به آن توجه ویژه ای داشت. مجلس در مرحله اول وظیفه قانونگذاری و در مرحله دوم نظارت بر اجرای قوانین را بر عهده دارد. اگر مشکلی در کشور وجود داشته باشد با قانون صحیح قابل اصلاح است و قانونگذاری برای حل مشکل و خروج از بن بست مهم ترین وظیفه قوه مجریه است.
وی با اشاره به وجود برخی مفاسد و انحرافات از مصوبات قانونی، افزود: در صورت اجرای صحیح قانون و نظارت بر اجرای آن، از فساد جلوگیری می شود.
مجلس نباید متحد باشد
رئیس سابق سازمان صدا و سیما به تحلیل اهمیت این وظایف و لزوم تشکیل مجلس رقابتی پرداخت و گفت: در مجلس واحد ممکن است برخی مسائل به دلیل تمجید کنار گذاشته شود، بنابراین مجلس نباید تک نفره شود، اما باید رقابت واقعی در حضور رسانه های آزاد وجود داشته باشد. در همین شایستگی است که با نظارت و اجرا از بسیاری از مفاسد و سوء استفاده ها جلوگیری می شود.
هاشمی با تحلیل بیانات رهبر معظم انقلاب درباره میدان باز رقابت جناحی گفت: به نظر من رهبر انقلاب به این معناست که مجلس، دولت و قوه قضائیه با هم متحد نیستند.
وی با اشاره به اینکه در انتخابات گذشته برخی تشریفات احراز صلاحیت ها اجازه رقابت فراکسیون ها را نمی داد، تصریح کرد: وظیفه شورای نگهبان، وزارتخانه های کشور و دولت این است که تلاش کنند انتخابات به صورت رقابتی برگزار شود و بستر انتخابات را مشخص کنند. حضور و صلاحیت جناح ها در چارچوب نظام فراهم شود.
تحریم انتخابات برخلاف اصول انقلاب است
این فعال سیاسی درباره برخی اظهارات مبنی بر تحریم یا انصراف از انتخابات نیز گفت: تحریم یا انصراف یا هر اسمی که می شود، رویکردی مغایر با مبانی جمهوری اسلامی ایران و به ضرر کشور است.
هاشمی با اشاره به فرموده امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «میزان رأی ملت، میزان است»، تصریح کرد: با توجه به تاکیدات ویژه بنیانگذار جمهوری اسلامی، هر نوع تحریم یا کاهش مشارکت و یا جلوگیری از حضور جناح بندی ها در این عرصه رقابت برای ایران ضرر دارد. اساس جمهوری اسلامی وجود انتخابات آزاد است تا مردم بتوانند مطالبات خود را از طریق نمایندگان مجلس و دولت مطرح کنند و در نتیجه مشکلات را حل کنند.
وی همچنین با اشاره به مبانی دینی لزوم حضور مردم در عرصه های سیاسی گفت: از منظر دین و اهل بیت، مسئله حضور و نظارت مردم در امور جامعه مطرح است. ایالت مورد توجه ویژه است. و جمله «کلکم الرای و کلکم مسعول عن رعیته» به نشانه روشن این توجه تعبیر می شود. در این حدیث «کلکم» افرادی را مخاطب قرار می دهد که باید پاسخگو باشند.
جنبش های انتخاباتی مجمع وزیران ادر
معاون اجرایی رئیس جمهور در دولت های سازندگی و اصلاحات که در مجمع نمایندگان وقت نیز عضویت دارد، درباره اینکه آیا مجمع در انتخابات آینده فعال خواهد بود یا خیر؟ وی گفت: برخی از اعضای مجمع وزیران ادور که شرایط مناسبی برای حضور در انتخابات دارند به شرکت در انتخابات تشویق شده اند.
هاشمی افزود: موضوع انتخابات هم از نظر کاندید بودن و هم حضور جدی در انتخابات موضوعی جدی برای این مجمع است و با قانونی شدن تبلیغات انتخاباتی، این مجمع به بیان و اطلاع رسانی ویژگی های مجلس خواهد پرداخت. افراد مناسب. نمایندگان در برابر مردم
وی همچنین تأثیر شخصیت ها و احزاب سیاسی در انتخابات را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: مجموع شخصیت های سیاسی تأثیرگذار و فعالیت های حزبی می تواند در انتخابات که یک موضوع ملی است مؤثر باشد. گاهی نظر و دیدگاه یک فرد تاثیرگذار موثر است و گاهی فعالیت احزاب و تشکل ها مردم را به پای صندوق های رای می کشاند. این موضوع بستگی به شرایط دارد، اما باید از همه ابزارها و ابزارهای موثر استفاده کرد تا انتخابات با شور و شوق و با مشارکت همه جناح ها برگزار شود، زیرا این موضوع یک موضوع ملی و سراسری است و بسیار مهم است.
احزاب و سیاستمداران باید تلاش کنند تا انتخابات پرشور برگزار کنند/از پای صندوق های رای عصبانی نشوند
عضو سابق شورای تشخیص رفاه با تاکید بر اینکه حاضر است تجربیات خود را در اختیار همه گروه ها و افراد در عرصه انتخاباتی قرار دهد، تصریح کرد: همه نخبگان و شخصیت های سیاسی باید برای حضور مردم در پای صندوق های رای مبارزه کنند تا کسی نتواند سوء استفاده کند. همه باید حرفشان را پای این صندوق بگذارند و صدا بزنند.
هاشمی انتخابات پرشور را عامل بازدارنده دشمن دانست و گفت: آنها روی انتخابات مردم ایران حساب می کنند و انتخابات پرشور این پیام را به دشمنان می دهد که با وجود همه مشکلات مردم حاضر به دفاع و حفظ نظام خود هستند. حضور باشکوه در انتخابات هم بازدارنده و هم جنبه مشارکتی دارد و همه باید در حد توان خود شرکت کنند و در برگزاری یک انتخابات پرشور کمک کنند.