به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه رسمی انصارالله یمن، «حسین العزی»، معاون وزیر امور خارجه در دولت نجات ملی یمن پیامی قاطع برای نیروهای آمریکایی که وارد دریای سرخ شدهاند، ارسال کرد.
حسین العزی با انتشار پستی در فضای مجازی اعلام کرد: «به منظور صلح و امنیت بینالمللی و حفظ امنیت دریانوردی در دریای سرخ، نیروهای آمریکایی باید از آبهای سرزمینی ما در دریای سرخ دور شوند، زیرا هر رویکردی در آبهای سرزمینی ما ممکن است به معنای آغاز طولانیترین و شدیدترین نبرد باشد.»
پایگاه رسمی انصارالله یمن افزوده است که ایالات متحده آمریکا همچنان به گامهای تنشزای خود در منطقه ادامه میدهد و این اقدامات مانع از صلح در یمن است.
به گفته مرکز اطلاع رسانی انصارالله یمن، آمریکا اعلام کرده است که نیروهای بیشتری به دریای سرخ اعزام میکند و این یک تهدید مستقیم برای آبهای سرزمینی، جزایر و استانهای یمن است، بهویژه آنکه آمریکا بر ادامه تجاوز و محاصره مردم یمن اصرار دارد.
ناوگان پنجم آمریکا در بیانیهای با بیان اینکه بیش از ۳ هزار نیروی نظامی دریایی روز یکشنبه وارد خاورمیانه شدهاند، خاطرنشان کرد: «ناو تهاجمی آبی خاکی یواساس باتان (USS Bataan) و یک کشتی فرود اسکله کلاس هارپرز فری نیروی دریایی با نام کارتر هال (USS Carter Hall) وارد دریای سرخ شدند.»
ناو «یواساس باتان» یک ناو تهاجمی ترکیبی آبی-خاکی است که میتواند هواپیماهای بال ثابت و چرخشی و همچنین قایقهای پیاده سازی نیرو را حمل کند.
همچنین آن گونه که الشرق الاوسط گزارش داده، ناوگان پنجم آمریکا تائید کرده است که بیش از ۳ هزار ملوان و نظامی از تفنگداران دریایی به عنوان بخشی از اقدامات پیش تر اعلام شده از سوی وزارت دفاع آمریکا به منطقه خاورمیانه رسیدند. بر اساس این گزارش، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد: «یک کشتی تهاجمی آبی خاکی از کانال سوئز به سمت دریای سرخ عبور کرد.»
در این بیانیه آمده است: «کشتی آبی خاکی حامل بیش از ۲۴ بالگرد و هواپیمای بال ثابت از جمله هواپیماهای عمود پرواز نوع اوسپری و هواپیماهای هریر است.»
تام هوکینز سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا مدعی شد: «این نشانه پایبندی قوی ما به امنیت دریایی منطقه است. ما به همراه شرکای بینالمللی در راستای اقدامات بی ثبات کننده و کاهش تنشهای منطقهای ناشی از اقدامات ایران حرکت میکنیم.»
آمریکا که در حال تقویت نیروهای خود در منطقه است، ماه گذشته میلادی نیز از استقرار یک کشتی جنگی و هواپیماهای جنگنده اف -۳۵ و اف -۱۶ خبر داده بود.
پیشتر «عبدالوهاب یحیی المحبشی»، عضو دفتر سیاسی انصارالله در سخنانی درباره موانع برقراری صلح در یمن تاکید کرده بود که نظام سیاسی سعودی، آزادی اندکی در تصمیمگیری در راستای منافع عربستان دارد و در بیشتر موارد به خواستههای کاخ سفید تن میدهد و آمریکا نیز بزرگترین مانع پایان جنگ در یمن است. مقامات عربستان به بازگشت جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۴ چشم دوختهاند و از خروج از دایره راهبردهای دولت آمریکا، پیش از نمایانشدن نشانههای مرحله آتی هراس دارند.