به گزارش خبرآنلاین، در پی شناسایی 27 بیمار مبتلا به ویروس بسیار مسری و کشنده ماربورگ در رواندا، سازمان بهداشت جهانی نسبت به خطر شیوع بالای این بیماری در سراسر جهان هشدار داد.
اما ویروس ماربورگ چیست؟
ویروس ماربورگ عامل تب شدید خونریزی دهنده با میزان مرگ و میر بالای 88 درصد است. البته این بیماری نادر است و معمولاً از طریق خفاش های میوه به انسان منتقل می شود و سپس در صورت تماس مستقیم افراد با پوست و ترشحات بدن فرد مبتلا و یا استفاده از وسایل آلوده به خون یا عفونی آنها. بافت ها به این بیماری مبتلا می شوند.
بیشترین شیوع این بیماری در سراسر کشورهای جنوب صحرای آفریقا از جمله آنگولا، کنگو، آفریقای جنوبی و اوگاندا رخ داده است. اما اولین موارد در آلمان و صربستان (یوگسلاوی سابق) در سال 1967 به ثبت رسید که این بیماری در این دو کشور باعث 31 مورد و 7 مورد مرگ شد. بعدها ویروس ماربورگ به آمریکا رسید. در همین حال، در سال 2005 در آنگولا، حداقل 329 نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
رواندا در حال حاضر با شیوع این ویروس مواجه است و تاکنون 10 نفر جان خود را از دست داده اند.
علائم ماربورگ
از علائم اولیه این بیماری که در روز اول و دوم ظاهر می شود، می توان به تب بسیار بالا، سردرد شدید، بی حالی عمومی همراه با درد عضلانی و خستگی مفرط اشاره کرد.
علائم بعدی که معمولا در روز سوم رخ می دهد اسهال آبکی و درد شکم و رگ به رگ شدن است.
هنگامی که بیماری گسترش می یابد و شدیدتر می شود، علائمی مانند خونریزی از بینی، لثه، واژن، مقعد یا سایر قسمت های بدن ظاهر می شود. زمانی که اکثر اعضای بدن همزمان خونریزی می کنند، احتمال مرگ بیمار افزایش می یابد.
آیا این بیماری قابل درمان است؟
متاسفانه این بیماری هنوز درمان یا واکسن خاصی ندارد و البته تحقیقات و تلاش هایی برای تولید واکسن ماربورگ در حال انجام است. سازمان جهانی بهداشت در حال تولید نوعی از ویروس است که در حال حاضر در مرحله اولیه است.
در حال حاضر بهترین راه برای در امان ماندن از این بیماری پیشگیری است و نباید با افراد مبتلا تماس مستقیم داشت.
اگرچه شیوع این بیماری هنوز آنقدر جدی نیست که همه دنیا را نگران کند، اما لازم است اقدامات بهداشتی را به شدت رعایت کرده و در صورت مشاهده بیمار مبتلا به ویروس ماربورگ، در اسرع وقت او را به مرکز بهداشت منتقل کنید.
منابع: