به گزارش بازار، همایون حائری در بازدید از ساخت واحد گاز نیروگاه سیکل ترکیبی سهند افزود: بر اساس سیاست های وزارت نیرو و صنعت برق کشور برای استفاده بهینه از منابع به ویژه سوخت مصرفی نیروگاه ها و افزایش راندمان تولید، طرح احداث این نیروگاه پربازده در برنامه توسعه تولید برق کشور گنجانده شده است.
وی راندمان نهایی این نیروگاه سیکل ترکیبی را 58 درصد برآورد کرد و افزود: این نیروگاه 451 مگاواتی سومین ساخت و چهارمین واحد قرارداد احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه کلاس F (با راندمان بالا) در کشور است. که دارای یک واحد گاز به ظرفیت 307 مگاوات و یک توربین بخار با ظرفیت 144 مگاوات در حال ساخت می باشد.
حائری تاکید کرد: افزایش ظرفیت تولید برق منطقه و کمک به پایداری شبکه پاسخی به نیاز روزافزون به افزایش مصرف برق در منطقه و استفاده از حداکثر توان مهندسی در کشور و ارتقای دانش فنی در ساخت نیروگاه حرارتی است. کارخانجات و اشتغال زایی از جمله اهداف راه اندازی این کارخانه است.
همچنین در این بازدید محمد رمضانی معاون توسعه طرح های ماتریس تخصصی تولید انرژی حرارتی نیز به پیشرفت 77 درصدی مسیر سنکرون واحد گاز سیکل ترکیبی سهند اشاره کرد. نیروگاه گفت: در مدت ساخت این پروژه برای 400 نفر به صورت مستقیم و 1500 نفر نیز به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
ادامه: نصب تجهیزات اصلی و سیستم های جانبی مربوط، شروع عملیات آزمایشی و پیش راه اندازی توربین و ژنراتور، تامین برق سیستم AC، نصب فوری تجهیزات پست و شروع تست و راه اندازی، اتمام نصب تجهیزات پمپ بنزین. . و آماده سازی برای تزریق گاز و آماده سازی خط انتقال. جهت گیری انتقال انرژی یکی از اقدامات اخیر است که در فرآیند اجرای پروژه انجام شده است.
رمضانی افزود: همچنین ادامه تست و راهاندازی تجهیزات واحد و پست، برقرسانی MV، تست و راهاندازی سیستم DCS، راهاندازی سیستم اطفای حریق موقت، برقرسانی ترانسفورماتور اصلی از طریق پست فوری و انجام آزمایشهای مختلف از جمله فعالیتهای پیشبینیشده از قبل. همگام سازی گاز واحد. نیروگاه است.
بر اساس این گزارش، معاون وزیر نیرو در این بازدید همچنین از روند ساخت مدرسه در روستای شورگل نزدیک نیروگاه که با توجه به مسئولیت های اجتماعی در حال اجراست، بازدید کرد.
نیروگاه سیکل ترکیبی سهند در استان آذربایجان شرقی و در هفت کیلومتری بزرگراه بناب – تبریز و در محل نیروگاه بخار سهند واقع شده است.