اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب متحد اسلامی در گفتگویی نکاتی را درباره گلایه سید حسن خمینی از رها شدن نهادهای فرهنگی از امام خمینی (ره)، بیانات رهبر انقلاب و … بیان کرد. در ادامه توضیحات آن را خواهید خواند؛
یادگار امام در یکی از سخنرانی های اخیر خود از «بی توجهی به امام» توسط نهادهای فرهنگی گلایه کرد. به نظر شما به عنوان فردی که از ابتدای نهضت امام خمینی (ره) تا کنون همراه انقلاب و جمهوری اسلامی بوده اید، این دغدغه چقدر جدی است؟
این بحثی که حاج حسن آقا مطرح کردند به همه مربوط نمی شود. امام در قلب ملت ایران جای دارد و طبیعتاً همه نسبت به امام علاقه خاصی دارند. پس این مربوط به غفلت برخی از امام است و کاملاً صحیح است. زیرا ذهنیت برخی افراد با تفکر و نگرش و نگاه امام سازگاری ندارد. این نوع افراد که تعدادشان در ایران زیاد نیست، عموماً به امام به عنوان ولی و مرجع و مجتهد اعتقادی نداشتند و بیشتر امام را به عنوان یک رهبر سیاسی می پذیرفتند.
تذکر آیت الله سجادی به صداوسیما/ عوامل نفوذی در نهادهای فرهنگی حضور دارند
تصمیم مهم حضرت آیت الله خامنه ای از سوی امام آنها همیشه می گفتند که این تصمیم را با هیچ چیز تغییر نمی دهند.
رهبر انقلاب و خانواده با اتوبوس معمولی رفت و آمد کردند / در صحن امامزاده سفره انداختند و صبحانه خوردند / نوه ها دویدند و بازی کردند.
امام را در مقابل دکتر شریعتی و مهندس بازرگان می بینند و این از واقعیت شخصیت بزرگی به نام امام غفلت می کند. وقتی کسی می خواهد برای امام تحلیل فکری غربی بنویسد، طبیعتاً از آن غفلت کرده است. برخی برای لحظه ای آهنربا را کنار می گذارند. یعنی در نشریه شما می بینید که نامی از امام برده نشده و بیشتر تحلیل های ایشان از غرب یا چپ غربی و راست غربی و … است. به خصوص برخی از دوستانی که به اصلاح طلبان معروف هستند، این گونه هستند: وقتی به روزنامه آنها نگاه می کنید، در مورد امام صحبت و بحثی نمی شود. و در تحلیل خود نه بر اساس بینش، نگرش و خط امام، بلکه بر اساس برداشت های خود اوست که گاه برداشت چپ و چپ غربی و گاه راست و راست غربی یا ناسیونالیسم است.
طبیعتاً این افراد از امام غفلت می کنند و اتفاقاً بهترین راه مقابله با آنها این است که دوستانشان به آنها تذکر دهند. مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام که مجموعه خدماتی نیز می باشد مراتب را در ادامه اطلاع رسانی و بررسی و به اطلاع حاج حسن آقا برساند. مثلاً فرض کنید این شخص در سه ماه گذشته دو بار درباره امام صحبت نکرده است. او این مجموعه مداحی را سروده اما در سرود خود چیزی از امام نگفته است. می توان به این موارد اشاره کرد; برخی از آنها به دلیل سهل انگاری یا کم توجهی است و برخی دیگر با طرز فکر شما سازگار نیست.
همه ما وظیفه داریم خط صحیح امام، اسلام ناب پیامبر صلی الله علیه و آله، علوی، فاطمی، عاشورایی و مهدوی را ترویج کنیم. انشاءالله تذکر حاج حسن آقا باعث می شود بسیاری از افرادی که از خواب رها شدن خودداری کرده اند بیدار شوند و انشالله شاهد بازگشت این قشر از جامعه باشیم که به نظر من سهم چندانی ندارد. و همه قدر وجود مبارک امام را می دانند. بیا خمینی باشیم.
مقام معظم رهبری تقریباً در تمام سخنرانی های خود از امام نام می برند و در سخنرانی 23 خرداد سال گذشته فرمودند «امام روح و جان جمهوری اسلامی است». این نشان می دهد که آنها نقش و موقعیت خاصی را به آهنربا نسبت می دهند. اما اگر نهادهای فرهنگی امام را نادیده بگیرند، این چه تاثیرات منفی بر فضای جامعه کنونی ما خواهد داشت؟
نظام جمهوری اسلامی به برکت وجود امام خمینی (ره) است. در زمان این انقلاب، نام «خمینی» سند است. در دنیا تصمیم ایشان در مورد فلسطین نشان از پویایی خط امام دارد و از امام غافل نمی شود. ملاحظه حاج حسن آقا کاملاً صحیح است: هیچکس غافل نباشد. اگر عده ای هستند، بیدار شوید و اقدام کنید. اما در همه جای دنیا و در انقلاب ما نمی توان نام امام خمینی (ره) را فراموش کرد یا رها کرد.
بخش زیادی از جمعیت کشور ما را جوانانی تشکیل می دهند که بعد از رحلت امام به دنیا آمده اند و وجود امام را درک نکرده اند. چگونه کسانی که وظیفه ترویج اندیشه و اندیشه و زندگی امام را بر عهده دارند می توانند به بهترین نحو کارکرد خود را انجام دهند تا نسل امروز اندیشه امام را بیش از وضعیت فعلی بشناسد؟
پیامبر (ص) به اصحاب فرمود: سلام مرا در آینده بر برادرانم برسانید. پرسیدند کیست؟ فرمود: آنان که در آینده می آیند و مرا ندیده اند، اینان برادران من هستند. امام در آغاز نهضت فرمودند: «دوستان من در گهواره هستند»; گهواره امام را دیده ای؟ فضایی که امام ایجاد کرد و باران رحمتی که با حضور امام بر مردم نازل شد تمام شهر را فرا گرفت. ببینید در دوران انقلاب حتی کمونیست هایی که اسلام و مرجعیت و ولایت را قبول نداشتند چاره ای جز توجه به امام نداشتند.
حتی یکی مثل جلال آل احمد که اهل علم است و جالب است که کتاب زیبای «غرب زدگان» را نوشته است، اما من در حاشیه کتاب نوشتم که او نوشته است غرب زده. مثلاً می گوید علما باید برخی از سؤالات اسلامی را رها کنند. به امام هم می نویسد که من او را مدافع خرده بورژوازی ملی می دانم. امام چه ربطی به خرده بورژوازی دارد؟! روی او هم تأثیر گذاشت و آنقدر روی او تأثیر گذاشت که نظرش را به کلی عوض کرد و «خسی در میقات» را نوشت.
امام تأثیرگذار جدی است و مربوط به زمان خود نیست. مربوط به زمان های آینده است. هرکسی که بخواهد خط انقلاب اسلامی را دنبال کند، چه شیعه باشد، چه سنی و چه مذهب دیگری، چاره ای جز توجه به امام و شئون امام ندارد. الان دارند این کار را می کنند.
امام همان خورشید الهی است که در قرن معاصر ما می درخشد و به همین دلیل معتقدم امام نسبت به گذشته در حال درخشندگی است و طبیعتاً پروانه هایی هستند که نمی خواهند به خورشید متصل شوند. این یک چیز طبیعی در جهان است، اما مهم است و حقیقت هرگز پشت ابر نمی ماند. البته استکبار جهانی و خطوط لیبرال تلاش می کنند تا خط امام در باطن ظاهر نشود. برخی تحلیل های اشتباه و گاهی تعریف آهنربا باعث محو شدن آن می شود. اما اینها بسیار محدود هستند.
۲۱۹۲۱۵