به گزارش بازار، مهرداد آرمان، معاون حقوقی و امور اتاق بازرگانی ایران گفت: پس از ابلاغ قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و قانون تسهیل در صدور مجوزها. کشور و با تاکید بر مقررات زدایی و بهبود فضای کسب و کار از نظر غیبت و الکترونیکی شدن فرآیند صدور و تمدید پروانه کسب، ثبت نام حضوری متقاضیان توسط اتحادیه ها جرم انگاری شد.
وی افزود: این مشکل باعث شد تا بسیاری از متقاضیان کسب و کار به دلیل بی اطلاعی از روند مذکور، ثبت نام، صدور و تمدید پروانه خود را به موسسات و برخی دفاتر و واحدهای ارائه دهنده این خدمات برون سپاری کنند. اما این برون سپاری دو عیب عمده داشت.
معاون حقوقی و امور مجلس اتاق اصناف ایران در این زمینه توضیح داد: این تصمیم اولاً جایگاه و اقتدار برخی اتحادیه ها به عنوان متولی و پشتوانه اصلی اعضای خود را متزلزل کرد. نکته دیگر اینکه این برون سپاری برخلاف قصد و هدف قانونگذار از قوانین صدرالعاشاره مبنی بر کاهش هزینه صدور مجوز، با مراجعه به قانون مزبور منجر به افزایش چند میلیونی و گاه دهها میلیونی این هزینه ها شد. دفاتر فوق
مهرداد آرمان با اشاره به تلاش اتاق اصناف ایران برای اصلاح این رویه گفت: با توجه به این آسیب ها موضوع همکاری اتحادیه ها و اتاق اصناف در امور ثبت نام و امکان درخواست صدور و تمدید متقاضیان وجود دارد. مجوزها در دستور کار اتاق اصناف ایران قرار گرفت و خوشبختانه با توجه به پیگیری های صورت گرفته با موافقت ریاست محترم اتاق بازرگانی ایران جناب آقای دکتر صفایی و موافقت ریاست محترم جمهور مرکز مطالعه و پایش فضای کسب و کار، نقش و جایگاه اصلی اتحادیه ها و سایر تشکل های صنفی را در چرخه صدور و تمدید مجوزها به شرط عدم الزام متقاضیان به حضور در اتحادیه از قبل به صورت داوطلبانه احیا کرد.
وی تاکید کرد: اتحادیه ها با در نظر گرفتن فراز و نشیب ها و چالش های موجود از جمله تحولات اقتصادی، بیشترین حمایت و همکاری را با مردم و در خدمت رسانی با جلوگیری از ثبت نام متقاضیان صدور و تمدید پروانه در محل خواهند داشت. اتحادیه ها