به گزارش رکنا، به همت حوزه هنری، نمایشگاه آینه کاری و کوفی نویسی زیر نظر دو استاد گرانقدر «همایون مقدس» و «سیاوش طرزی» در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد.
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با استقبال سید امیرناصر جاوید معاون هنری حوزه هنری در امور بین الملل و مصطفی مومنی راد رئیس مرکز معماری حوزه هنری آغاز شد. .
نگاه به خط کوفی امری مقدس است
استاد همایون مقدسی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: نمایشگاه پیش رو تنها کاری است که می توانیم برای هنر آینه کاری و نقاشی کوفی انجام دهیم که پس از موانع فراوان زیر پا گذاشته شده و با شکسته شدن این خط مقدس مواجه شده است. . با همت استاد جزایری نهادهایی مانند مرکز معماری در حوزه هنری به وجود آمدند و از من خواستند در این زمینه شاگردانی تربیت کنم.
مقدسی در پایان با تاکید بر اینکه نگاه به کوفی نویسی مانند نگاه به امر مقدس است، افزود: هنر آینه کاری و نقاشی کوفی جلوه ای از معنویت و رشد است. ما در تلاشیم تا این هنر را که تا قرن ششم به جایگاه بزرگی رسیده بود به معماری و سنت نویسندگی برگردانیم زیرا مایه مباهات همه ما ایرانیان و اسلام خواهد بود.
نمایشگاهی با هدف حفظ و احیای هنر اسلامی
اکبر شیرمحمدزاده مدیر آموزشی و هنری مرکز معماری اسلامی نیز در این مراسم افتتاحیه آمار شرکت کنندگان و آثار تولیدی دوره های آموزشی مرکز معماری حوزه هنری را اعلام کرد. 88 اثر از 46 هنرمند تایید شد و در ادامه نمایشگاه “د لا لوز” با حضور 100 هنرجو، 250 اثر دریافت شد که در نهایت به 75 اثر از 26 هنرمند رسید. این آثار را می توانید در نمایشگاه بعدی ببینید.
شیرمحمدزاده در پایان گفت: این نمایشگاه در راستای حفظ و احیای هنر اسلامی و مرمت آثار مرتبط در بنای تاریخی برگزار شد.
امیدواریم بتوانیم از این هنر در معماری خانه استفاده عملی کنیم.
در این مراسم سیاوش طرزی ضمن تشکر از مرکز معماری هنر برای برگزاری نمایشگاه دل نور، با اشاره به روند سه ساله آموزش هنرجویان در رشته آینه کاری، برگزاری این نمایشگاه را رونق دوباره این هنر کم پرداخت دانست. و افزود: به آغاز استفاده عملی از این هنر در معماری خانه امیدوار و خوشبین هستم. همچنین تصمیم گرفتیم هنرهای دیگری مانند گچ بری، سنگ تراشی و … را وارد معماری خانه ها کنیم.
من باید بگویم؛ نمایشگاه «از نور» اثر جمعی هنرمندان آیینهکار به سرپرستی استاد سیاورش طرزی و کوفینگر به سرپرستی استاد همایون مقدسی است که طی دو سال اخیر در مرکز معماری اسلامی آموزشهای لازم را برای تسلط یابی دیدهاند. این دو. هنرهای زیبای باستانی
آثار گردآوری شده توسط اکبر شیرمحمدزاده، مدیر هنری نمایشگاه، طی فرآیندهای هنری و ارزیابی گروهی جمع آوری و برای نمایش و فروش به گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران منتقل شد.
علاقه مندان برای دیدن یا خرید آثار هنری هنرمندان شرکت کننده در نمایشگاه «از دل نور» می توانند از روز شنبه 27 آذر لغایت پنجشنبه 3 آذرماه از ساعت 10 الی 19 از محل نمایشگاه دیدن کنند. در روز جمعه 14 دسامبر از ساعت 19:00.
لازم به یادآوری است که آب و آینه دو عنصر در فرهنگ ایرانی هستند که نماد پاکی و درخشندگی، صداقت و صفا هستند و شاید دلیل استفاده از آنها در معماری همین باشد. علاوه بر این، ما نباید ریشه های اقتصادی کار با آینه را فراموش کنیم. جالب است بدانید که به گفته مورخان، در قرن دهم میلادی. آینه های H. از اروپا (به ویژه ونیز) به ایران وارد می شد و تعدادی از این آینه ها در حین حمل و نقل می شکستند. هنرمندان ایرانی با ابتکار خود راهی برای بهره بردن از قطعات شکسته یافتند و از آنها برای کار با آینه استفاده کردند و آینه کاری با استفاده از آنها آغاز شد. در ابتدا کار با آینه با نصب کاپ های آینه ای ادغام شده در بدنه ساختمان ها آغاز شد.
این هنر تزئینی به ویژه در اماکن مذهبی و مقبره ها جلوه خاصی ایجاد می کرد. هنرمندان بسیاری در ایران به این حرفه و هنر پایبند هستند و مرکز معماری اسلامی با تعلیم و تربیت شاگردان تلاش های بسیاری برای احیای این هنر دیرینه انجام داده است.
همین طور این مرکز در زمینه بازیابی سنت های معماری کهن سعی کرده به خط کوفی نزدیک شود. خطی که به دلیل غلبه خط نسخ در قرون گذشته از دستور کار خوشنویسان و هنرمندان برای تزیین بناهای معماری کنار گذاشته شد.
امین سلیمانی: امروزه به دلیل اینکه این خط از دل آیات نورانی قرآن خلق شده است، توجه هنرمندان را به خود جلب کرده و باعث رشد و بالندگی آنان در عرصه هنر ایران شده است، اما می توان گفت. که خط کوفی همزمان با ظهور اسلام شکل گرفت و قرآن به خط کوفی نوشته شد و بعدها با سواد اصحاب و شاگردان حضرت محمد (ص) این خط گسترش یافت.
در قرون اولیه اسلام، به دنبال نیاز به نوشته ای زیبا که بتوان آن را بدون خطا خواند، کتابت کوفی مراحل تکامل را به سرعت طی کرد. خط عربی و به تبع آن خط کوفی که رسمی ترین و منظم ترین شیوه نگارش این خط بود، در کمتر از دو قرن دستخوش اصلاحات و ابداع شد تا اینکه به خط کاملی برای ضبط قرآن و متون دیگر تبدیل شد. . البته این تغییرات با مخالفت هایی نیز مواجه شد و گروهی معتقد بودند که قرآن باید به همان شکلی که نوشته شده است ادامه یابد. اما سرانجام نیاز شدید به نگارشی مبتنی بر قواعد و نظم آسان در نظر محافظه کاران حاکم شد و خط کوفی شکل گرفت، اما همانطور که گفته شد پس از قرن ها به فراموشی سپرده شد و اکنون دوباره از دل دوران بیرون آمده است. تاریخ. .