به گزارش بازار، محمدهادی طالب مدیرعامل شرکت برق صبا دهلران با اعلام راه اندازی فاز اول نیروگاه شماره یک این شرکت با ظرفیت 100 مگاوات با استفاده از ظرفیت های داخلی، گفت: ظرفیت تولید این نیروگاه به میزان 100 مگاوات خواهد بود. با راه اندازی دو ردیف توربین 25 مگاواتی در نیمه دوم افزایش یافت. امسال به 150 مگاوات می رسد.
مدیرعامل شرکت صبا دهلران افزود: نیروگاه صبا دهلران از تیرماه سال گذشته به شبکه وصل شد و از آذرماه 1402 پیش راه اندازی توربوژنراتورهای نیروگاه به پایان رسید و از اردیبهشت امسال چهار ردیف 25. توربین های مگاواتی مربوط به فاز اول با ظرفیت اسمی 100 مگاوات آماده بهره برداری هستند.
طالب درباره نیروگاه شماره 2 صبا دهلران نیز ادامه داد: نیروگاه شماره 2 نیز یک نیروگاه سیکل ترکیبی است و در این نیروگاه 240 مگاوات در بخش گاز و 120 مگاوات در بخش بخار تولید می شود که این نیروگاه تولید خواهد شد. ظرفیت کل نیروگاه های این شرکت در استان را به بیش از 500 نیروگاه برساند.
وی میزان سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه شماره یک را 120 میلیون یورو اعلام کرد و گفت: برای فاز اول 100 میلیون یورو در نظر گرفته شده است که با این سرمایه گذاری امکان تخصیص اعتبارات تولید از میدان به نیروگاه فراهم می شود. بازار. تحقق یابد.
مدیرعامل شرکت صبا دهلران با اشاره به اینکه در ابتدای این پروژه بحث ساخت توربوژنراتورهای ساخت داخل تنها بر روی کاغذ مطرح شد و تاکید کرد: این شرکت که تاریخ تاسیس آن به سال 1398 برمی گردد از سال 1400 با تجهیز فعال بوده است. منابع و تکمیل پروژه نیروگاه شماره یک آغاز شد و در این مدت کوتاه نسبت به پروژه های مشابه موفق به ثبت رکوردهای مهمی شد.
پیشرفت 70 درصدی در دو سال در شرکت نیروگاه صبا دهلران
طالب با برشمردن این رکوردها، پیشرفت 70 درصدی شرکت برق صبا دهلران در 2 سال اخیر را برشمرد و افزود: در حالی که به دلیل مسائل تحریمی و محدودیت تامین مالی و فناوری، درصد پیشرفت فیزیکی پروژه ها در کشور حدوداً می باشد. 1 درصد، رکورد پیشرفت 35 درصدی سالانه (3 درصدی ماهانه) در پروژه احداث نیروگاه صبا دهلران، موفقیت و رکورد محسوب می شود.
وی تکمیل فاز اول این نیروگاه از نظر پیچیدگی های فنی و فناوری در مدت دو سال و نیم را یک دستاورد دانست و تصریح کرد: پروژه هایی با مشخصات فنی و مهندسی مشابه در بازه زمانی چهار تا پنج ساله اجرا می شود و تکمیل می شود. فاز اول این نیروگاه ظرف مدت 30 ماه باید رکورد محسوب شود.
مدیرعامل صبا دهلران رمز موفقیت این دستاورد را برنامه ریزی دقیق، اطمینان به توانمندی های داخلی و استفاده از روش «مدیریت پروژه چابک» برشمرد و گفت: سعی می کنیم هر نوع اتلاف زمانی را در پروژه به حداقل برسانیم و مدیریت کنیم. عدم هماهنگی بین علاقه مندان به گونه ای که شاهد عملیاتی شدن طرح NGL 3100 در زمان تعیین شده باشیم.
طالب استفاده از توربین های 25 مگاواتی در مقیاس بیش از 100 مگاوات توسط شرکت OTC (Oil Turbocompressor) را از ویژگی های بارز اجرای این پروژه دانست و ادامه داد: واحدهای 25 مگاواتی باعث افزایش قابلیت اطمینان و پایداری شبکه می شود. و نگرانی از تولید پراکنده، مشکلات انتقال و عدم تلفات برق.
به گفته وی تبلور وابستگی به توان داخلی از ویژگی های مهم این پروژه است. از دیگر مزیت های نیروگاه صبا دهلران تنوع خوراک می باشد که بسته به طرح می توان خوراک خود را از گروه هایی مانند گازهای منطقه بهره برداری چشمخوش، گازهای تصفیه شده NGL 3100 دهلران، خط دیزل طراحی شده تامین کرد. ، و غیره. . اگرچه این تنوع غذا طراحی را در ورودی آن پیچیده می کند، اما یک عامل قطعیت وجود دارد که غذای دیگر با احتمال مشخصی از هر کدام در دسترس خواهد بود.
پایداری و اطمینان تامین برق در استان ایلام.
مدیرعامل شرکت صبا دهلران افزود: طراحی این پروژه به صورت جزیره ای نیز اقدام مهمی است که پایداری و پایایی برق را تضمین می کند و علاوه بر آن امکان تزریق برق به شبکه را برای مردم فراهم می کند. از استان
طالب با اشاره به رویکرد صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت بر مبنای «تولید میدان به بازار» و ایجاد دو قطب اقتصادی کنگان و ایلام، افزود: برای تحقق این مهم و تکمیل زنجیره ارزش در داخل. در محدوده شهر دهلران و NGL 3100، مجتمع پتروشیمی دهلران طراحی شد. گزارش شده است که نیروگاه صبا دهلران دارای نیروگاه 360 مگاواتی (شماره 2) برای تامین برق این مجموعه و همچنین تزریق برق مازاد به شبکه و مصرف کنندگان استانی است.
وی در تشریح تکمیل زنجیره ارزش قطب ایلام گفت: پس از استخراج نفت توسط شرکت ساروک آذر (شرکت زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری صندوق)، گاز همراه از طریق نیروگاه فشار واحد افزایش دهلران به NGL 3100 دهلران می رسد و با احداث نیروگاه فشار دهلران. مجتمع پتروشیمی C2+ دریافتی از کارخانه NGL 3100 پتروشیمی دهلران به اتیلن، پروپیلن، بنزین پرولیز شده و سایر ترکیبات الفین ثانویه تبدیل می شود، بنابراین حلقه مفقوده این زنجیره برق است که با ساخت این نیرو تامین می شود. گیاه.
مدیرعامل شرکت صبا دهلران علاوه بر نقش این نیروگاه در زنجیره ارزش افزود: با توجه به ماموریت صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت برای ساخت NGL 3100 و پتروشیمی دهلران و با هدف تامین برق، با توجه به عدم امکان تامین برق از شبکه سراسری برای این پروژه، ساخت نیروگاه در دستور کار قرار گرفت.
مشتریان نیروگاه های سیکل ترکیبی
طالب علاوه بر NGL 3100 دهلران به مشتریان نیروگاه سیکل ترکیبی، میادین نفتی و واحدهای بهره برداری شرکت ملی نفت ایران، صنایع استانی و شبکه سراسری برق اشاره کرد و گفت: مهمترین مشتری و نیروگاه اصلی نیروگاه است. NGL 3100 دهلران که به حدود 45 مگاوات برق نیاز دارد و با تامین آن زنجیره ارزش گازهای همراه تکمیل شده و با اجرای آن مشعل گازهای نفتی در میادین چشمخوش، پایدار غرب، آسماری، دهلران و… . ، آذر، بنگستان و … که علاوه بر سود دهی قابل توجه، اثرات مثبت زیادی را برای منطقه به همراه خواهد داشت.
به گفته وی، با توجه به تنوع میادین نفتی در منطقه ایلام، این پیشنهاد از سوی صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت به شرکت ملی نفت واگذار شد تا در صورت نیاز برای توسعه ذخایر شمال دزفول، تامین برق باید از طریق ظرفیت مازاد نیروگاه صبا دهلران انجام شود.
مدیرعامل این شرکت صبا دهلران در ادامه به سرمایه گذاری صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت استان ایلام به عنوان یکی از کم بهره وری ترین مناطق اشاره کرد و افزود: در راستای مسئولیت اجتماعی، بخشی از برق تولیدی به نیروگاه ملی اختصاص یافته است. شبکه ای که بسته به فصل و نیاز به برق بین 20 تا 50 مگاوات است، در فاز اول و دوم نیروگاه سیکل ترکیبی صبا دهلران، مجموعه این پروژه ها موجب توسعه و آبادانی منطقه می شود.
طالب همچنین از مذاکره با صنایع استان ایلام و استان های همجوار برای تامین برق مورد نیاز آنها خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده فاز دوم این نیروگاه که قرار است تا پایان سال جاری تکمیل شود. سال ، شامل دو ردیف توربین 25 مگاواتی دیگر می باشد که با استفاده از ظرفیت کل این نیروگاه به 150 مگاوات می رسد. همزمان با اقدامات در حال انجام برای تکمیل فاز 2 نیروگاه صبا دهلران، فاز سوم و پایانی این پروژه نیز در مرحله طراحی قرار دارد و توسط کارشناسان بخش توربین بخار در حال ارزیابی است. بر اساس برنامه ریزی انجام شده فاز سوم مربوط به تکمیل چرخه بخار از سال آینده آغاز می شود و با اجرای آن حدود 75 مگاوات به ظرفیت نیروگاه اضافه می شود و ظرفیت کل به 225 مگاوات افزایش می یابد.
طالب یکی از دستاوردهای مهم اجرای این پروژه را سهم مهم آن در اشتغال زایی دانست و ادامه داد: در حال حاضر ساخت و بهره برداری از فاز اول نیروگاه برای حدود هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است و با با تکمیل و راه اندازی فازهای اضافی، تعداد کارکنان افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه با تاکید بر تمرکز صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت بر استفاده از توانمندی ها و ظرفیت های موجود در این منطقه، برنامه ریزی برای جذب نیروهای بومی را مورد توجه قرار داد و گفت: برای انجام این امر با برگزاری آزمون سراسری در منطقه، با حضور بیش از 1000 نفر همزمان اهدافی از جمله ایجاد فرصت های برابر، شناسایی استعدادها و آموزش را در دستور کار قرار دادیم که امیدواریم نیروهای بومی جذب شده بتوانند از این فرصت برای ارتقای مهارت و افزایش مهارت های خود استفاده کنند. دانش و مهارت های آنها
مدیرعامل شرکت صبا دهلران با تاکید بر اینکه روند جذب استعدادها و تربیت نیروهای بومی موضوعی مستمر است، افزود: بسته به مقتضیات دوره ساخت و بهره برداری، فرصت جذب نخبگان منطقه فراهم می شود.