اطلاع رسانی کند شهروندی آنلایندکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی درباره عدم اجرای برنامه پزشکی خانواده در دو دهه اخیر گفت: قول می دهیم طب خانواده در کشور اجرا شود اما در ما به نظر ما مشکل تامین منابع نیست، بلکه مشکل اصلی عدم اجرای قانون است. یعنی تاکنون منابعی که برای نظام سلامت و بیمه در نظر گرفته شده است تخصیص نیافته است. طبق قانون باید 153 تخصیص به بیمه سلامت اعطا می شد که از این تعداد تاکنون 58 تخصیص تخصیص یافته است و امیدواریم منابع مصوب وزارت بهداشت و درمان و بیمه به موقع به طور کامل پرداخت شود.
رئیسی تاکید کرد: همه در مورد اجرای طب خانواده تردید و تردید دارند زیرا بدهی ها و تخصیص های زیادی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد و بیم آن دارند که در اواسط اجرای طرح رها شود. زیرا سابقه این امر در استان های فارس و مازندران و سایر استان ها نیز مشکوک است. اما همه باید برای اجرای این طرح گرد هم آیند و در صورت عدم اجرا باید اخراج و مجازات شوند.
به گفته رئیسی، نظام سلامت کشور ما در حال حاضر بیمار است و اگر این موضوع را نپذیریم اشتباه کرده ایم. در حال حاضر مردم چندان از سیستم بهداشت و درمان راضی نیستند زیرا از جیب خود پول زیادی می پردازند. به عنوان مثال در سال گذشته بیش از 69 درصد هزینه های خدمات آزمایشگاهی، 66 درصد در حوزه دارو، 35 درصد در حوزه بستری از جیب مردم پرداخت شده است و به طور کلی پرداختی از جیب مردم بیشتر است. 50 درصد و مردم چندان راضی نیستند و بیشتر این هزینه نیز صرف خرید خدمات پزشکی می شود.
وی در بخشی از مداخله خود در این برنامه هشدار داد که در صورت عدم عمل به وعده ها، اجرا نشدن قانون، عدم شفافیت و عدم اعتماد، برنامه پزشکی خانواده به سرنوشت سال های گذشته دچار خواهد شد.
این قسمت از صحبت های معاون وزیر بهداشت را در ادامه ببینید.