به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:
گزارش سرویس جهانی بی بی سی در روز دوشنبه (10 اردیبهشت) درباره نیکا شاکرمی، نوجوان 16 ساله ای که در روزهای آغازین مشکلات در سال 1401 درگذشت، به موضوع جدیدی در ایران تبدیل شده است.
برخی این گزارش را پوست موزی می دانند که اعتبار رسانه های انگلیسی را با ایجاد ابهامات فراوان در مورد محتوای اسناد ارائه شده که بی بی سی آن را “بسیار محرمانه” توصیف کرده و همچنین در مورد اعتراف زنجیره ای به این که این اسناد بسیار محرمانه است، تضعیف می کند. اسناد “حاوی تناقضات”. از سوی دیگر، عدهای هستند که نه تنها روایت بیبیسی را کاملاً پذیرفتهاند، بلکه اگر میتوانستند، بخشی را که بیبیسی به برخی تناقضات در اسناد اعتراف میکند، حذف میکردند.
برای برخی، این احتمال که سرویس جهانی بیبیسی بخواهد با اعتبار خود بازی کند و گزارشی بر اساس اسناد جعلی منتشر کند، باور نکردنی است، اما نباید فراموش کرد که دو دهه پیش، تقریباً تمام رسانههای غربی تقریباً هر روز گزارش میکردند که این قابلیتها تولید سلاح های کشتار جمعی در عراق
این گزارش ها در شرایطی منتشر شد که برنامه خلع سلاح عراق به طور کلی با بازرسی های سازمان ملل اجرا شده بود، اما رسانه ها بدون توجه به این بازرسی ها، اطلاعات نادرستی برای توجیه اقدام نظامی علیه عراق منتشر کردند. به عنوان مثال، رسانه های غربی به طور گسترده در مورد ادعای داشتن سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی توسط عراق و ارتباط ادعایی آن با گروه های تروریستی گزارش دادند.
اتفاقاً بیبیسی یکی از رسانههای مهمی بود که به طور گسترده ادعاهای دولتهای بریتانیا و آمریکا مبنی بر داشتن سلاحهای کشتار جمعی در عراق را گزارش کرد. با این حال، پس از تهاجم و بازرسی های بعدی، مشخص شد که عراق برنامه های فعال تسلیحات کشتار جمعی را که در ابتدا توضیح داده شد، ندارد. سرانجام در 4 سپتامبر 2003 مقاله ای در روزنامه “هرالد تریبون” منتشر شد که به نقل از واشنگتن تایمز به “گزارش نظامی” رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اشاره می کند که نشان می دهد رئیس جمهور وقت جورج بوش از ایالات متحده در اوت 2002 (حدود یک سال قبل) استراتژی کلی را برای جنگ در عراق تایید کرده بود. اخبار جعلی بی بی سی و رسانه های غربی در آن زمان با هدف اتحاد افکار عمومی در مورد حملات به عراق ساخته شد.
نادیده گرفتن اخبار جعلی و کسانی که برای از بین بردن امنیت یک کشور به این آتش دامن می زنند، آسان نیست. اگرچه برخی از رسانه های فارسی ضد ایرانی مانند دویچه وله نیز اعلام کرده اند که نمی توانند گزارش بی بی سی را «به طور مستقل تأیید» کنند، اما در ایران برخی از چهره های سیاسی که با برخی سیاست ها در حوزه اجتماعی مخالف هستند، بدون فکر و تحقیق، فوراً اقدام می کنند. رد گزارش بی بی سی آنها به آن مهر تایید داده اند.
روز گذشته صادق زیباکلام و آذر منصوری دو چهره اصلاح طلب بر اساس گزارش بی بی سی پیام هایی را در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر کردند. تایید ضمنی این گزارش ناقص توسط این افراد ممکن است زمینه ساز یک بحران جدید در ایران شود. متأسفانه کسانی که به بی بی سی دستور تهیه این گزارش را دادند، برای اجرای همان پروژه عراق در ایران روی این حمایت حساب کردند.
۲۷۳۰۲