پس از ملاقات و مشورت با رافائل گروسی، مدیر کل آژانس
محمد اسلامی پس از دیدار و رایزنی با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در نشست خبری مشترک امروز پنجشنبه 24 نوامبر، گفت: ایران و آژانس بهطور مستمر به چارچوب NPT متعهد بودهاند. سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه ای به این موضوع دارد. تماس های ما همیشه سازنده بوده و در این سفر گفتگوهای خوبی داشتیم.
وی ادامه داد: جلسه امروز در این برهه از اهمیت بالایی برخوردار است که استکبار از نسل کشی رژیم صهیونیستی بی قید و شرط حمایت می کند. به ویژه با رفتار رژیم و حمایت های رسانه ای و عملیات روانی مورد حمایت صهیونیست ها، حیثیت و اعتبار سازمان های بین المللی خدشه دار می شود. بنابراین بسیار مهم است که سازمان ملل و نهادهای زیرمجموعه مانند آژانس مدیرکل اقدامات مؤثری انجام دهند تا نتوانند با صدور قطعنامه های مداخله جویانه بر روابط ایران و آژانس تأثیر بگذارند.
اسلامی افزود: هرگونه راه حلی در مسائل هسته ای ایران با واکنش فوری ایران مواجه خواهد شد و بارها تجربه کرده اند که ایران تحت تاثیر فشار قرار نخواهد گرفت و برنامه خود را در چارچوب منافع ملی خود پیش خواهد برد.
وی تاکید کرد: صدور قطعنامه به طور طبیعی باعث ایجاد حق مقابله خواهد شد. نکته اصلی این است که اگر طرف مقابل مسیر تقابل، حل و فصل و اخلال را در پیش بگیرد، پاسخ متقابل دریافت خواهد کرد. اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
معاون رئیس جمهور افزود: ایران همواره مسیر تعامل را طی کرده است، ایران یک سال و نیم به تمام تعهدات برجام عمل کرد، اما طرف مقابل از این توافق خارج شد و نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد بلکه شدیدتر را نیز تحمیل کرد. اقدامات . تحریم ها اگر آنها مسیر تعامل را انتخاب کنند، ایران حاضر است این کار را انجام دهد، اما اگر مسیر دیگری را انتخاب کنند، ایران تصمیمات لازم را خواهد گرفت.
اسلامی تصریح کرد: اختلاف ایران با سایر کشورها در بحث هسته ای بهانه ای بود که بر اساس آن ایران تحت تحریم های شدید و به قول خودشان فلج کننده قرار گرفته است. طبیعی است که وقتی تحریم هستید، کشورهایی که می توانند با شما همکاری کنند، همکاری نمی کنند. در این شرایط جمهوری اسلامی ایران توانست با تحقیقات درون زا به این سطح برسد و این نکته بسیار مهم و کلیدی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: رسیدن به این حد و این ظرفیت برای کشورهایی که با منافع ما ناسازگاری نشان می دهند قابل قبول نیست، به همین دلیل شروع به ساختن مواردی از این دست کردند که در 20 سال گذشته شاهد آن بودیم.
وی تاکید کرد: برای مقابله با این برنامه مسالمت آمیز هم به فشارهای آژانس و هم به اقدامات تروریستی اعم از ترور دانشمندان، انفجار، خرابکاری صنعتی و… در 20 سال گذشته نیاز است. همه این اقدامات انجام شد تا جمهوری اسلامی ایران به این ظرفیت نرسد اما امروز به آن رسیده است.
اسلامی تصریح کرد: این واقعیت برای آژانس و جهانیان کاملاً روشن است: جمهوری اسلامی ایران صاحب فناوری دانشی است که از جایی به دست نیاورده و هیچکس به ایران کمک نکرده و همه فعالیت ها زیر نظر سازمان بوده است. آژانس.