به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از مهر؛ جلسه شورای عالی محیط زیست بعدازظهر امروز سه شنبه به ریاست حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی با بررسی دو دستور کار «عملکرد دستگاه های مختلف در اعمال قانون هوای پاک» و موضوع استخراج یا ارتقای برخی مناطق حفاظت شده در کشور.
رئیس جمهور در این جلسه با مشاهده گزارش سازمان حفاظت محیط زیست از عملکرد دستگاه های مختلف در اجرای قانون هوای پاک، بر لزوم بررسی میزان واقع گرایی و ظرفیت اجرایی این قانون و تعیین سهم این قانون تاکید کرد. دستگاهها در امور آلایندگی، بررسی دقیق علت کاهش یا افزایش آلودگی در استانهای مختلف و تعیین زمانبندی برای انجام وظایف و وظایف هر سازمان در این زمینه، تصریح کردند: همه سازمانها، دستگاههای اجرایی و نهادهای مختلف بر اساس قانون موظف به حل معضل آلودگی هوا هستند و باید عملکرد خود را به اطلاع مردم برسانند و چنانچه در انجام وظایف خود با مانعی مواجه شدند، مراتب را به صراحت اعلام کنند.
رئیسی همچنین با اشاره به کاستی های پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اجرای این قانون، این سازمان را وادار کرد تا در مدت زمان کوتاهی تمامی ابعاد اقلیمی و استانی و همچنین ابعاد سازمانی و سازمانی را در نظر بگیرد. اصلاح و ارائه پیشنهادات ارائه شده.
رئیسی حفاظت از محیط زیست را وظیفه شرعی، قانونی و انسانی همگان دانست و بر لزوم اجرای کامل وظایف قانونی توسط دستگاه های اجرایی کشور تاکید کرد و گفت: در قانون اساسی ما روند توسعه زیرمجموعه ای حفاظت از محیط زیست یکی از نشانه های خصلت مترقی قانون اساسی تلقی می شود و باید با دقت اعمال شود. در موارد استثنایی و ضروری برنامههای توسعهای که با زندگی مردم پیوند خورده است، حل مشکل باید با عدم آسیب رساندن به محیط زیست همراه باشد.
رئیس جمهور با قدردانی از زحمات وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه برقیسازی ناوگان حملونقل عمومی، از تمامی دستگاههای اجرایی و اجرایی کشور خواست در تسریع در تحقق این برنامه و هدف مهم کاهش حملونقل هوایی کمک کنند. . آلودگی
رئیسی در ادامه موضوع مهم تغییر اقلیم و اثرات هشداردهنده آن بر محیط زیست کشور از جمله فرسایش خاک، فرونشست زمین و خشک شدن تالاب ها، پدیده گرد و غبار و آتش سوزی جنگل ها را مورد تاکید قرار داد و مسئولیت مستقیم سازمان های بین المللی ذیربط را در این زمینه برشمرد. از آنجایی که کشورهای توسعه یافته به هیچ یک از معاهدات بین المللی زیست محیطی پایبند نیستند، از عوامل اصلی تغییر اقلیم در جهان هستند و از سوی دیگر، سازمان های بین المللی ذیربط جدیت و اهتمام لازم را برای اعمال این معاهدات ندارند. معاهدات، که شرایطی است که بازنگری و بازنگری در این زمینه را ضروری کرده است.
رئیس جمهور همچنین بر لزوم بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در حفظ محیط زیست و نیز توجه به همگانی سازی در این زمینه و نقش آفرینی اقشار مختلف مردم به عنوان حافظان بهتر محیط زیست تاکید کرد. توجه ویژه به نظرات کارشناسان و بهره گیری از نظرات. وی خواستار مشارکت کارشناسان حوزه محیط زیست در تصمیم گیری و تصمیم گیری در این زمینه شد.
در این جلسه مصوب شد 13 منطقه به مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست اضافه شود و همچنین 15 منطقه از مناطق حفاظت شده برای استفاده در پروژه های عمرانی و عمرانی استخراج شود.