افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
2

همش رهبر انقلاب از نامه رئیس جمهور درباره هزینه های مجلس انتقاد کرد

  • کد خبر : 138483
همش رهبر انقلاب از نامه رئیس جمهور درباره هزینه های مجلس انتقاد کرد

به گزارش بازار، داود منظور در نشست علمی حقوق برنامه ای در نظام حقوقی جمهوری اسلامی در پژوهشکده شورای نگهبان اظهار داشت: ۷۰ دهه تجربه برنامه نویسی در کشور تجربه ارزشمندی برای نظام حقوقی کشور است و در این ۷۰ دهه تجربه برنامه نویسی در کشور است. سال‌ها بخش جدیدی به نظام حقوقی کشور اضافه […]

به گزارش بازار، داود منظور در نشست علمی حقوق برنامه ای در نظام حقوقی جمهوری اسلامی در پژوهشکده شورای نگهبان اظهار داشت: ۷۰ دهه تجربه برنامه نویسی در کشور تجربه ارزشمندی برای نظام حقوقی کشور است و در این ۷۰ دهه تجربه برنامه نویسی در کشور است. سال‌ها بخش جدیدی به نظام حقوقی کشور اضافه کرده‌ایم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: در کشور ما زمزمه هایی مبنی بر لزوم یا عدم حفظ برنامه های پنج ساله شنیده می شود اما این الزام همچنان پابرجاست.

منظور گفت: اگرچه خیلی ها علاقه ای به نوشتن برنامه های ششم و حتی هفتم نداشتند، اما نکته اصلی این بود که برنامه های پنج ساله داشته باشیم.

وی ادامه داد: قانون برنامه فقط یک قانون مانند سایر قوانین حقوقی نیست و برنامه ای نیست، قانون برنامه به این معناست که ما می خواهیم برخی از برنامه های مهمی را که به تحقق اهداف اساسی ما کمک می کند به قانون لازم الاجرا تبدیل کنیم و کسانی که آن را نقض کنند. مشمول تحریم های قانونی می شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: باید به محدودیت و به موقع بودن برنامه ها توجه کنیم که یکی از این الزامات این است که در برنامه های پنج ساله قانون گذاری دائمی وارد نکنیم یا تغییری در قانون ایجاد نکنیم. قوانین دائمی

منظور اضافه کرد: صندوق توسعه ملی یکی از نهادهای مهم کشور است که در قانون برنامه پنجم تأسیس شد، البته به نظر من این صندوق آنقدر مهم است که نیاز به قانون جداگانه دارد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: نباید وارد فضای بودجه برنامه شویم، برنامه یک بودجه پنج ساله نیست، یک برنامه پنج ساله است، اما به طور معمول دستگاه ها علاقه مند هستند که در برنامه ردپایی ایجاد کنند تا بتوانند در سال های بعد از آن استفاده کنید.

وی ادامه داد: برخی سازمان ها دوست دارند وظایف شغلی خود را در قالب برنامه تعریف کنند در حالی که برنامه به معنای گام های جدیدی است که می خواهیم برداریم.

وی تصریح کرد: ما همیشه تاکید کرده ایم که به دنبال بودجه پنج ساله نیستیم، بلکه به دنبال برنامه پنج ساله هستیم، اما شاهدیم که در برنامه مصوب مجلس در بسیاری از موارد تنها وارد فضای بودجه نشده ایم. ، بلکه پیش نویس بودجه را نیز تنظیم کرده اند و احکامی را تصویب کرده اند که ماهیت بودجه ای دارد نه برنامه ای. این اقدامات به دنبال تحریف ماهیت برنامه پنج ساله است.

منظور یکی از مولفه های برنامه هفتم را رشد 8 درصدی عنوان کرد و گفت: بودجه کشور باید واقع بینانه باشد در غیر این صورت نظم فعلی کشور به هم می خورد.

وی تصریح کرد: در قانون بودجه امسال 108 همات (میلیارد تومبا) به عنوان درآمد حاصل از تولید دارایی های دولتی در نظر گرفته شد که نتیجه آن این است که امروز تنها 4 همات محقق شده است.

منظور گفت: نحوه اجرای برنامه در مجلس و شورای نگهبان بسیار مهم است. برخی حقوقدانان معتقد بودند که موضوع ماده 75 لزوماً نباید در دستور کار قرار گیرد. این نظر در مجلس هم وجود داشت، به طوری که وقتی برنامه هفتم را در کمیسیون تلفیق بررسی کردیم، شاهد تغییرات بسیار پرهزینه ای در لایحه دولت بودیم که ما را به شدت نگران کرد.

مسئول سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: وقتی بار مالی مصوبات اصلاح یا اضافه مجلس را محاسبه می کنیم به رقمی در حدود 15 میلیارد تومب می رسیم. از سوی دیگر متذکر می شویم که بندهای لایحه دولت که مربوط به درآمد بود و مجلس آن را حذف کرد به حدود 5000 همات رسید.

وی افزود: در مجموع با 20 هزار کسری بودجه مواجه بودیم. ما این موضوع را نوشتیم و در اختیار رهبران قرار دادیم و نگرانی خود را اعلام کردیم.

منظور ادامه داد: رهبری برنامه ریزی کردند و در اساسنامه دولت دستور دادند که رویکرد رسیدگی به طرح ها و لوایح به ویژه برنامه و بودجه را تحت تاثیر قرار داد. رهبران به صراحت بیان کردند که قانون اساسی (اصل 75) رابطه قوه مقننه و قوه مجریه را در رسیدگی به لوایح دولت روشن کرده است و تصرف لوایح توسط مجلس نباید ساختار لوایح را تغییر دهد. یعنی وقتی دولت لایحه ای می دهد باید تصویب شود نه اینکه تغییرات مجلس آنقدر زیاد باشد که لایحه به طرح نمایندگان تبدیل شود.

وی ادامه داد: بر اساس این تدبیر رهبری در بسیاری از موارد توانستیم با نمایندگان مجلس به نتیجه برسیم و رئیس مجلس نیز در بسیاری از موارد منصفانه حمایت کرد و اجازه نداد بسیاری از پیشنهادات نمایندگان پذیرفته شود. با توجه به اصل هفتاد و پنج پیشنهاد شده است. اما مواردی وجود دارد که با اصرار نمایندگان مجلس به تصویب رسیده است که به شورای نگهبان نامه زدیم و نظر خود را اعلام کردیم و اعلام کردیم که بار مالی دارند.

منظور تاکید کرد: در روند رسیدگی به لوایح برنامه، مسیر جدیدی باز شده که در گذشته وجود نداشت.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=138483

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.