به گزارش صبح جمعه آیرینروزنامه «تایمز آف ایندیا» به نقل از منابع تجاری و صنعتی گزارش داد که هند در ماه گذشته واردات نفت از روسیه را نسبت به سال گذشته 12 درصد افزایش داده است. این رقم 44 درصد از کل واردات نفت هند را به خود اختصاص داده و به سطح بی سابقه 2.07 میلیون بشکه در روز رسیده است.
عراق دومین تامین کننده بزرگ نفت هند است. خرید نفت هند از کشورهای خاورمیانه در مدت مذکور 4 درصد و سهم این منطقه از کل واردات هند به 40 درصد افزایش یافته است.
طبق گزارش مقامات ارشد گمرک چین، واردات نفت چین از روسیه در ماه جولای 11.5 درصد کاهش یافت و به 7.45 میلیون تن رسید. روسیه اما همچنان در صدر فهرست بیش از 30 صادرکننده نفت به چین است.
به گزارش ایرنابر اساس گزارش رویترز، دولت روسیه 10.7 تریلیون روبل فروش نفت و گاز را برای درآمد فدرال در سال 2024 پیش بینی کرده است که 21 درصد نسبت به سال 2023 افزایش یافته است که طی آن قیمت نفت تضعیف شد و صادرات گاز کاهش یافت.
الکسی گراموف، مدیر موسسه مطالعات اقتصادی و نفت روسیه در گفت و گو با این خبرگزاری اعلام کرد که اولین تحریم های نفتی آمریکا علیه روسیه صنعت نفت این کشور را به سمت جایگزینی واقعی واردات سوق داد.
اولین بسته های تحریمی ایالات متحده و اتحادیه اروپا که در ژوئیه 2014 (ژوئیه 2013) علیه روسیه اعمال شد، شامل بخش های اقتصادی و تامین انرژی و همچنین تامین فناوری و تجهیزات برای استخراج نفت در منطقه شد. منطقه قطب شمال، منابع آب عمیق و پروژه های نفتی تأثیر داشتند.
گراموف گفت: “هدف اصلی تحریم ها محدود کردن چشم اندازهای بلندمدت توسعه فناوری صنعت نفت و گاز روسیه بود، زیرا غرب فکر می کرد مسکو عمیقاً به کشورهای خارجی وابسته است.”
وی تصریح کرد: اکنون با گذشت 10 سال از آغاز این تحریم ها، می توان نتیجه گرفت که این تحریم ها نه تنها بازدارنده نبوده، بلکه به فرصت و انگیزه ای قوی برای جایگزینی واقعی واردات در روسیه تبدیل شده است.