افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 21 November , 2024
3

نماینده مجلس: قانون افشاگران بستری برای ارتقای نظارت عمومی در مبارزه با فساد است

  • کد خبر : 167726
نماینده مجلس: قانون افشاگران بستری برای ارتقای نظارت عمومی در مبارزه با فساد است

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، مهدی عسگری نماینده مردم کرج، فردیس و اشترد با اشاره به تصویب طرح حمایت از خبرنگاران مفاسد در شورای نگهبان گفت: طرح حمایت از خبرنگاران فساد در مجلس تصویب شد. طرحی که با هدف ایجاد بستر قانونی برای نظارت مردمی، حمایت از افشاگران فساد و تقویت همگانی شدن مبارزه […]

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، مهدی عسگری نماینده مردم کرج، فردیس و اشترد با اشاره به تصویب طرح حمایت از خبرنگاران مفاسد در شورای نگهبان گفت: طرح حمایت از خبرنگاران فساد در مجلس تصویب شد. طرحی که با هدف ایجاد بستر قانونی برای نظارت مردمی، حمایت از افشاگران فساد و تقویت همگانی شدن مبارزه با فساد انجام شد و با تصویب شورای نگهبان به قانون تبدیل شد.

یکی از اعضای کمیسیون تلفیق برنامه هفتم شورای اسلامی گفت: یکی از موضوعاتی که از ابتدای مجلس یازدهم از سوی جمعی از نمایندگان مطرح شد، طرح حمایت از افشاگری یا افشای مفاسد بود که روند طولانی را طی کرد. در کمیسیون قضایی

رئیس فراکسیون دیپلماسی اقتصادی در خصوص دستاوردهای این قانون تصریح کرد: به دلیل اینکه افشاگران فساد همواره از سوی ذی نفعان و شبکه مفسد تهدید جان، پول، حیثیت و خانواده خود می شوند، مراجع قضایی می توانند به آنها کمک کنند. و اعضای خانواده آنها نیز بر اساس این قانون، به موجب این قانون برای مؤسسه کشف و رسیدگی به فساد، مشوق هایی در نظر گرفته می شود. ارائه درصدی از فساد کشف شده به افشاگر یکی از روش هایی است که از افشاگران حمایت می کند. در این قانون سامانه ای ایجاد می شود تا افشاگران فساد بدانند گزارش آنها توسط نهادهای مربوطه بررسی و رسیدگی می شود.

وی در خصوص مواردی که افشاگران فساد می توانند گزارش دهند، ادامه داد: در ماده 2 این قانون موارد مختلفی از جمله ارتشاء، اختلاس، تصرف غیرقانونی اموال دولتی یا عمومی، رفتارهای مشمول قانون، اعمال نفوذ خلاف قانون پیش بینی شده است. حقوق و مقررات، تبانی در معاملات دولتی، اخذ درصد (کمیسیون) در معاملات داخلی یا خارجی، رفتار موضوع لایحه منع مداخله وزرا و نمایندگان مجلس و کارمندان در معاملات دولتی و ملی، تحصیل اموال از طریق اقدامات غیرقانونی توسط کارکنان مؤسسات و مؤسسات از جمله این موارد است.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن گفت: خبرنگار بدون ارائه اطلاعات هویتی می تواند به صورت ناشناس گزارش دهد. ضمناً مرجع دریافت کننده و مراجع رسیدگی نمی توانند اطلاعات مطلع را بدون رضایت قبلی وی افشاء نمایند، حمایت های دیگری از قبیل تغییر محل خدمت در سازمان و نیز مأموریت یا انتقال به سایر دستگاه های اجرایی در خصوص کارکنان در سازمان. روشی که در حقوق، مزایا و گروه ها باشد، کار آنها نباید اصلاح شود، تعیین وکیل رایگان در موارد ناشی از شکایت، اتخاذ هر گونه حمایتی که مقام قضایی برای حفظ زندگی، مالی یا شغلی لازم بداند. امنیت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بر اساس این قانون در صورت استحقاق بر اساس تأثیر شکایت در کشف فساد صرف نظر از اینکه افشاگر درخواست انعام داشته باشد یا خیر، میزان پاداش تا سقف 2 درصد تعیین می شود. . از موضوع پرونده سقف پاداش برای شخص حقیقی و حقوقی خصوصی به ترتیب 100 میلیارد ریال و 200 میلیارد ریال است. در صورت وجود چند شاکی در یک شکایت، با تشخیص مرجع قضایی رسیدگی کننده، پاداش بین آنها تقسیم می شود. این مصوبه دولت را مجبور به ایجاد یک بخش مستقل برای اجرای این قانون می کند.

انتهای پیام/




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=167726

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.