به گزارش رکنا به نقل از خبرآنلاین، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: استشهادیه در دادگاه پذیرفته نمی شود و از روسای اتحادیه املاک تقاضا دارم در این خصوص به مشاوران املاک تذکر دهند.
حسن بابایی گفت: قانون ثبت به دلایل مختلف در طول تاریخ دچار فراز و نشیب های زیادی شده است و مشروعیت و اعتبار این سند رسمی متأسفانه دچار نوسانات متعددی شده است اما امروز قانونی داریم که مبنای آن حکم معظم له است. رهبر.”
وی گفت: در 15 تیر 1402 که طرح مذکور در مجلس مطرح شد، به دلیل اختلافات مکرر مجلس و شورای نگهبان، 5 بار از سوی شورای نگهبان رد شد و دلیل رد آن اعلام شد. که با فقه و موازین شرعی مغایرت داشت، در حالی که این قانون سال 95 در مجلس با عناوین مختلفی مطرح شد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه مقام معظم رهبری به این موضوع ورود کرده اند، تصریح کرد: همچنان این نگرانی وجود دارد که فقها با احکام فقهی مخالفت کنند، طرح را صحیح ندانند و نظر را نخوانند. شورای نگهبان به درستی
بابایی افزود: سمت های مختلفی در مجمع بود و این قانون به راحتی تصویب نشد. همچنین بیم آن می رفت که این طرح در مجمع رد شود.
وی بیان کرد: در 15 تیر 1402 مقام معظم رهبری فرمودند مجلس برای راحتی و جلوگیری از فساد وارد شود و در واقع راه را نشان دادند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، عدم ثبت معامله را مایه فساد، جعل و انکار دانست. فردی که سال ها سند رسمی دارد، ناگهان از دادگاه حکم تخلیه دریافت می کند، چون شخصی آن را ارائه کرده است. یک سند عادی که مقدم بر سند رسمی است.
وی ادامه داد: قبل از قانون مذکور سند عادی برابر با سند رسمی بوده و آنچه معتبر است تاریخ امضای سند است و اگر سند عادی مقدم بر سند رسمی باشد و ثابت شود سند رسمی نیست. معتبر
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اعلام اینکه مردم همیشه نگران هستند و امنیت روانی در معاملات وجود ندارد، تصریح کرد: اما راحت طلبی ایجاب می کند که آسایش بر فقه حاکم باشد و این موضوع بسیار مهمی است. از نظر شرعی سند مدرک است اما ما می گوییم سندی که در محاکم و مؤسسات دولتی ثبت نشده باشد قابل استمداد نیست و قابل پذیرش نیست.
بابایی قانون مذکور را قانون جدیدی خواند و افزود: وکلایی که سال ها منتظر بوده اند، مواد 22 و 48 قانون ثبت احیا می شود، سند رسمی دوباره جای خود را پیدا می کند و در کشور توضیح داده می شود که قانون. موثر خواهد بود و قانون مبتنی بر فناوری است.
وی با بیان اینکه تمامی دفاتر در ادارات جمع آوری شده است، گفت: ثبت نام امروز یک ثبت نام عادی نیست، الکترونیکی است. اگر در یک کتاب سنتی ثبت می شد، می توانست در هر زمان تحریف، تحریف و پاک شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در حال حاضر یک میلیون و 740 هزار فقره مشمول تبصره 4 ماده 1 است که پیش نویس آیین نامه شامل اسنادی است که بعد از 12 تیر صادر شده است.
به گفته بابایی، در یک سناریوی خوش بینانه حداقل ۱۰۰ هزار سند جابجا شده است.
وی با بیان اینکه مشاوران املاک ما در خط مقدم مشکل هستند، تصریح کرد: اگر امروز 34 درصد مشاوران املاک یعنی بیش از 51 هزار مشاور املاک وارد سامانه اسناد رسمی شده اند، کار بزرگی انجام داده اند. و این تعداد پیش نویس ها نیز خوب و معقول است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: برای رفع نگرانی ها و ایجاد زمینه همکاری، مشاوران املاک بسیاری به سامانه ما متصل می شوند، زیرا به دنبال فراهم کردن زمینه برای معامله ای نیستند که موضوع معاملات متعدد باشد. دعاوی حقوقی .
بابایی ادامه داد: در بسیاری از محاکمات مربوط به املاک، مشاور املاک به عنوان معاون جرم و یا گاهی به عنوان شخص ثالث در پرونده های حقوقی یا عناوین مختلف دیگر در پرونده های حقوقی دعوت می شد.
وی گفت: معتقدیم مشاور املاک باید به وظیفه مندرج در ماده 2 قانون تجارت عمل کند زیرا در صورت اقدام به انعقاد قرارداد از نظر مسئولیت کیفری تحت تعقیب قرار می گیرد و این قانون به صلاح است. املاک و مستغلات مشاوران
به گفته رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، پیشنویسها در موارد مختلف حقوقی آثار بسیار خوبی در جلساتی که موارد حقوقی تشریح میشود، دارد، مشاوران املاک یاور خوبی برای نظام قضایی و سازمان ثبت خواهند بود.
بابایی خطاب به مشاوران املاک گفت: وظیفه شما دلالی است که نقش آن در قانون تجارت ذکر شده است، دلال وظیفه ای برای انعقاد قرارداد ندارد و باید حقوق واسطه گری او تضمین شود، ما نیز به دنبال حفظ حقوق واقعی هستیم. مشاوران املاک
وی با بیان اینکه امیدواریم دادستان ها به ما کمک کنند، گفت: مدیران صنفی در اقناع بسیار خوب عمل کرده اند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: در ماده 11 قانون مقرر شده است که در صورت عدم همکاری مشاور املاک، عدم تنظیم پیش نویس و اقدام به روش قدیم، پرونده در اداره کل تعزیرات تشکیل می شود. . و معتقدیم که این مشکل را نخواهیم داشت زیرا اگر مشاور مشاور املاک از مزایای قانون مذکور اطلاع داشته باشد هرگز به سراغ تنظیم سند نخواهد رفت.
بابایی با بیان اینکه این قرارداد در دادگاه پذیرفته نمی شود، تصریح کرد: از روسای اتحادیه املاک خواهش می کنم به مشاوران املاک تذکر دهند که اگر به روش قدیم عمل کنند ممکن است به غرامت کامل محکوم شوند.
وی خطاب به مشاوران املاک گفت: به هیچ وجه در خصوص اوراق سبزی که از تیرماه صادر شده به توافق نرسید چرا که در صورت شکایت به غرامت کامل محکوم می شوید.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اعلام اینکه 6 وزارتخانه و چهار نهاد متولی قانون مذکور هستند، گفت: راه و شهرسازی، صلح، دادگستری، اقتصاد و دارایی، جهاد کشاورزی، تامین اجتماعی و امور مالی که باید در مرحله بعدی باشند. به قوه قضاییه دستگاه هایی که همکاری نکنند به مسئولین اطلاع رسانی خواهد شد.
بابایی افزود: رئیس قوه قضاییه اجرای قانون را جدی می گیرد و بارها در جاهای مختلف بر اجرای قانون تاکید کرده اند. من کمتر قانونی با این عظمت و پشتوانه شنیده ام، پس امیدوارم همه با جدیت از این قانون پیروی کنند.