مهمترین وظیفه کلیه ها تصفیه خون و دفع مواد زائد و آب اضافی از آن است. علاوه بر این، کلیه ها مسئول تنظیم مقدار املاح در خون هستند. که برای انجام فعالیت های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است. در زیر 8 نکته برای حمایت از سلامت کلیه ارائه خواهیم کرد.
۱) فعالیت بدنی و ورزش را فراموش نکنید!
همه شما می دانید که داشتن یک برنامه ورزشی منظم چقدر مهم است. فعالیت بدنی کافی به شما کمک می کند از خطر ابتلا به بیماری های مزمن جلوگیری کنید. بدیهی است که ورزش تا حد زیادی به سلامت کلیه کمک می کند. و در واقع از شما در برابر بیماری های کلیوی محافظت می کند. برای بهره مندی از فواید ورزش و فعالیت بدنی، فقط 30 دقیقه در روز پیاده روی سریع داشته باشید. حرکات ورزشی کاربردی و تمرینات گرمایی نیز بسیار موثر خواهند بود.) کنترل قند خون.
همیشه سعی کنید سطح قند خون خود را متعادل نگه دارید. دانشمندان بر این باورند که سطوح نامتعادل قند خون و دیابت می تواند آسیب جدی به کلیه ها وارد کند. زیرا در صورت عدم تعادل قند خون، کلیه ها باید تلاش بیشتری برای تصفیه خون انجام دهند. و این باعث آسیب آنها می شود. به همین دلیل، ممکن است کمی درد کلیه ایجاد شود. بنابراین کنترل قند خون اثرات مثبت زیادی بر سلامت کلیه ها دارد.
3) فشار خون خود را کنترل کنید!
فشار خون بالا می تواند به کلیه های شما آسیب برساند. همچنین اگر فشار خون بالا با بیماری های دیگری مانند دیابت و کلسترول بالا همراه باشد، اثرات مضر آن بر سلامت کلیه ها چند برابر خواهد شد. اگر جزو افرادی هستید که فشار خون بالایی دارید، با تغییر رژیم غذایی و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک به راحتی می توانید این بیماری را کنترل کنید. پایش منظم فشار خون برای همه بسیار مهم است. و اثرات آن بر سلامت کلیه را نمی توان نادیده گرفت.
۴) وزن و تناسب اندام خود را جدی بگیرید و از رژیم غذایی مناسب کمک بگیرید.
افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های کلیوی هستند. این افراد با ابتلا به بیماری های دیگری مانند دیابت نیز می توانند به سلامت کلیه های خود آسیب برسانند. رژیم غذایی مناسب که توسط متخصص تغذیه تجویز می شود کمک زیادی به این افراد می کند. علاوه بر این، مصرف بیش از حد نمک برای همه بسیار خطرناک است. و می تواند بر سلامت کلیه تأثیر بگذارد. و باعث ایجاد سنگ کلیه شود. بنابراین باید ورود نمک به بدن خود را کنترل کنید.
5) مایعات به اندازه کافی و حتی بیشتر از نیاز خود بنوشید!
مصرف منظم و مداوم مایعات یکی از کلیشه ای ترین توصیه ها برای سلامتی شماست. در واقع، پزشکان اغلب نوشیدن 8 لیوان آب در روز را به همین دلیل توصیه می کنند. آب و سایر مایعات به پاکسازی کلیه ها از سموم و سدیم کمک می کند. نوشیدن مایعات زیاد خطر بیماری مزمن کلیوی را کاهش می دهد. و سلامت کلیه ها را تضمین می کند. علاوه بر این، افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند باید مایعات بیشتری نسبت به قبل بنوشند. تا خطر عود بیماری به حداقل برسد.
6) اگر سیگار می کشید، بلافاصله سیگار را ترک کنید.
سیگار آسیب جدی به بدن شما وارد می کند. سیگار به رگ های خونی آسیب می رساند و جریان خون را در بدن و کلیه ها کند می کند. و بنابراین آسیب جدی به سلامت کلیه ها وارد می کند. سیگار نیز خطر ابتلا به سرطان را تا حد زیادی افزایش می دهد. اگر در اسرع وقت سیگار را ترک کنید، احتمال ابتلا به بیماری مزمن کلیوی کمتر خواهد شد.
۷) از مصرف بیش از حد و خودسرانه انواع قرص های شیمیایی و داروهای جداگانه خودداری کنید!
اگر به طور منظم از مسکن های بدون نسخه استفاده می کنید، کلیه های خود را از بین می برید. بسیاری از مشکلات و دردهای کلیوی به همین دلیل ایجاد می شود. داروهایی مانند ایبوپروفن که برای کاهش درد و التهاب استفاده می شود، می تواند آسیب های جبران ناپذیری به کلیه ها وارد کند. در واقع استفاده موقت از این داروهای شیمیایی و درمان بیماری ها مشکلی نخواهد داشت. بلکه مصرف مداوم و خودسرانه آن سلامت کلیه را به خطر می اندازد. بنابراین بهتر است برای درمان دردهای قدیمی فورا با پزشک خود مشورت کنید.
8) سلامت کلیه های خود را به صورت دوره ای و در زمان های مشخص بررسی کنید.
یکی از مواردی که در درمان بیماری های کلیوی بسیار موثر است، تشخیص زودهنگام این بیماری ها است. بنابراین، اگر جزو افراد مستعد ابتلا به بیماری های کلیوی هستید، بهتر است به طور منظم سلامت کلیه های خود را بررسی کنید. افراد بالای 60 سال، بیماران قلبی عروقی، دیابتی ها، افرادی که با وزن کم به دنیا آمده اند، افرادی که خود یا بستگانشان از بیماری های فشار خون رنج می برند و همچنین افراد چاق بیش از دیگران مستعد ابتلا به بیماری های کلیوی هستند. در صورت درد مداوم کلیه و علائم بیماری کلیوی بهتر است بلافاصله با پزشک مشورت کنید.