به گزارش رکنا، حجت الاسلام نسایی زهان گفت: بررسی میدانی با دقت در حال انجام است و بررسی توسط کارشناسان مشهد و تهران در حال انجام است و بررسی دو جنبه دارد که یکی از آن ها اعلام شده و این سهل انگاری است». در حوزه عدم ایمنی در معدن.» مسئولان معدن متوجه شدند؛ جنبه بعدی این است که این سهل انگاری درصدی دارد و باید مشخص شود چه کسانی یا افرادی در حال بررسی این پرونده هستند و چه کسانی با نامه نگاری به این موضوع نظر خود را اعلام می کنند. قضاوت در پرونده
وی افزود: در پایان افرادی که به قصور محاکمه شوند به دادسرا احضار و به پرونده ها پاسخ خواهند داد. ما تابع قانون هستیم و عکس و سایر اطلاعات متهم در جریان تعقیب منتشر خواهد شد. ممنوع اعلام خواهیم کرد
حجت الاسلام نسایی زهان گفت: هدف ما دیدن همه نظرات و اجرای عدالت واقعی است. همچنین بازرسی استان در حال بررسی است که کدام یک از نهادهای استانی در این زمینه کوتاهی کرده اند و ما نگران تکرار حوادثی از این دست هستیم به همین دلیل از همه مسئولان، نیروهای دخیل، امنیتی و بازرسی در ادارات می خواهیم نظارت کنند. قانونی بودن از فرآیند
استاد دانشگاه تهران و دبیر هیات اندیشکده معدن تهران نیز در گفتگوی تلفنی با برنامه میز خبر گفت: بعد از حادثه معدن را نمی توان تعطیل کرد بنابراین نباید برای شرکت های غیرمجاز که با معادن قرارداد می بندند بیمه حاشیه ایجاد کنیم. ، بنابراین در صورت اثبات قصور شرکت، قرارداد خود را فسخ کرده و با شرکت دیگری که قوانین را رعایت می کند همکاری کرده است.
آریامنش اضافه کرد: همچنین بسیاری از معادن ما استانداردها و زوایای مورد نیاز در مناقصات را ندارند، بنابراین باید بررسی شود که مناقصه و مزایده این معدن در چه شرایطی انجام شده و آیا روند آن قانونی بوده است یا خیر. در این مورد خطایی رخ داده است از این پس نحوه برگزاری مزایده متوقف خواهد شد.
وی گفت: متأسفانه بر اساس روابط به برخی شرکت ها وجوه سپرده شده است و از مسئولان می خواهیم که حاشیه امنی برای شرکت های خاطی ایجاد نکنند و در صورت شکست اقدامات لازم را انجام دهند.
نماینده مردم بیرجند، خوسف و مذیم در شورای اسلامی نیز در گفت و گوی تلفنی با این برنامه گفت: در بحث معادن خطرات زیادی وجود دارد بنابراین باید مراقب بود چرا که در بحث زغال سنگ هم اکنون درگیر هستیم. بزرگترین واردکننده زغال سنگ در کشور است، در حالی که ما ظرفیت استخراج و تولید آن را داریم، اما باید بررسی کنیم که کدام مافیایی وجود دارد که سود بیشتری نسبت به استخراج و تولید آن دارد؟
هاشمی اضافه کرد: در طبس فقط یک معدن مکانیزه زغال سنگ داریم که البته مکانیزه بودن آن ایمنی 100 درصدی را در برابر حوادث ایجاد نمی کند اما کمترین خطر در معادن مکانیزه است. پیمانکاران فرعی قدرت مکانیزه کردن معادن را ندارند و اگر به این موضوع توجه نکنیم ممکن است هر روز این حوادث ادامه پیدا کند.
وی گفت: اولاً بازرسان معدن باید تجربه کافی در زمینه بازرسی داشته باشند و باید ببینیم آیا واقعاً به عمق 700 متری رسیده اند یا فقط کاغذها را علامت گذاری کرده اند. علاوه بر این، بازرسان باید زمان کافی برای انجام یک بازرسی دقیق و میکروسکوپی داشته باشند.
نماینده روستاهای بیرجند، خوسف و مدهیم افزود: در مورد معدنکار طبس باید سامانه پایش آنلاین و همچنین چاه دفع گاز وجود داشت. تا زمانی که اولویت اول در معادن استفاده از نیروی انسانی به جای مکانیزه کردن مین باشد، متاسفانه شاهد چنین حوادثی خواهیم بود.
هاشمی گفت: در تلاش هستم تا گزارش جامعی از حادثه معدن طبس در مجلس شورای اسلامی تهیه و در اختیار مردم قرار دهم.