افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
3

هشدار راغوفر: فشار مالی بودجه 1403 منجر به افزایش قیمت کالاها و خدمات می شود.

  • کد خبر : 134318
هشدار راغوفر: فشار مالی بودجه 1403 منجر به افزایش قیمت کالاها و خدمات می شود.

حسین راغوفر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره بودجه سال 1403 و افزایش نسبت مالیات در بودجه به طوری که درآمدهای مالیاتی به دو برابر درآمدهای نفتی و افزایش 36 درصدی نسبت پاداش در بودجه رسیده است. بودجه. ، تصریح کرد: من بارها همین موضوع را به رئیس جمهور ابلاغ کرده ام […]

حسین راغوفر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره بودجه سال 1403 و افزایش نسبت مالیات در بودجه به طوری که درآمدهای مالیاتی به دو برابر درآمدهای نفتی و افزایش 36 درصدی نسبت پاداش در بودجه رسیده است. بودجه. ، تصریح کرد: من بارها همین موضوع را به رئیس جمهور ابلاغ کرده ام اما آیا کشورهای دیگر دنیا برای تامین بودجه خود نفت می فروشند؟ منبع تامین مالی در کشورهای دیگر نیز مالیات است. اما سوال مهم این است که چه کسی مالیات پرداخت خواهد کرد. نباید منبع درآمد مالیات های استانی برای بخش تولیدی، کارگران، کارمندان، پرستاران و معلمان باشد. بلکه مالیات استانی باید از محل مصرف تجملات، واردات کالاهای لوکس، ثروت و ارث باشد.

وی با بیان اینکه دو برابر شدن نسبت مالیات های حاصل از درآمدهای نفتی به معنای دور شدن از بودجه نفتی است، ادامه داد: درست است که از بودجه نفتی دور می شویم اما باید توجه داشت که بودجه مالیاتی و غیرنفتی یک بودجه است. یک ضرورت برای مسئولان و تصمیم گیرندگان است و نه تصمیم و انتخاب. دولت تصمیمی برای کنار گذاشتن بودجه نفتی نداشته است، اما به زور به آن سمت می رود.

این کارشناس اقتصادی افزود: باید به سمت بودجه غیرنفتی حرکت کنیم اما این اقدام باید آگاهانه باشد که درآمدهای مالیاتی از کجا می آید. زیرا اگر فشار مالیاتی بر عرضه کننده اعمال شود در نهایت منجر به افزایش قیمت کالا و خدمات می شود و مصرف کننده و مردم هزینه این افزایش قیمت را خواهند پرداخت. بنابراین در این شرایط اقتصادی وضعیت معیشتی مردم بدتر می شود. این در حالی است که افزایش حقوق همیشه کمتر از نرخ تورم بوده است.

راغوفر با تاکید بر اینکه افزایش فشار مالی بر جمعیت، شرایط کنونی را بحرانی‌تر می‌کند، تصریح کرد: اگرچه بودجه مالی اجتناب‌ناپذیر است، اما نباید فشار مالی بر کارگران و تولید وارد شود.

وی تاکید کرد: یکی دیگر از موضوعات خطرناک در بودجه، فروش اوراق است، زیرا قطعا این اوراق توسط مردم خریداری نمی شود، بلکه توسط بانک ها و موسسات دولتی خریداری می شود و به این موسسات فشار می آورند تا این اوراق را خریداری کنند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در حالی که این دولت در انتقاد از دولت قبل میزان فروش اوراق را زیر سوال می برد و مدعی است دولت با فروش اوراق آینده را بدهکار کرده است. ضمناً هنگام فروش اوراق باید با بهره بازپرداخت شود و این امر با توجه به بدهی های قبلی دولت، بدهی های آتی دولت را افزایش می دهد.

راغوفر افزود: برای جبران کسری بودجه، استقراض از بانک مرکزی کم هزینه ترین و کم ضررترین راه است. بانک مرکزی پول چاپ می کند و در اختیار دولت قرار می دهد و حداقل دولت قرار نیست از این مبلغ وام بگیرد یا سود 27 درصدی بپردازد.

وی با اشاره به سیاست ترجیح فروش اوراق به وام بانک مرکزی، تاکید کرد: این سخنی پیش پا افتاده است. دولت بدهکار است و مرتباً به بانک بدهکار است. اما استقراض از بانک مرکزی راه ارزان تری نسبت به انتشار اوراق قرضه برای دولت است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: باید توجه داشت که مردم این اوراق را خریداری نمی کنند و بانک ها مجبور به خرید این اوراق هستند و در نهایت منابع بانک ها برای پرداخت تسهیلات کاهش می یابد.

۲۱۷

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=134318

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.