به گزارش بازار، شورای اسلامی شهر در دومین جلسه علنی امروز (چهارشنبه 12 آبان) در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، بند الحاقی 3 ماده 118 این لایحه را با 111 رای موافق حذف کرد. ، 50 رای مخالف و 7 رای ممتنع. در مجموع 192 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بر اساس بند 3 الحاقی ماده 118 این لایحه؛ برای جبران تاخیر استان های مناطق عملیاتی دفاع مقدس:
1- ستاد کل نیروهای مسلح موظف است مناطق عملیاتی دفاع مقدس را در پایان اولین سال اجرای برنامه به سازمان اعلام کند.
۲- سازمان موظف است ارزیابی جامعی از وضعیت توسعه زیرساخت ها در این مناطق تا سطح شهرستان تهیه کند.
3- دولت موظف است ردیف متمرکزی را در قوانین بودجه سنواتی برای جبران تاخیرات و بهبود شاخص های حوزه های مشمول این ماده به گونه ای اختصاص دهد که این شاخص ها سالانه ده درصد (10%) افزایش یابد. و به سطح متوسط شهرهای ورودی به کشور برسد.
4- دولت موظف است این قانون را در قالب موافقتنامه 1354 (موضوع قانون مرزهای دولتی و موافقتنامه حسن همسایگی ایران و عراق مصوب 29/02/1355) و قوانین مربوطه و در در قالب بودجه سالانه حداقل سالیانه از سال اول اجرای این قانون، بیست و پنج درصد (25%) باید نسبت به لایروبی اروندرود و توسعه سواحل آن اقداماتی را انجام دهند تا در پایان تکمیل شود. . از چهار سال
5- سازمانهای اداری و استخدامی کشور موظفند اعتبار لازم را برای اعمال سقف فوقالعاده موضوع بند (1) ماده (68) قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارکنان شاغل و بازنشسته ساکن در این مناطق فراهم کنند. سال اول اجرای برنامه و درخواست
6- سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است بر اساس جداول و ضوابط ابلاغی در سال 1376 توسط سازمان اداری و استخدامی کشور دستور پرداخت مزایا به کارکنان و بازنشستگان ساکن در مناطق عملیاتی دفاع مقدس را صادر کند. کشور از سال دوم اجرای برنامه شروع می شود.
7- مؤسساتی که مشمول قانون مدیریت خدمات عمومی نیستند، موظفند عناصر مذکور در بندهای (5) و (6) این بند را از منابع مربوطه به نحو مشابه تأمین کنند.
در ادامه نمایندگان با 123 رأی موافق، 40 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 192 نماینده حاضر در جلسه با بند 4 الحاقی ماده 118 موافقت کردند.
به استناد بند 4 الحاقی ماده 118 این لایحه؛ برای حصول اطمینان از حسن اجرای برنامه و در راستای هماهنگی فعالیتهای دستگاههای دولتی، هیأت مدیره عالی برنامه با مسئولیت معاون اول رئیسجمهور و مرکب از رئیس سازمان (دبیر شورا) ) و وزیر اقتصاد و دارایی و وزرایی که رؤسای کمیسیون های دائمی هیأت رئیسه و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات شورای اسلامی (به عنوان ناظر) هستند. وظیفه دبیرخانه هیأت مدیره عالی برنامه به عهده سازمان خواهد بود. جلسات هیأت مدیره عالی برنامه حداقل هر ماه یکبار با حضور دو سوم اعضا تشکیل می شود و تصمیمات آن پس از تأیید رئیس جمهور با اکثریت مطلق حاضران معتبر خواهد بود. هيات عالي برنامه موظف است حداكثر تا دو ماه پس از اجراي قانون به طور مستمر عملكرد دستگاه ها را در اجراي وظايف برنامه بررسي و سياست هايي را با توجه به نقاط قوت و ضعف اين اقدامات اتخاذ نمايد. برای هر یک از نهادها و سیاستگذاران اصلی برنامه هفتم توسعه که از بودجه عمومی استفاده می کنند، یک ناظر مالی به پیشنهاد وزیر اقتصاد و دارایی و یک ناظر اجرایی به پیشنهاد رئیس سازمان معرفی می کنند. سپس تصویب در جلسه از هیئت مدیره عالی برنامه به سازمان مربوطه. مؤسسات مذکور موظفند در چارچوب وظایف محوله به هر ناظر نسبت به اطلاع رسانی و همکاری کامل و نظارت بر حسن اجرای این امر بالاترین مقام هر دستگاه اقدام نمایند. هر یک از ناظران مالی و اجرایی باید هر شش ماه یکبار گزارش عملکرد دستگاه اجرایی در انجام وظایف برنامه و موانع پیش آمده در عدم انجام این وظایف را به دبیرخانه هیأت عالی اجرایی برنامه ارائه کنند. .
تبصره 1- محل استقرار هر یک از ناظران پس از اخذ تاییدیه از هیات مدیره برنامه تعیین می شود و مدت تصدی آنها یکساله غیرقابل تمدید و متناسب با سنوات اجرای برنامه خواهد بود. برنامه
تبصره 2- مسئول صحت گزارشات شش ماهه به عهده ناظر است و هرگونه گزارش کذب حسب مورد تخلف یا جرم محسوب و در مراجع ذیصلاح قابل رسیدگی است. شوراي عالي حاكميت برنامه موظف است در شهريور هر سال گزارش عملكرد كمي و مقايسهاي شامل عملكرد سال قبل و برنامه سال بعد و سند پشتيباني را به شوراي اسلامي ارائه كند. بودجه سال آینده به تفکیک دستگاه های اجرایی و فصل های برنامه، کند است. گزارش مذکور پس از اعلام وصول بلافاصله جهت بررسی به کمیسیون یا کمیسیون های مربوطه و معاونت نظارت بر اساس مفاد ماده (141) قانون مقررات داخلی ارسال می شود. پس از دریافت گزارش، کمیته های اصلی موظفند ظرف بیست روز اقدام و گزارش خود را به کمیته برنامه، بودجه و محاسبات ارائه کنند. کمیسیون برنامه و بودجه و برآورد و معاونت نظارت رئیس جمهور باید قبل از بررسی علنی لایحه بودجه سال آینده گزارشی جداگانه از عملکرد دولت به نهادهای مسئول ارائه کنند.