به گزارش خبرگزاری مهر، محسن دوباشی گفت: دومین رویداد نوپیا امسال بر اساس سه محور آموزش با تاکید بر نوجوانان و دانش آموزان، سلامت با تاکید بر سالمندان و بنگاه های اجتماعی برگزار می شود.
وی یادآور شد: موضوع نوآوری اجتماعی می تواند یکی از راه های حل مشکلات پیچیده کشور باشد. در زمانی که مسائل در پیچیده ترین حالت خود قرار دارند و وقتی این موضوعات پیچیده در کنار ذینفعان و در ابعاد مختلف قرار می گیرند، درهم تنیدگی آنها 100 برابر می شود، ما به دنبال ایده ای هستیم که بتواند مسائل پیچیده اجتماعی را حل کند. جدید و ساده تر
دوباشی اضافه کرد: نوآوری اجتماعی سعی می کند مشکلات بزرگ را با راه حل های کوچک حل کند، باید با نوآوری اجتماعی این مشکلات را آرام آرام حل کنیم، زیرا مشکلات خلقت بلافاصله ایجاد نمی شود، باید با راه حل حل شود، باید صبور بود. و به مرور زمان آنها را بزرگ کرد.
مدیرکل ستاد پیشرفت با بیان اینکه نوآوری اجتماعی از زوایای مختلف به مشکلات نگاه می کند و مشکلات کلان را به معضلات خرد تبدیل می کند، گفت: خودکشی، طلاق، کودکانی که تحصیلات را از دست می دهند، محیط زیست و همه پدیده های معضلات اجتماعی هر کدام باید خرد شوند. -مشکلات و هر یک از آنها می تواند 10 مشکل خرد داشته باشد و نوآوری در این زمینه سعی دارد از منظری جدید به آنها برخورد کند و برای حل آنها تدابیری اتخاذ کند.
وی با بیان اینکه ادبیات نوآوری اجتماعی در دنیا سابقه طولانی ندارد، افزود: در سال های اخیر با وجود تازگی بحث نوآوری اجتماعی در ایران، دستاوردهای خوبی داشتیم که بخشی از آن را می توان به ثروتمند . فرهنگ ایرانی در حوزه کمک و همزیستی اما هنوز روی میز تصمیم گیران نیست.
ترویج فعالیت های اجتماعی از سنین نوجوانی.
دوباشی خاطرنشان کرد: موضوع نوآوری اجتماعی و گسترش این ادبیات در کشور مستلزم یک سری زمینه ها و مفروضات است، از آنجایی که بحث نوآوری اجتماعی مطالبه عمیق فرهنگی و اجتماعی دارد، باید این فرهنگ در عناصر مختلف نهادینه شود. جامعه. و در این زمینه افراد باید آموزش ببینند و فعالیت ها را معرفی کنند.
وی بیان کرد: قطعا جوانان پیشران فعالیت های اجتماعی هستند که می توانند علاوه بر فعالیت در عرصه های مختلف آینده کشور را بسازند به همین دلیل تلاش می کنیم در این دوره به حوزه جوانان توجه کنیم.
رئیس شورای سیاسی نوپیا ادامه داد: نکته دیگر این است که بررسی تجربیات کشورهای دیگر ما را به این نقطه رساند که همه فعالان اجتماعی از جمله افرادی هستند که از دوران نوجوانی عزم خود را جزم کرده اند و سعی در انجام این کارها داشته اند. خارج از فعالیت ها تا جایی که می توانند
دوباشی تصریح کرد: شناسایی نوجوانانی که با مهارت های اندک خود در تلاش هستند در جامعه موثر باشند از نکات مورد تاکید نوپیا 2 است که امیدواریم بتوانیم این بحث را در این گروه مطرح کنیم.
وی پس از بیان اینکه در این رویداد برنامه های زیادی را برای نوجوانان در نظر گرفته ایم، افزود: امسال در این دوره علاوه بر همه میزهای بحث، دیدار با کارآفرینان و شرکت های فعال در حوزه اجتماعی، بخش مستقلی برای نوجوانان داریم. سعی می کنیم سوالات و موضوعاتی را با نوجوانان مطرح کنیم و اجازه دهیم از دیدگاه خود به آنها بپردازند.
دانشجویان علوم اجتماعی باید وارد حوزه کسب و کار اجتماعی شوند
مدیرکل ستاد توسعه به استفاده دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های علوم اجتماعی اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم ما در دنیای علم و دروس دانشگاهی، دانشجویان رشته های علوم انسانی هستند، برخی از مشاغل این رشته مانند حسابداری، مدیریت. ، روانشناسی فعالیت و آینده مشخصی دارد در حالی که این موضوع در حوزه علوم اجتماعی که یکی از مهم ترین رشته ها است مشخص نیست.
وی تاکید کرد: در میان رشته های علوم انسانی، مرتبط ترین و مهم ترین رشته برای نوآوری اجتماعی، رشته علوم اجتماعی است که مغفول مانده و عزمی برای استفاده از این ظرفیت وجود ندارد.
دوباشی افزود: از سوی دیگر ادبیات دانشگاهی علوم اجتماعی نشات گرفته از آسیب های اجتماعی است، بنابراین فعالیت دانشجویان، فارغ التحصیلان و اساتید در این رشته حول این پرسش های آسیب های اجتماعی متمرکز می شود; ما سعی می کنیم در نسخه امسال به طور خاص به این موضوع بپردازیم و نشان دهیم که این زمینه در بحث تجارت اجتماعی کارآمد است.
رئیس شورای سیاسی نوپیا اعلام کرد: نکته جالب این است که در گفت و گو با دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته، چیزی از نوآوری اجتماعی نشنیده بودند و کاری به آن نداشتند.
وی یادآور شد: در تلاش هستیم تا نوپیا در فارغ التحصیلان علوم اجتماعی شاهد این باشد که علاوه بر پرداختن به معضلات اجتماعی، راه حلی با نوآوری اجتماعی وجود داشته باشد که مبتنی بر این دانش است و بیش از پیش ریشه در ساخت و سازهای فناوری های نوین دارد.
سالخوردگی و بازنشستگان
دوباشی با اشاره به سومین محور فعالیت نوپیا در سال جاری گفت: در حوزه سلامت سعی می کنیم موضوعی را در نظر بگیریم که کمترین توجه را داشته و از ظرفیت اجتماعی بیشترین بهره را برده است.
مدیر کل ستاد سمگه گفت: یکی از مواردی که به آن نمی پردازیم و می تواند برای ما نقطه ضعف باشد بحث سلامت در حوزه بازنشستگان و کارمندان است. مسیری که بخش مهمی از مردم درگیر این دوران هستند.
وی تاکید کرد: موضوع سالمندی یکی از آن رویدادهای مهم و قابل توجهی است که مشکلات زیادی را ایجاد کرده و ابعاد مختلفی دارد که با نوآوری اجتماعی قابل رفع است و نیازمند تغییر نگاه نسبت به آن هستیم، به همین دلیل تلاش می کنیم تا موضوع را مطرح کنید، توجه مردم و دست اندرکاران را حساس کنید.
بر اساس این گزارش، رهبران تحول و نوآوری اجتماعی ایران برای دومین بار با شعار همآفرینی جامعهسازان ایران آینده و با هدف ایجاد رویکرد شبکهای مؤثر در میان نوآوران اجتماعی، گرد هم میآیند.
تازگی این دوره نمایش قدرت فعالان اجتماعی و دغدغه های اجتماعی در سه حوزه سلامت، آموزش و تجارت است.
علاقه مندان می توانند برای ثبت نام و شرکت در دومین گردهمایی فعالان نوآوری اجتماعی: نوپیا 2 به سایت Noupia.ir مراجعه کنند.